ZIARUL BURSA

03 august 2022
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

Tensiunile dintre SUA şi China - la nivelul anilor 70'

Mihai GongoroiInternaţional / 3 august 2022

Ca răspuns la vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA la Taipei, China a anunţat exerciţii militare cu muniţie reală în Strâmtoarea Taiwanului Casa Albă i-a recomandat lui Nancy Pelosi să nu viziteze Taiwanul, în urma unei conversaţii telefonice dintre Joe Biden şi Xi Jinping în care liderul chinez i-a spus lui Biden că "cei care se joacă cu focul vor pieri de foc" Trompetele din presă ale guvernului de la Beijing au ameninţat cu doborârea avionului lui Nancy Pelosi  

China - SUA: A spus cineva război?

Cornel CodiţăEditorial / 3 august 2022

Cornel Codiţă

Ba, bine că nu! Avem, mai întîi, corul prezicătorilor din oficiu. Cei care îşi cîştigă faima şi pîinea albă a traiului de zi cu zi din anticiparea evenimentelor catastrofice, cum ar fi războiul, marea criză, marele crach, marea epidemie, marele cutremur, marele tzunami, marele meteorit etc.

Preţul grâului şi porumbului continuă să scadă

Preţul grâului şi porumbului continuă să scadă

A.V.Internaţional / 3 august 2022

Cotaţiile futures ale grâului şi porumbului au scăzut şi ieri, la Bursa din Chicago, continuând cursul descendent pe care s-au înscris luni, după ce Ucraina a reluat exporturile de cereale pe mare odată cu plecarea primei nave încărcate cu porumb din portul Odesa. Livrările au fost reluate în baza unui acord internaţional semnat cu Rusia, luna trecută, la Istanbul.

Cinci scenarii de agresiune militară din partea Chinei

Cinci scenarii de agresiune militară din partea Chinei

G.M.Internaţional / 3 august 2022

Un cercetător canadian din Taiwan a realizat, recent, o analiză intitulată "Nori roşii de război plutesc deasupra Taiwanului", prin care explică faptul că există cinci scenarii de răspuns militar din partea Chinei, ca replică la vizita lui Pelosi. Zerohedge citează analiza şi arată că, "dacă avionul lui Pelosi aterizează cu escortă de avioane militare", aşa cum se anticipa ieri, "există riscul unor schimburi de focuri care ar echivala cu faza incipientă a unui război între SUA şi China".

Legea educaţiei, susţinută de o alianţă universitară

Legea educaţiei, susţinută de o alianţă universitară

O.D.Miscellanea / 3 august 2022

Proiectul Legii educaţiei este susţinut de tot mai multe universităţi. O alianţă formată din universităţi de medicină şi farmacie şi un consorţiu format de universităţi de ştiinţe agronomice şi medicină veterinară au anunţat susţinerea proiectului Legii educaţiei, despre care afirmă că poate să rezolve numeroase probleme din învăţământul superior.

Contrele dintre SUA şi China pe tema Taiwan

Contrele dintre SUA şi China pe tema Taiwan

M.G.Internaţional / 3 august 2022

Un atac al Chinei asupra Taiwanului nu este iminent, afirma Mark Milley, şeful Statutului Major al armatei americane, în luna iulie. Acesta preciza atunci că SUA urmăreşte "foarte atent" evoluţia situaţiei şi a tensiunilor dintre China şi Taiwan. Potrivit acestuia, China îşi dezvoltă în mod clar capacitatea de a ataca la un moment dat, dar decizia de a face acest lucru este o alegere politică.

Costel Fotea: "În perioada pandemiei, pentru gestionarea acestei crize sanitare, Consiliul Judeţean, Spitalul de Urgenţă Galaţi şi Spitalul TBC au investit zeci de milioane de lei pentru achiziţionarea a sute de mii de materiale de protecţie şi consumabile, mii şi mii de litri de soluţii dezinfectante sau sute de echipamente medicale pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor Covid-19, inclusiv aparate de ventilaţie, concentratoare de oxigen şi monitoare de funcţii vitale".

CJ Galaţi a accesat peste 33,5 milioane lei din Programul Operaţional Infrastructură Mare

Ana FeleaCompanii / 3 august 2022

Consiliul Judeţean Galaţi continuă să acceseze fonduri europene pentru spitale. Preşedintele Costel Fotea a anunţat că, la începutul acestei săptămâni, a semnat un contract în valoare de peste 33,5 milioane de lei pentru sistemul sanitar din Galaţi. Banii, atraşi prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, vor fi folosiţi pentru decontarea sumelor cheltuite în perioada pandemiei pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" şi a Spitalului de Pneumoftiziologie cu materiale de protecţie, materiale sanitare, dezinfectanţi şi echipamente medicale.

Sursa foto: facebook / TIFF

TIFF Oradea, selecţie de zeci de filme multi-premiate

O.D.Cultură / 3 august 2022

Cinefilii au fost răsfăţaţi în această vară, iar semnele toamnei sunt foarte bune. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Oradea va oferi publicului, în perioada 2 - 4 septembrie, o amplă selecţie de peste 30 de filme multi-premiate, premiere româneşti şi maghiare, filme şi ateliere media pentru copii, dar şi o selecţie de cine-concerte.

Presiunea statelor - marile companii, obligate să investească în reţelele de telecomunicaţii

TEHNOLOGIE Presiunea statelor - marile companii, obligate să investească în reţelele de telecomunicaţii

O.D.Companii / 3 august 2022

Toată lumea îşi doreşte un acces rapid la internetul de mare viteză, dar cheltuielile în modernizarea reţelelor sunt suportate doar de una dintre părţi. Franţa, Italia şi Spania şi-au sporit presiunile la adresa Comisiei Europene pentru ca executivul comunitar să vină cu un act legislativ care să oblige marile firme din tehnologie să suporte o parte din investiţiile în reţelele de telecomunicaţii ale blocului comunitar.

Este pentru prima dată când guvernele celor trei state membre au exprimat o poziţie comună cu privire la acest subiect.

"Zona euro va recupera doar jumătate din ceea ce cheltuieşte pentru atenuarea consecinţelor războiului"

BANCA CENTRALĂ EUROPEANĂ: "Zona euro va recupera doar jumătate din ceea ce cheltuieşte pentru atenuarea consecinţelor războiului"

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 3 august 2022

Ţările din zona euro cheltuiesc mai mult decât vor primi pentru amortizarea impactului economic al războiului din Ucraina, prin subvenţii pentru combustibil şi alte măsuri de sprijin, conform unor declaraţii de ieri ale oficialilor Băncii Centrale Europene (BCE), care au cerut guvernelor să-şi folosească banii mai eficient, scrie Reuters.

Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank

ÎN SEMESTRUL ÎNTÂI AL ACESTUI AN FAŢĂ DE PRIMA JUMĂTATE A LUI 2021 Profitul net al Raiffeisen Bank a crescut cu peste 50%, până la 602 milioane lei

E.O.Bănci-Asigurări / 3 august 2022

Raiffeisen Bank a obţinut un profit net de 602 milioane lei, în primul semestru al acestui an, în creştere cu peste 50% faţă de perioada similară a lui 2021, pe baza unei creşteri puternice a creditelor, dar şi a profilului de risc semnificativ îmbunătăţit, a anuţat, ieri, banca, într-un comunicat de presă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 3 august 2022

MACRO NEWSLETTER 3 august 2022

IBGEMacroeconomie / 3 august 2022

Volumul vânzărilor retail din Germania şi-a accelerat semnificativ declinul anual în iunie 2022, până la 8,8%, cel mai mare din 1994, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,6%, după un avans de 1,2% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo