CERERE AFECTATĂ DE CRIZA DIN EUROPA Profitul "ArcelorMittal" a scăzut cu 28%

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iulie 2012

Cererea globală de oţel va creşte cu 3,6% anul acesta, faţă de un avans de 5,6% înregistrat în 2011, conform Asociaţiei Mondiale a Oţelului, care anticipează un declin de 1,2% al consumului de profil în Europa.

Cererea globală de oţel va creşte cu 3,6% anul acesta, faţă de un avans de 5,6% înregistrat în 2011, conform Asociaţiei Mondiale a Oţelului, care anticipează un declin de 1,2% al consumului de profil în Europa.

"ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, şi-a redus cu 28% profitul în trimestrul al doilea din acest an, pe fondul slăbirii cererii şi al declinului preţurilor din domeniu, în contextul crizei datoriilor din Europa.

Câştigul înainte de interese minoritare, taxe, deprecieri şi amortizări a fost de 2,4 miliarde dolari în perioada aprilie-iunie 2012, faţă de 3,4 miliarde dolari în intervalul similar din 2011. Analiştii estimau un profit de 2,1 miliarde de dolari.

Lakshmi Mittal, directorul executiv al companiei, a declarat: "Condiţiile de pe pieţe au fost foarte dificile în prima jumătate a anului, într-adevăr mult mai dificile decât am anticipat. Deşi economia mondială rămâne fragilă, ne aşteptăm ca, în semestrul al doilea, condiţiile operaţionale să rămână în mare măsură similare cu cele din prima jumătate a anului".

Datoria netă a companiei scăzut cu 1,6 miliarde dolari în perioada de raportare, la 22 miliarde dolari, depăşind ţinta "ArcelorMittal", care presupunea reducerea debitelor la 22,5 miliarde dolari. Compania va continua vânzarea de active în următoarele trimes­tre, în vederea micşorării datoriilor.

Livrările de oţel ale companiei au scăzut cu 2,5% comparativ cu primul trimestru, la 21,7 milioane de tone.

Pentru semestrul al doilea, "ArcelorMittal" estimează că, din cauza factorilor sezonieri, livrările de oţel vor fi mai scăzute decât cele înregistrate în primele şase luni din acest an, care au însumat 43,9 milioane de tone.

"ArcelorMittal" arată că Europa rămâne principala îngrijorare pentru companie, severitatea situaţiei din regiune afectând operaţiunile acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb