Cinci scenarii de agresiune militară din partea Chinei

G.M.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 august 2022

Cinci scenarii de agresiune militară din partea Chinei

Un cercetător canadian din Taiwan a realizat, recent, o analiză intitulată "Nori roşii de război plutesc deasupra Taiwanului", prin care explică faptul că există cinci scenarii de răspuns militar din partea Chinei, ca replică la vizita lui Pelosi. Zerohedge citează analiza şi arată că, "dacă avionul lui Pelosi aterizează cu escortă de avioane militare", aşa cum se anticipa ieri, "există riscul unor schimburi de focuri care ar echivala cu faza incipientă a unui război între SUA şi China".

- Scenariul 1: Abordarea minimalistă

În primul scenariu, armata chineză ocupă insulele Jinmen şi Matsu, precum şi insulele taiwaneze din Marea Chinei de Sud, printre care şi Insulele Penghu. De asemenea, declară o parte sau întreaga Strâmtoare Taiwan drept o zonă interzisă navigării de către navele non-chineze. Acesta ar fi scenariul relativ non-conflictual pentru armata chineză, iar Taiwanul ar putea să accepte situaţia - nedorind să înceapă acţiuni militare navale armatei chineze - dacă China nu va ataca în mod direct insula principală.

- Scenariul 2: Războiul hibrid

Acest scenariu implică o serie de blocade navale şi aeriene ale Taiwanului, intenţia fiind să afecteze economia taiwaneză, în combinaţie cu alte provocări militare precum intrări în zona aeriană a Taiwanului sau incursiuni în spaţiul maritim al insulei principale. Acestea ar putea fi acompaniate de atacuri cibernetice cu intenţia de a închide internetul din Taiwan şi alte infrastructuri critice pentru mai mult de o zi. Taiwanul ar putea fi obligat să reacţioneze militar, adoptând deci o poziţie defensivă agresivă şi crescând riscul unor coliziuni între forţele chineze şi taiwaneze.

- Scenariul 3: Un atac serios, dar nu o invazie

Scenariul implică doar război aerian şi naval, fără trupe terestre, o blocadă completă şi atacuri pentru distrugerea forţelor militare ale Taiwanului, inclusiv prin rachete balistice. Totodată, ar putea avea loc atacuri cibernetice agresive care să destabilizeze pentru săptămâni infrastructurile critice ale insulei principale. Amplificarea numărului de atacuri va duce la capitulare din partea guvernului de la Taipei.

- Scenariul 4: O invazie completă

O blocadă completă, navală şi aeriană, atacuri balistice masive asupra ţintelor militare, atacuri cibernetice masive pentru blocarea căilor de comunicaţii şi destabilizarea infrastructurii critice, bătălii aeriene şi navale şi bombardamente este ceea ce pesupune cel de-al patrulea scenariu. De asemenea, indică şi un posibil atac direct al forţelor chineze speciale asupra Taipei-ului, cu intenţia de a decapita conducerea ţării, acţiuni de sabotare, un asalt terestru după un desant amfibiu cu sprijin aerian, elicoptere şi drone militare în mai multe locaţii din Taiwan. Succesul armatei chineze a unei astfel de mişcări este foarte neclar, însă daunele ar fi foarte ridicate. O altă necunoscută rămâne răspunsul Statelor Unite.

- Scenariul 5: Cel mai negativ scenariu (nu însă scenariul unui atac nuclear)

Este similar cu scenariul al patrulea, însă în acest caz Taiwanul este cucerit rapid prin forţă brută şi atacuri inclusiv în zone civile care produc victime în zona zecilor sau sutelor de mii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Scenarita. Chinezii ii îmbracă ii incalta le trimit medicamente și gadgeturi în schimbul unor hârtii pompos ornamentate , dar US are o mare problema cu China. Ar mai vrea ceva.... dar ce anume? Reaprinderea unor războaie civile de la 1919 și 1949 pentru regimuri portocalii.obediente JPMorgan.. Poate-poate superputeri militare și economice sunt asemeni cu Romanika gaura neagra de pe harta lumii. Disperare..... lipsa de alternativa

     

    chinezii o sa ii rezolve elegant la urmatoarele alegeri din Taiwan...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb