Premierul Marcel Ciolacu a declarat, azi, că Parteneriatul strategic cu Statele Unite va continua neschimbat după victoria lui Donald Trump. Ciolacu a declarat că îşi doreşte ca SUA să fie principalul investitor şi partener comercial al României non-UE, transmite news.ro.
"L-am felicitat pe preşedintele Trump. Din punctul meu de vedere, cred că parteneriatul strategic cu Statele Unite va continua în aceiaşi parametri şi îmi doresc cu adevărat Statele Unite să fie principalul investitor şi partener comercial al României non-UE, lucrul pe care l-am dezvoltat şi în acest moment, şi împreună cu doamna ambasador, şi împreună cu toţi miniştrii, e cea mai mare sustenabilitate", a declarat premierul.
Marcel Ciolacu a adăugat că problemele de securitate vin la pachet cu economia.
"Eu consider în continuare că politica, în viitorii cel puţin cinci ani de zile, vor fi despre economie. Şi vom continua în acelaşi ritm. Venind şi din zona de business, domnul preşedinte chiar sunt convins că va încuraja această colaborare comercială", a mai spus Ciolacu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.11.2024, 16:11)
Totul va fi schimbat .Donald pune taxe si importatorii sau exportatorii sunt cei care platesc .Intotdeauna taxele au un dublu sens .Trump va obliga Europa sa plateasca un procent mult marit din PIB catre NATO. Vor fi cetatenii europeni dispusi sa plateasca inzecit ? Trump spune ca va regla economia dar SUA are datorii imense la care plateste dobinzi .Nu cumva SUA este pe cale de a colapsa si aparitia in alegeri a unui autsaider de felul Harris s-a dorit a fi solutia de iesire a partidului Democrat ce va asista la prabusirea adm .Trump intr-un interval de timp de pina la un an . ? Risca Trump readucerea in tara a milioanelor de militari aflati in teatrele de razboi ?Din ceea ce vedem nu-i a buna .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.11.2024, 16:46)
De unde scoti cifrele astea? Plati inzecite? Noi dam 2% si nici pe aia. O sa marim probabil la 3-4% - oricum am fi facut-o. Milioane de militari? N-are atatia nici china, d-apai sa-i tina si afara din tara. Ntz, Ntz!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.11.2024, 16:48)
SUA avea deficite si datorie federala ca % din PIB infinit mai mare in WW2 decat acum. Guvernul Federal cheltuie si taxeaza in propria moneda fiat, la curs liber. Poate opera cu capital financiar negativ oricat timp doreste. Datoria financiara a Guvernului Federala este egala cu economiile sectorului nonguvernamental. FEDul nu poate ramane fara dolari, iar FEDul este o constructie / entitate nascuta din Legislativul American. Punct.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.11.2024, 10:45)
Chiar daca nominal sua au datorii ,nu va faceti griji : inclusiv pt cheltuielile de armament si asistenta financiara continua vor fi disponibile fonduri ,ca merge printingul de bani . Sa ne facem griji pt noi romanii mai bine ,ca vedem ca aplica supraindatorarea si cheltuielile bugetare pe datorie ( foarte grav ,datorie externa) . Ca suntem in situatia de servitute catre o organizatie care a abandonat propriile statute ,a abandonat pozitia elevata la nivel global si s a pus in inferioritate cu cei de peste ocean in detrimentul intereselor economice a 500 mil de europeni . Si directiile de la acel leadership pentru subordonatii europeni nu inseamna decat mai mult razboi ,mai multa risipa de resurse limitate ,supraindatorarea europenilor in schimbul ...ruperii relatiilor comerciale care existau ,la comanda altor interese si in defavoarea proiectului european .Consecintele imediate sunt crizele suprapuse din marile economii (vezi Germania) ,deficite bugetare alarmante ,lipsa de piete de export ,somaj si saracie pt Europa .
2. A sărit și Ciolacu din boscheți
(mesaj trimis de Ciolacus semidoctus în data de 06.11.2024, 16:35)
Când o bună parte din bugetul Ministerului Apărării se duce pentru plata pensiilor de serviciu militare, nu poți să zici că avem o contribuție de +2% din PIB numai pentru înzestrarea cu tehnică militară performanta și completarea necesarului de trupe + cheltuielile curente pentru trupele și tehnica existenta.
Trump cu siguranță va cere mai mult de 2%!
Să ne așteptăm la 4%.
3. Parteneriatul cu SUA
(mesaj trimis de Anonim în data de 06.11.2024, 19:42)
Parteneriatul cu SUA depinde de politica de la Casa Alba nu de visele si dorințelele lui Ciolacu
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.11.2024, 04:36)
siguranta o va da pe bani .Bani nu avem , deci , pe interese.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.11.2024, 20:31)
politica slugă-stăpân nu are motive pentru schimbare
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.11.2024, 09:43)
Pai sa apelati la traficantii de influenta care i au cumparat lui Dragnea dreptul la o ...fotografie furtiva cu Trump ,cam asta puteti face in imediat ! Din declaratia asta intelegem ca nu va aventurati sa deparazitati firmele de stat energetice (Nuclear electrica mai ales) de contractele care le absorb ce vlaga a mai ranmas in ele pt ca deja au facut datorii si obligatiuni uriase ca sa achite ....prosperitatea altora care se declara protejati Biden . Singura posibilitate sa schimbat sau sa anulati contractele oneroase si inrobitoare ar fi in intervalul in care Trump va fi ocupat sa si instituir oamenii lui in administratie ,si va fi mai putin interesat de exterior . Insa inteleg acum ca ati adoptat ceea ce peste ocean se numeste : Chick the can down the rod !
6. Pt inca 2 luni ,desigur
(mesaj trimis de anonim în data de 07.11.2024, 09:56)
Ca dupa ce nu mai sunteti prim ministru nu aveti cum sa stiti ce se cere de la sclavi in noua era !