CE ia măsuri pentru a elimina blocajele de trafic din spaţiul aerian al Europei

F.A.
Internaţional / 12 iunie 2013

Comisia Europeană (CE) a luat măsuri pentru a accelera reforma sistemului european de control al traficului aerian, potrivit unui comunicat al Reprezentanţei CE în ţara noastră.

Comisia doreşte să prevină o criză de capacitate, dat fiind că numărul de zboruri este preconizat să crească cu 50 % în următorii 10-20 de ani. Ineficienţele din spaţiul aerian european fragmentat generează costuri suplimentare de aproape 5 miliarde euro în fiecare an pentru companiile aeriene şi pentru clienţii acestora.

Ele adaugă 42 de kilometri unui zbor pe distanţă medie, obligând aeronavele să consume mai mult combustibil, să genereze mai multe emisii, să plătească mai multe taxe costisitoare de utilizare şi să sufere întârzieri mai mari. Statele Unite ale Americii controlează un spaţiu aerian cu aceleaşi dimensiuni şi cu un trafic mai intens, dar cheltuie aproape de două ori mai puţin.

Comisarul UE responsabil cu transporturile, Siim Kallas, a declarat: "Companiile noastre aeriene şi pasagerii lor au trebuit să îndure mai mult de 10 ani de servicii reduse şi de termene depăşite pe calea realizării cerului unic european. Nu ne putem permite să continuăm în acest mod. Astăzi consolidăm angrenajele sistemului, astfel încât să poată rezista la o presiune şi mai mare şi să permită realizarea de reforme ambiţioase chiar şi în perioade dificile din punct de vedere economic. Trebuie să îmbunătăţim competitivitatea sectorului european al aviaţiei şi să creăm mai multe locuri de muncă în companiile aeriene şi în aeroporturi".

Comisia propune actualizarea a patru regulamente de creare a cerului unic european (SES), precum şi modificarea normelor care reglementează Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb