CEC Bank a acordat credite de peste 100 milioane lei în cadrul programelor FamilyStart şi StudentInvest

F.D.
Bănci-Asigurări / 11 decembrie 2023

CEC Bank a acordat credite de peste 100 milioane lei în cadrul programelor FamilyStart şi StudentInvest

CEC Bank a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart şi StudentInvest în valoare de peste 100 milioane de lei, în cadrul a doua tranşe de plafoane succesive, conform unui comunicat de presă al băncii.

Pentru al doilea an consecutiv, CEC Bank a continuat parteneriatul dezvoltat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi cu Fondul Român de Contragarantare şi a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart şi StudentInvest.

Pentru ambele programe dobânda, comisioanele de analiză, precum şi comisioanele de gestiune a garanţiilor sunt subvenţionate de către stat, iar garanţiille sunt disponibile în limita unor plafoane alocate băncilor, pe baza unor analize şi calcule de risc.

Anul acesta programul a înregistrat un succes mult mai mare comparativ cu anul trecut, plafoanele alocate CEC Bank epuizându-se în prima fază foarte rapid, pe fondul unei cereri neaşteptat de mari, mult peste nivelul înregistrat în 2022.

Astfel, în această primă etapă au fost acordate peste 300 finanţări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul programului StudentInvest şi 190 finanţări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul Programului FamilyStart.

Dat fiind interesul crescut al clienţilor pentru astfel de produse în acest an, CEC Bank a solicitat majorarea plafoanelor de garantare în condiţiile relansării produselor de finanţare cu caracteristici recalibrate conform nivelului de risc asociat, precum şi cu obiectivele băncii privind capitalul şi lichiditatea.

Noile finantari sunt acordate pe o perioada maximă de 5 ani si beneficiaza de o perioada de utilizare de 1 an, în conformitate cu politica de risc a Băncii şi respectând termenii contractuali stabiliti de comun acord cu toate părţile implicate. Cererile deja primite în prima fază şi nesoluţionate au fost reevaluate cu prioritate, potrivit noilor condiţii de creditare, în limita noului plafon.

Această a doua tranşă a depăşit nivelul alocat iniţial, pentru programul FamilyStart solicitându-se 35 milioane lei şi pentru StudentInvest 25 milioane lei. În acest sens, estimăm că până la finalul anului Banca va acorda credite pe cele două programe în limita unui plafon de garantare de peste 100 milioane lei, reuşind astfel să atingă un obiectiv ambiţios al Băncii, într-o perioadă foarte scurtă de timp, respectiv mai puţin de două luni.

Deoarece şi a doua tranşă este în curs de alocare completă, analizăm posibilitatea solicitării unei noi suplimentări a plafonului. Asigurăm clienţii că analizăm cu celeritate fiecare solicitare şi încercăm să găsim soluţiile potrivite în funcţie de disponibiliatea fondurilor, de ordinea aplicaţiilor şi de respectarea criteriilor de eligibilitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb