CE PĂZEŞTE PETREASCA?! Sârbu nu mai gândeşte liber de taxe

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 15 septembrie 2014

Sârbu nu mai gândeşte liber de taxe

Cam nouăsprezece ani i-a luat Fiscului nostru să ia măsuri împotriva indisciplinei fiscale la firmele de sub Adrian Sârbu, care pare să-şi fi pierdut "harul" să-i mai fie tolerată neplata datoriilor către buget, pe care o obţinea în schimbul influenţei mediatice, folosită drept propagandă în favoarea puterii politice care deţine portofoliul Fiscului sau care urmează să îl deţină.

Încă o "afacere" frumoasă, pe bază de mass-media contra bani de la buget, pe cale de dispariţie.

Cine îşi închipuie că este de ajuns să nu-ţi plăteşti taxele, pentru ca să ţi se poprească conturile, se înşeală grav, extrapolându-şi experienţa de contribuabil oarecare.

Nu, Fiscului i-au trebuit nouăsprezece ani, în cazul lui Adrian Sârbu, pentru că a fost nevoie să fie îndeplinite o mulţime de condiţii şi toate, nu una câte una, ci coincident.

Aflaţi care sunt condiţiile, citind în continuare, dar nu garantez că le-am menţionat pe toate şi nici că le-am proporţionat cum s-ar fi cuvenit.

Mediafax Group S.A. are conturile poprite de Fisc, conform unei ştiri care traversează presa, avându-şi originea în site-ul Paginademedia.ro., care citează o scrisoare primită, de un client al Mediafax, de la ANAF, scrisoare care, conform sursei, mai menţionează că datoria restantă a Grupului este de 21 de milioane de lei.

Mediafax Group S.A. este o firmă deţinută de Adrian Sârbu, care îi gestionează organele de presă - ziarul Ziarul Financiar şi agenţia de ştiri Mediafax (probabil că mai sunt şi altele, dar numeroase şi-au încetat existenţa anul acesta, iar pagina web a Grupului nu pare să fi actualizat lista produselor sale de media, situaţie care ar putea să fie de natură să inducă în eroare cu privire la acurateţea cifrelor sale de audienţă).

Mediafax Group S.A. este firma care, în anul în curs, prin organele sale active de presă, i-a organizat conferinţele actualului ministru al finanţelor, tânăra Ioana Maria Petrescu.

Ioana Petrescu s-a declarat un partizan hotărât al disciplinei fiscale - un obiectiv afirmat atât în conferinţele organizate de Mediafax Group S.A., cât şi în articolele pe care şi le-a publicat în ziarul Ziarul Financiar, pe când acesta nu avea conturile poprite.

"Ce înţeles au spusele dumneavoastră în privinţa fiscalizării economiei, rostite la o conferinţă organizată de un ziar care nu-şi plăteşte taxele către stat?", a fost întrebată Ioana Petrescu, de către redactorul şef al ziarului BURSA, într-o scrisoare oficială remisă Ministerului Finanţelor, la data de 8 mai.

Ministrul nu a răspuns niciodată scrisorii.

În schimb, a insistat ca şi după aceea, să folosească Mediafax Group S.A. ca organizator al conferinţelor sale.

Preferinţa să-şi aleagă o companie de media indisciplinată fiscal, drept vehicul al mesajelor sale publice pentru disciplină fiscală, relevă un caracter duplicitar al persoanei ministrului; ministrul nu pare o personalitate foarte sofisticată, ci, mai degrabă, simpluţă, iar la o vârstă de doar 34 de ani şi cu o absenţă îndelungată din ţară (vreo nouă ani), este relativ logic ca rădăcinile acestei duplicităţi să-i fie căutate în mediul de origine - ocupaţia părinţilor, eventuale legături de familie cu politicieni; dar, din biografia tânărului ministru al finanţelor, au fost şterse datele despre primii douăzeci de ani din viaţa sa.

Faptul a devenit preocupant şi în aceste împrejurări am publicat un articol, intitulat "BABA ŞI MITRALIERA/Informaţiile secrete ale Ioanei Petrescu", în care am relatat zvonul insistent (verificat după toate regulile jurnalistice, din mai mult decât din trei surse independente, dar care s-a dovedit fals) că ministrul finanţelor ar fi fiind fiica şefului ORNISS Marius Petrescu (părea verosimil, pentru că o lega de lumea informaţiilor secrete).

Astăzi, ştiu cum se numeşte tatăl Ioanei Petrescu, ştiu că nu se numeşte Marius, dar, în pofida persistenţei zvonurilor despre legăturile sale, nu mă mai încumet să le relatez, pe surse, până nu am dovada documentară.

Ceea ce, în acest domeniu, este quasi-imposibil.

ANAF, cel care va fi pus poprire pe conturile Mediafax Group S.A., deşi are personalitate juridică proprie, totuşi se află în subordinea Ioanei Petrescu (în calitatea sa de ministru al finanţelor); la rândul său, Ioana Petrescu face parte din Cabinetul Victor Ponta şi deci, se află în subordinea premierului; Victor Ponta a avut câteva schimburi de replici publice cu Adrian Sârbu, principala autoritate asupra Mediafax Group S.A., în care i-a cerut să-şi plătească taxele, afirmând că Sârbu i-ar fi propus un troc, prin care să-l facă preşedinte pe Ponta, în schimbul toleranţei fiscale.

Dar, Adrian Sârbu nu mai dispune de influenţa mediatică de alta dată, astfel că "harul" său pentru astfel de troc pare să se fi curmat brusc, deîndată ce şi-a pierdut postul din conducerea Grupului Media Pro, în speţă, a televiziunii PRO TV, dată de la care nu numai pe mine nu m-a mai interesat ce mai face Sârbu, ci nici pe politicienii care stăpânesc Fiscul.

Cu datorii disproporţionate faţă de veniturile normale pe care le poate aduce grupul de media pe care îl deţine, cu salarii disproporţionate faţă de ceea ce piaţa poate furniza în mod normal (salarii despre care se zvoneşte că a început să le întârzie la plată, deja), Adrian Sârbu pare să nu se mai poată adapta noii sale condiţii de contribuabil oarecare, astfel că angajaţii săi continuă să aiba tupeu, aşa cum au fost învăţaţi.

Iată o mostră - intervenţia lui Orlando Nicoară, directorul general al Mediafax Group S.A., solicitându-mă pe mine, pe site-ul BURSA, în ocazia Scrisorii deschise pe care i-am adresat-o ministrului finanţelor Ioana Petrescu:

" 6. Taxe Mediafax Group

(mesaj trimis de Orlando Nicoară în data de 21.07.2014, ora 07:21)

Stimate domn,

În spiritul corectitudinii la care faceţi apel, cred că e corect să precizaţi că Mediafax Group îşi plăteşte taxele la zi, taxele curente cât şi eşalonarea de care beneficiază. Eşalonarea taxelor este un procedeu normal şi firesc, iar orice companie poate apela la această formă de plată a taxelor, bineînţeles, cu respectarea legilor care guvernează astfel de acţiuni. Ţinând cont că întreg articolul dumneavoastră se bazează pe afirmaţia că Mediafax Group nu-şi plăteşte taxele, afirmaţie neadevărată, aşa cum am precizat mai sus, vă rog să faceţi corecţiile necesare în cadrul articolului.

Mulţumesc,

Orlando Nicoară,

Director General

Mediafax Group"

Drept răspuns solicitării lui Nicoară, a doua zi, am publicat datele despre datoriile Mediafax Group S.A., confirmate acum de ANAF, în ocazia popririi conturilor.

Quod erat demonstrandum.

Tot aşa, acum, Orlando Nicoară este citat de presă cu o intervenţie sibilinică:

"Am avut controale în ultimele 3-4 luni şi s-au luat nişte măsuri care au dus la suma de 21 de milioane de lei. Suntem în proces de contestare a acestor măsuri şi aşteptăm judecata contestaţiei (...)"

Probabil că Adrian Sârbu visează ca, tărăgănând, să-şi găsească lovitura spectaculoasă de revenire, de pe Insula Elba, unde a fost exilat de lituanianul Aleksandras Èesnavièius, cel care l-a înlocuit la conducerea PRO TV şi care, după ce a îndepărtat societăţile căpuşă, după ce a eliminat aproape întreaga conducere alcătuită din oamenii lui Sârbu şi s-a debarasat de zeci dintre foştii angajaţi ai studiourilor TV, a putut raporta profituri, înainte să anunţe noua grilă a postului (după cum se zvoneşte pe internet, controalele fiscale asupra firmelor de media ale lui Adrian Sârbu au fost stimulate de solicitări ale actualei conduceri ale PRO TV).

PRO TV şi-a aruncat "vedetele" lui Sârbu (prea scumpe) în braţele posturilor Antena, care, deşi aflate, acum, la ananghie după trimiterea la închisoare a lui Dan Voiculescu şi stabilirea executării silite a deţinerilor sale, le-a înghiţit cu seninătate, fără să-i treacă prin minte că reprezintă un măr otrăvit.

În mod concret, Adrian Sârbu, "geniul care scoate aur din piatră seacă" (cum este numit de admiratorii care nu pricep nimic din învârtelile fiscale), a venit cu marea găselniţă să-şi încheie titulatura site-urilor web pe care le mai deţine Mediafax Group S.A., cu particula "pro", în loc de "ro".

O literă.

Arată nostalgie după imperiul pierdut şi intenţia să perpetueze o confuzie, care încă mai stăruie în unele agenţii de publicitate.

O literă, pentru evadarea din Insula Elba.

Urmează Waterloo.

Sau, doar, vreo altă literă, până termină Abecedarul.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Superb, ca de obicei.

    Mi-e teama ca mai trec 19 ani pina vedem implinita dreptatea... Dar, continuam, nu? 

    nu le-ati mentionat pe toate.

    De exemplu nu gasesc in articolele editate de ziarul dvs. prea multe interviuri cu domnul viceguvernator Vasilescu, care ne invata pe noi cetatenii tarii cum putem sa muncim de acasa avand doar un lap top si lasand sa ne plateasca impozitul cei din Silicon Valley. Sau si mai frumos cum ne invata un domn care nu i-am retinut numele sa ne bucuram de scumpirea benzinei, adica sa cumparam actiuni Petrom :-) Pana acum, cel putin cum reiese din prezentarile OMV Petrom , firma respectiva nu ar fi fost listata la bursa insa este cea mai mare din Europa de Est...OMV nu este cea mai mare, dar este PUBLIC COMPANY."Vreţi să vă bucuraţi de scumpirea benzinei? Cumpăraţi acţiuni la Petrom." Interesanta aceasta schimbare de situatie...Dar cel mai simpatic a fost domnul Roiss, care potrivit ziarului Kurier le pune domnilor de la ÖIAG nervii pe bigudiuri. Adicalea in loc sa prezinta viitoarea strategie dupa "succesurile" ametitoare ale primului semestru isi face drum in Tara Brutelor sa se intalneasca cu cel mai finutz domn care se sfieste a spune ca este the most profitable si foloseste the most succesful :-) Oare au aflat si membrii consiliului de supraveghere ÖIAG cat de victoriosi sunt domniile lor?Cum a spus si Moody vizavi de ratingul OMV... pacat ca nu pot dispune de intregul cash flow al Petrom...Pentru a adapta deviza multimilenara la noul film MTO (MAXIMUS TRAIANUS OBLIGATOR) urez prietenilor mei comentaci LAPTE si VIRTUTE!  

    1. Faina expresia cu nervii pe bigudiuri. 

    si ce sfaturi, cit deontologism pot emena cei de la ZF.ro.

    De ce nu isi fac un articl in care sa strige ca patronul e de vina ca nu plateste impozitele la stat?

    Ei in continuare scriu tot felul de manipulari ordinare, au angajat tinerei care au trecut prin scoli ca prin brinza si nu stiu nimika despr e economie. Mie si frica de fondul ala de investiitii care a anagajt ca director unul de pe acolo. Sau lor fi pus drept "paravan"? 

    1. As mai adauga la observatiile d-voastra cateva din criteriile de angajare la faimosul trust: sa fii analfabet,eventual absolvent de S.H., sa poti sa faci un articol minuscul catre inexistent dar care in titlu sa contina cuvintele "inevitabil", "fara precedent", "socant"s.a.m.d. si sa fii suporter al echipei Steaua :)).

    So,salariile de la zf sunt prea mari...atunci cele de la bursa sunt pe masura cui?ti.ai intrebat angajatii ce parere au?in loc sa tot dai in sarbu,o lupta pierduta acum multi ani,dar niciodata uitata se pare,nu ar fi mai bine sa mediezi la salariatii tai si cum sa le faci lor viata mai usoara?nu de alta,dar nu apuc sa le invat numele si vin altii

    1. Solutia e sa puna lacate la toate articolele.Atunci cititorii se vor inghesui sa citeasca , vor plati iar ziarul va face rost de bani.

      Solutia:lacate la gura , nu la articole. 

      Pai ce ai vrea, sa dea in Sima? ia-l de unde nu-i. 

      matale sa scrii la gazeta sindicatului, ca nu pricepi la piata

      Ai dreptate, nu-i frumos sa te iei de escroci.

    hahaha. bursa a devenit magenta. asteptam nerabdatori rezultatele financiare ale T publicate aici

    Bate-n gard sa priceapa fufa ca doar politrucu intelege iar timpu lui va veni ! Sirbu se duse-n EU sa faca ce la bucale facu dar veni cu coada rupta iar acu o ia de jos de unde plecase...deh, viata-i grea coane !

    Aceste conferinte sunt o sursa de bani pentru organizator ... ati vrea deci sa vina si la cele organizate de dvs sa va bage bani in buzunar dupa ce ati calomniat-o !!! Nu zau ?!?

    1. Ti se pare in regula ca doamna ministru sa spuna pe bani (care intra in buzunarul organizatorului conferintei, o firma privata) ce ar trebui sa spuna gratis?

      P.S. Nu intelegeam de ce ZF se promoveaza in numarul de astazi intr-o maniera de o agresivitate nemaiintalnita, cel putin nu in ultimii ani.

      Dupa ce am citit articolul de fata, am inteles. A inceput zbaterea. 

      Problema este de a nu-ti fi rusine cand ai o relatie de afacere cu o anumita persoana si poti sa-ti prezinti opinia fara sa faci hernie de disc in momentul in care te apleci prea mult ca sa ajungi la acelasi numitor cu partenerul tau. Intr-adevar furibunda reclama proprie la ziarul care este elogiat de catre domnul Isarescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb