CGMB va trebui să plătească daune de peste 17 milioane euro

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 2 noiembrie 2007

Consilierii municipali vor trebui să plătească, începând de săptămâna viitoare, când expiră termenul legal convenit cu omul de afaceri Costică Constanda, morale în valoare de peste 17 milioane euro, deoarece nu au adoptat, ieri, proiectul de hotărâre privind schimbul de terenuri pentru Parcul Bordei. "CGMB este cel care are o potenţială obligaţie faţă de Costică Constanda. Este treaba lor cum şi-o rezolvă, eu încerc prin serviciul de specialitate să asigurăm asistenţă tehnică pentru acest caz", a afirmat primarul general Adriean Videanu, la şedinţa consilierilor municipali. Edilul-şef a arătat că, la solicitarea consilierilor, a propus retragerea de pe ordinea de zi a şedinţei a proiectului de hotărâre privind atribuirea lui Constanda a terenului din spatele Palatului Victoria în compensaţie pentru Parcul Bordei, pentru a putea începe construcţia unui imobil.

Adriean Videanu a avertizat, în contextul obligativităţii de plată a daunei către Constanda, că, în termen de 24 de ore, îi va acţiona în instanţă pe consilieri pentru a recupera paguba, imediat după ce conturile municipalităţii vor fi executate în acest sens.

"Este posibil ca domnul Constanda să ceară chiar de luni executarea pentru recuperarea daunelor şi atunci vreau să-i văd pe consilieri cum o să plătească în solidar această sumă. Vă anunţ public că în 24 de ore mă voi îndrepta împotriva tuturor consilierilor pentru a recupera banii", a spus Videanu. Primarul general a informat că, în momentul de faţă, s-a constituit la Primăria Capitalei o garanţie, iar Constanda, în mod legal, va putea executa suma de peste 17 milioane euro stabilită de instanţă ca daună morală. "Voi ataca instituţia CGMB, cei care nu sunt vinovaţi o vor demonstra în instanţă, iar cei care sunt vinovaţi vor trebui să plătească", a mai spus Videanu. Potrivit acestuia, retragerea sumei respective nu va afecta major derularea lucrărilor începute în Capitală, pentru că "anvergura acestora este mult prea mare".

El a subliniat, însă, că orice ban public este important şi va încerca să recupereze de la consilierii municipali daunele până la ultimul eurocent.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb