Cine se luptă pentru Consiliul Bursei?

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 mai 2009

Competiţia pentru un loc în Consiliul Bursei se prefigurează destul de strânsă, în condiţiile în care cel puţin trei candidaţi s-ar putea lupta pentru a avea un cuvânt de spus în conducerea Bursei, în Adunarea Generală a Acţionarilor de vineri.

Valerian Ionescu, şeful Departamentului de pieţe de capital din cadrul BCR, şi-a depus, ieri, candidatura pentru funcţia de administrator al Bursei de Valori Bucureşti, încercându-şi pentru a treia oară norocul în acest sens, după ce a pierdut alegerile din 2006 şi cele de la mijlocul acestui an.

Consiliul Bursei funcţionează cu un om în minus de aproape o lună după ce Petru Prunea, fostul preşedinte al "Broker" Cluj, a devenit incompatibil pentru funcţia de administrator, interzicându-i-se să mai activeze cinci ani pe piaţa de capital autohtonă.

Împotriva domnului Ionescu mai candidează Octavian Molnar, de la "IFB Finwest" din Arad, domnia sa fiind primul care şi-a depus candidatura în acest sens. Domnul Molnar a anunţat, deja, un program ambiţios în eventualitatea în care va fi ales administrator, intenţionând să susţină fuziunea dintre Bursa de Valori Bucureşti şi cea din Sibiu, precum şi accelerarea listării BVB la cota proprie.

Deşi din punct de vedere formal, ieri a fost ultima zi în care cei interesaţi de locul disponibil din Consiliul Bursei puteau să îşi depună candidatura, nu este exclus ca noi candidaţi să apară chiar în timpul Adunării Generale.

De departe cea mai surprinzătoare candidatură din cadrul acestei Adunări Generale ar putea fi cea a lui Lucian Croitoru, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale a României. Potrivit unor surse, domnia sa ar putea candida pentru un loc în Consiliul Bursei, la propunerea unor membri din conducerea BVB. Deşi până ieri nu îşi depusese candidatura, domnul Croitoru ne-a precizat că va utiliza timpul rămas până la AGA pentru a lua o decizie finală în acest sens, luând în calcul şi posibilitatea să îşi depună candidatura în timpul Adunării Generale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb