MedLife anunţă o cifră de afaceri consolidată pro-forma de peste două miliarde de lei, în T3, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut. De asemenea, marja EBITDA a înregistrat o îmbunătăţire de un punct în primele nouă luni din 2024 în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, îmbunătăţire care s-a menţinut constantă, ceea ce evidenţiază stabilitatea grupului, se arată în comunicatul primit la redacţie.
" În acest an, ne-am concentrat pe consolidarea prezenţei în ţară prin achiziţii de unităţi medicale strategice în regiuni cheie, precum Moldova şi Dobrogea. Am investit în extinderea capacităţii tehnologice şi medicale - până la finalul anului, reţeaua noastră va deţine cel mai mare număr de sisteme chirurgicale robotice din România - şi am pus bazele pentru creşterea expertizei în domeniul sănătăţii mintale prin inaugurarea în afara Bucureştiului a primelor două centre de excelenţă MindCare. Totodată, vom încheia anul cu cea mai mare echipă de medici certificaţi în chirurgie robotică din ţară. Iar rezultatele din aceste nouă luni demonstrează că, pe cât noi ridicăm ştacheta mai mult în materie de proximitate şi calitate la toate nivelele, de la cea a actului medical până la cea tehnologică, pe atât de căutaţi suntem, şi de medici, şi de pacienţi, şi de cei care vor să beneficieze de prevenţie la cele mai înalte standarde", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.
Toate liniile de business ale Grupului au avut o creştere de două cifre comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023. Prima poziţie din top este ocupată de spitale, cu o creştere de 33%, urmate de laboratoare (32%), de clinici (22%) şi de divizia corporate (19%).
În ceea ce priveşte obiectivele pentru viitorul apropiat, MedLife îşi va păstra acelaşi ritm prudent în materie de fuziuni şi achiziţii, fără a-şi pierde interesul şi deschiderea către noi oportunităţi de dezvoltare, atât autohton, cât şi în ţările din vecinătate. Obiectivele strategice pe termen scurt includ finalizarea proiectelor în curs de implementare, cum ar fi extinderea MedLife Medical Park, precum şi inaugurarea spitalelor din Timişoara şi Craiova, preconizate spre a fi date în exploatare până la sfârşitul anului.
Pe termen mediu, compania îşi propune continuarea într-un ritm antreprenorial a investiţiilor, cu o atenţie pe noile tranzacţii majore din piaţă, dar şi susţinerea unei politici de rentabilitate şi îndatorare calibrată pe aşteptările investitorilor.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.11.2024, 10:00)
Uraaaaa,creste CA pro-forma.
Grad de indatorare ajunge la 286% si bate toate recordurile anterioare
Datorie financiara 1,5 miliarde de lei la P 20 si EBITDA 290
In Q3 a facut profit net 0,4 milioane lei=80k Euro ratand de putin estimarile ca incepe sa faca pierderi
la capitalizarea enorma de peste 3,2 miliarde lei fondurile de pensii i-au mai cumparat lui Marcu o gramada de actiuni, pe la maximele anului(aici sunt banii Dvs.)
cica nu conteaza ca are PER 3 digit,e firma de growth doar ca marind si mai mult decat afacerile datoriile,se cumpara 1 leu CA cu mai mult,profit nu se cumpara ca nu se face deloc
sa ne spuna specialistii dela fonduri insa cat e EV?
sau care e starea unei societati cu 0,73 lichiditate curenta,adica acopera doar 73% din datoriile pe termen scurt din activele pe TS,cu grad de indatorare 286% si cu asemenea nivel colosal al datoriei totale
Si mai ales ce-i mana in lupta sa expuna atat de tare banii de pensie ai oamenilor?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.11.2024, 10:14)
Dupa rezultatele astea la 9 luni,mai dureaza 3 sau 6 luni pana BVB devine cea mai scumpa piata din zona extinsa europeana?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.11.2024, 10:17)
din zona extinsa europeana? poate chiar intreaga Cale Lactee
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.11.2024, 10:18)
fondurile de pensii iau de la saraci si dau la bogati
3. bai frate
(mesaj trimis de cocosurosu în data de 15.11.2024, 11:03)
astia de la fondurile de pensii nu mai au nicio rusine? pe ce criterii baga banii acolo?
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.11.2024, 12:08)
Pai nu-i baga in firma,direct in buzunarele familiei marcu,la orice cotatie duce managementul....cu banii din datorii.Adica firma se inglodeaza de la zi la zi in datorii colosale,rascumpara si apoi vand alde marcu.Ei salveaza ce se poate si apoi ii lasa pe minunatii administratori cu datoriile in brate.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.11.2024, 11:10)
M si TRP sunt la o lungime de 1 MLD de Euro capitalizare cumulata.Ele fac profit cumulat 5-6 MLN E asta daca reusesc sa-l pastreze pana la sfarsitul anului ca par a se stradui sa nu.
Cand o sa mearga exceptional o sa faca 20 sau 30 MLN profit cumulat,cine stie peste cati ani.Care e targetul ca nu ma prind,egaleaza cele mai in voga actiuni IT americane despre care lumea sustine la unison ca-s cam sus.Iar alea mai inoveaza una alta.Astea ce business disruptiv au de merita multipli mult peste giganti si mai sunt si ciuruite de datorii?