"Cepiem" Bucureşti îşi finanţează investiţiile din surse proprii

RODICA ORJANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 ianuarie 2004

Activitatea societăţii "Cepiem" a avut o evoluţie pozitivă în ultimii doi-trei ani, ne-a declarat Elena Panait, directorul general al societăţii. La îmbunătăţirea performanţelor au contribuit atît legislaţia care a apărut în domeniul protecţiei mediului înconjurător şi cel al sănătăţii angajaţilor, cît şi creş-terea continuă a calităţii serviciilor oferite de către specialiştii societăţii. "Rezultatele bune ob-ţinute de societate se reflectă cel mai bine în creşterea numă-ru-lui clienţilor şi implicit asupra cifrei de afaceri", apreciază doamna Panait.

Clienţii societăţii provin din toate sectoarele de activitate, deoarece serviciile oferite de "Cepiem" nu sînt obligatorii numai pentru o anumită ramură de activitate, ci pentru toate societăţile existente, indiferent de obiectul de activitate. Printre cli-enţii societăţii, doamna Panait a amintit unităţile de pe "Platforma IMGB" şi "Rompetrol Vega".

Cifra de afaceri a crescut cu 27% anul trecut

Rezultatele obţinute de societatea "Cepiem" anul trecut au înregistrat o uşoară creştere comparativ cu anul precedent. Cifra de afaceri realizată s-a ridicat la 6 miliarde de lei, în creştere cu 27% faţă de cea ob-ţinută în anul 2002. Profitul brut a crescut uşor faţă de cel obţinut în 2002, de la 262,8 milioane de lei la 276,6 milioane de lei. În ceea ce priveşte profitul net, acesta a înregistrat o uşoară reducere, cu 34%, ajun-gînd la 166,2 milioane de lei.

Conducerea societăţii vrea să atragă noi clienţi

În planurile conducerii pentru acest an au fost incluse atra-gerea de noi clienţi şi achiziţionarea de aparatură cît mai performantă, ţinînd cont de rapiditatea cu care evoluează performanţele şi calitatea aparatelor nou apărute, participarea la cît mai multe colocvii, seminarii şi expoziţii în domeniu, a mai precizat doamna Panait.

În acest an, "Cepiem" va realiza investiţii numai din surse proprii, a declarat directorul general al societăţii. Investiţiile vor viza în primul rînd achiziţionarea de aparatură pentru cercetare şi îmbunătăţirea celei exis-tente. Elena Panait a precizat, însă, că aceste investiţii nu sînt neapărat o necesitate pentru societatea bucureşteană, în prezent "Cepiem" dispunînd de asemenea aparatură. Conducerea intenţionează, totodată, ca în acest an să aloce fondurile necesare promovării cît mai bune a imaginii societăţii.

Una din problemele care a afectat activitatea societăţii a fost atitudinea unor conducă-tori de societăţi care nu cunosc legislaţia în ceea ce priveşte protecţia mediului şi sănătatea angajaţilor sau care, din cauza lipsei de bani, nu se pot conforma acestei legislaţii, a precizat directorul "Cepiem".

Printre furnizorii societăţii, doam-na Panait a amintit "Comchim" (furnizor de reactiv), "Test Trading" (filme) şi "Azomureş" Tîrgu Mureş. Cheltuielile realizate anul trecut de societatea bucureşteană s-au ridicat la 5,9 miliarde de lei, în uşoară creştere comparativ cu anul pre-cedent (4,5 miliarde de lei).

Conducerea societăţii susţine că, în ceea ce priveşte concurenţa, practic, aceasta nu ar trebui să existe, deoarece "Cepiem" este singura societate care are experienţă în ambele domenii de activitate, pe piaţă existînd societăţi care se ocupă ori numai de protecţia muncii (adică efectuează numai analize medicale), ori numai de protecţia mediului. "Datorită faptului că putem oferi toate aceste servicii care sînt strîns legate unele de altele, avem o imagine complexă de ansamblu asupra fenomenelor apărute în cadrul societăţii beneficiare, o mai clară putere de interpretare, de coroborare a rezultatelor pentru a oferi soluţii cît mai viabile", a spus doamna Panait.

Societatea "Cepiem" a fost înfiinţată în anul 1962 sub denumirea de Laborator Central de Toxicologie Industrială, avînd statut de for metodologic pentru reţeaua de laboratoare uzinale de toxicologie din cadrul Ministerului Industriei Chimice. În anul 1969 a luat naştere Centrul Medical Industrial avînd ca scop urmărirea evoluţiei stării de sănătate a personalului expus noxelor chimice în funcţie de mediul de lucru. În 1985 s-a înfiinţat Centrul de Protecţia, Igiena şi Ergonomia Muncii (CPIM), iar în 1991 prin preluarea activului şi pasivului acestui Centru, s-a înfiin-ţat "Cepiem" SA.

Cu o experienţă de peste 40 de ani, "Cepiem" are ca obiect de activitate o gamă complexă de servicii în domeniul protecţiei mediului şi al medicinii muncii, ceea ce o face unică pe plan intern. Societatea este structurată pe două departamente: cel al protecţiei mediului şi cel de medicină a muncii. În cadrul primului departament, "Cepiem" poate oferi servicii de întocmire a fişei de prezentare, studii de impact, prelevări şi analize de probe aer, apă, sol; bilanţuri de mediu de nivel 0, I, II; evaluări de risc, monitorizări ale factorilor de mediu: apă, aer, sol; gestiunea deşeurilor chimice, toxice şi periculoase, precum şi investigarea complexă a condiţiilor de muncă şi de mediu industrial în vederea îmbunătăţirii stării de sănătate şi a prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor profesionale. Departamentul de medicina muncii rea-lizează controlul medical periodic (la sediul beneficiarului) prin efectuarea de examen clinic general, examene clinice de spcialitate, analize de laborator, explorări pulmonare, cardiace, audiometrii; exami-nări şi testări psihologice, eliberarea fişei de aptitudine de către medicul specialist de medicina muncii; control medical la angajare, de adaptare, la reluarea muncii; supraveghere fotodozimetrică individuală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb