Ceremonia pentru învestirea lui Joe Biden a transformat-o pe poeta Amanda Gorman într-o autoare de succes

G.U.
Internaţional / 21 ianuarie 2021

Ceremonia pentru învestirea lui Joe Biden a transformat-o pe poeta Amanda Gorman într-o autoare de succes

Tânăra poetă Amanda Gorman, în vârstă de 22 de ani, a devenit vedetă peste noapte după ce lectura puternică de la ceremonia de învestitură a lui Joe Biden a amplasat-o în fruntea listei celor mai bine vândute cărţi de pe Amazon, transmite Reuters.

La câteva ore după performanţa electrizantă de la ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris, cele două cărţi semnate de Amanda Gorman - niciuna dintre ele lansată încă - au ajuns în fruntea celor mai bine vândute cărţi pe Amazon.

''Cărţile mele sunt #1 & #2 pe Amazon după o singură zi'', a scris Amanda Gorman, care locuieşte în Los Angeles, pe Twitter.

Colecţia de debut a poziei ''The Hill We Climb'', a ajuns pe prima poziţie în topurile de vânzări ale gigantului online, urmat de viitoarea ei carte, ''Change Sings: A Children's Anthem''.

În timp ce popularitatea poeziei este în creştere, rămâne o piaţă de nişă, iar acest succes apărut peste noapte a luat-o prin surprindere pe Gorman, informează Reuters.

''Vă mulţumesc mult tuturor pentru că m-aţi încurajat atât pe mine, cât şi cuvintele mele. Aşa cum spunea Yeats: ''Căci doar cuvintele sunt preţioase cu adevărat: Cântaţi atunci.''

Gorman, cea mai tânără poetă din istoria Statelor Unite care participă la ceremonia de învestitură a unui preşedinte american, a oferit o viziune plină de speranţă asupra unei ţări profund divizate.

''A fi american e mai mult decât o mândrie pe care o moştenim. Este trecutul în care păşim şi modul în care îl reparăm'', a spus Gorman pe treptele Capitoliului, la două săptămâni după ce clădirea a fost luată cu asalt de un grup de protestatari şi după un an de proteste globale pentru justiţia rasială.

''Nu vom merge înapoi la ceea ce a fost. Ne vom orienta la ceea ce va fi, o ţară rănită, dar întreagă. Binevoitoare, dar îndrăzneaţă. Neînfricată şi liberă''.

Spectacolul a stârnit aprecieri, cu laude din toată ţara şi spectrul politic, de la Lincoln Project, susţinut de republicani, până la fostul preşedinte Barack Obama.

''Nu-i aşa că poemul Amandei Gorman a fost pur şi simplu uimitor? A promis că va candida la preşedinţie în 2036, iar eu una abia aştept'', a scris pe Twitter fosta candidată la prezidenţiale Hillary Clinton.

Absolventă a Universităţii Harvard, Gorman a mărturisit că a avut un defect de vorbire în copilărie, iar în 2017 a devenit primul laureat al poetei naţionale din SUA în 2017.

Gorman s-a alăturat acum unei liste de prestigioşi poeţi care au participat la ceremonia de învestitură, printre care Robert Frost şi Maya Angelou.

Interacţiunile pe conturile sale de pe reţelele de socializare au crescut brusc, numărul de urmăritori de pe Twitter sporind de la câteva zeci de mii la peste un milion.

''Niciodată n-am fost mai mândră să văd o altă femeie triumfând! Brava Brava, @TheAmandaGorman! Maya Angelou te aplaudă şi la fel şi eu'', a scris pe Twitter realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey.

Cărţile tinerei poete urmează să fie lansate în septembrie.

Pe cea de-a treia poziţie în lista celor mai bine vândute cărţi pe Amazon se află un alt volum ilustrat despre politică şi speranţă, ''Ambitious Girl'', scris de nepoata vicepreşedintei Kamala Harris, Meena Harris.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb