Cemacon vrea să-şi majoreze capitalul cu 43 milioane lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 martie 2022

Cemacon vrea să-şi majoreze capitalul cu 43 milioane lei

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon (CEON), controlat de fraţii Pavăl, vrea să realizeze o majorare de capital cu aport în numerar cu suma de 42,98 milioane de lei, pentru susţinerea dezvoltării societăţii şi asigurarea surselor în vederea accesării programelor de finanţare europeană, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea Cemacon a convocat acţionarii în data de 28 aprilie pentru aprobarea operaţiunii ce implică emisiunea a 429,8 milioane de acţiuni noi, în două etape. În prima fază subscrierile se vor face pe baza drepturilor de preferinţă, la preţul de 0,15 lei/titlu, din care 0,1 lei reprezintă valoarea nominală a unei acţiuni, iar 0,05 lei este prima de emisiune. Pentru subscrierea unui titlu nou sunt necesare 1,1764 drepturi de preferinţă. Perioada în care se pot subscrie acţiuni în baza dreptului de preferinţă va fi de o lună de zile de la data aprobării prospectului majorării de capital de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acţiunile care nu vor fi subscrise sau plătite în întregime în prima etapă vor fi putea fi subscrise în faza a doua de catre deţinătorii drepturilor de preferinţă ce au subscris în prima etapă, după metoda pro-rata, tot la preţul de 0,15 lei/titlu. Termenul de subscriere în această fază este de trei zile calendaristice. Acţiunile rămase nesubscrise şi după această fază vor fi anulate, conform informaţiilor din convocator.

Tot în data de 28 aprilie conducerea companiei a convocat acţionarii la adunarea de bilanţ, cu propunerea ca din profitul anului trecut de 54,85 milioane de lei, suma de 9,92 milioane să fie direcţionată către rezerve aferente profitului reinvestit, 42 milioane de lei să fie profit nerepartizat, restul constituind rezerve legale.

Pentru anul trecut, producătorul de materiale de construcţii a raportat o cifră de afaceri netă de 176 milioane de lei, cu 41% peste cea din 2020, în timp ce profitul net s-a ridicat la 55 milioane de lei, cu 145% mai mare decât cel din anul anterior.

Compania este controlată indirect în proporţie de aproape 95% de fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. nehaliti ordinari dedemanii astia 2.

    Dupa ce ca au bani sa-i intoarca cu lopata, mai vor si de la micii actionari, cand au 95% din firma.

    1. nu esti obligat sa participi la majorare ! nu vor ei banii tai.

      Oare nu vor ca prin neparticiparea unora la majorare, sa le creasca lor procentul peste limita la care pot delista compania?

      cemacom are cash de peste 50 milioane, nu e clar ca tactica e sa nu subscrie niste minoritari sa le creasca detinerea ? urmatorul pas e retragerea obligatorie minoritarilor cand sunt intrunite conditiile legale

      subscriu, niste nehaliti; la fel cum sunt si conditiile de munca de la dedeman, fac miliarde si angajatii nu au rampe de incarcare marfa, isi rup spatele

      asta vor sa delisteze compania

      prin neparticipare ii dilueaza pe micii actionari sub 5% si vor delista compania. 

      compania face profit,actionarii se asteapta sa vada si ei ceva

      dividende niciun an,in schimb majorari ca sa le toace moralul si normal sa nu mai subscrie nimeni 

      actiunile se dubleaza,cursul actiunii se injumatateste,BV cam la fel 

      ei baga bani ca sa duca cat mai jos actiunea,pe urma o delisteaza si scot banii inapoi 

      scumpe si lumanarile astea pe la magazinele lor,fac rost de bani

      unde au cumparat astia toate merg in cap 

    Corectati.

    În prima fază subscrierile se vor face pe baza drepturilor de preferinţă, la preţul de 0,15 lei/titlu, din care 0,1 lei reprezintă valoarea nominală a unei acţiuni, iar 0,5 lei este prima de emisiune. 

    Corect.

    În prima fază subscrierile se vor face pe baza drepturilor de preferinţă, la preţul de 0,15 lei/titlu, din care 0,1 lei reprezintă valoarea nominală a unei acţiuni, iar 0,05 lei este prima de emisiune. 

    1. Bună ziua,

      Aveți dreptate. Am corectat eroarea.  

      Te salut, Andrei!

      In toate soc. unde DDman este actionar pretul act. a scazut f mult.

    Dl. Holding, am mai spus, are arici la buzunare. In acest sens a fost gandita si majorarea de capital, diluarea acelui 5% si oferta unui pret de retragere mult mai mic decat cel din tranzactiile de astazi. Atentie, dupa majorare pretul se va corecta puternic,iar pretul de retragere, stabilit de un evaluator agreat de actionarul majoritar, ar putea fi chiar mai mic.

    Dupa experienta cu dividendul despre care ''nu exista date'' , putini vor fi aceia care vor dori sa ramana captivi in...CEON, in speranta ca aricii buzunarelor Dl. Holding vor slabi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb