Ciolacu: "Vom asigura în continuare, ca prioritate, toate investiţiile în infrastructura mare"

F.D.
Politică / 29 august

Ciolacu: "Vom asigura în continuare, ca prioritate, toate investiţiile în infrastructura mare"

Guvernul va asigura în continuare, ca prioritate, toate investiţiile în infrastructura mare, a declarat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a verificat stadiul lucrărilor la Magistrala de metrou M6, împreună cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, relatează Agerpres.

"Este evident, calea cea mai sigură către dezvoltarea economiei şi, mai ales, calea cea mai sigură pentru a schimba, totuşi, odată pentru totdeauna, traficul din capitala României, din Bucureşti, nu pot să fie decât investiţiile, respectiv metroul. Ştim cu toţii că, indiferent câte măsuri am lua, câte poduri, pasarele, câte restricţii de circulaţie am face, soluţia nu poate să fie decât metroul. Această legătură între Gara de Nord până la Aeroportul Otopeni, implicit şi Băneasa, până la zona comercială din Băneasa, e împărţită în două loturi. Stadiul lucrărilor, în acest moment, pe acest lot este de aproximativ 14%", a afirmat Ciolacu.

El a menţionat că, în calitate de premier, are o singură obligaţie - aceea de a asigura finanţare pentru această investiţie.

"Ştiu breaking news-urile cu deficite... Vom asigura în continuare, ca şi prioritate, toate investiţiile în infrastructura mare. Vom negocia pe urmă la Bruxelles, cum rezolvăm cu ele. Toate ţările mari, Spania, Italia, Germania, Portugalia, toate au dezvoltat infrastructura, având deficite mai mari pe o perioadă limitată de timp. Acest lucru, de fapt, l-am discutat şi l-am negociat şi cu preşedinta Comisiei Europene", a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că va avea discuţii cu primarul general al Capitalei şi cu ministrul de Interne pentru a găsi cele mai bune soluţii de atenuare a disconfortului care se va crea în traficul rutier prin lucrările la magistrala de metrou.

"Am să fac o discuţie şi cu ministrul de Interne, şi cu primarul general al Capitalei, pentru că nu o să fie ca şi pe Valea Oltului, dar se va crea un disconfort în trafic, astfel încât, împreună, Guvern şi Primăria Generală, să găsim cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte restricţionările de trafic, mai ales că ştim că pe data de 9 septembrie vor începe şcolile şi atunci, iarăşi, în toate oraşele, mai ales oraşele reşedinţă de judeţ şi mai ales în capitala României, o să fie un trafic mult mai mare. Avem timp la dispoziţie să avem toate aceste discuţii şi să ne coordonăm", a explicat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb