CIOLOŞ, DESPRE O COALIŢIE CU PNL: "Din negociere va rezulta un guvern în care vom fi parteneri egali"

J.P.
Politică / 27 noiembrie 2020

"Din negociere va rezulta un guvern în care vom fi parteneri egali"

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat pe pagina de Facebook că într-o eventuală coaliţie de guvernare cu liberalii, USR PLUS va fi un "partener onest, care îşi va respecta promisiunile".

Cioloş: "USR PLUS este un partener onest care îşi va respecta promisiunile. Ştiu că se speculează că vom fi supuşi la presiuni, că nu suntem obişnuiţi cu politica de nivel înalt sau mai ştiu eu ce ipoteză fantastică. Dar să fie clar, nu vrem să repetăm situaţia CDR sau a Alianţei DA şi sper că PNL, care a făcut parte din ambele, să aibă şi el aceeaşi raportare la viitoarea noastră colaborare. Noi nu putem garanta în ceea ce priveşte ce vrea şi ce va face PNL, dar putem garanta pentru comportamentul nostru. Vor exista negocieri, vor exista condiţii. Cred că şi PNL va avea condiţiile sale, aşa cum este normal. Din negociere va rezulta un guvern în care vom fi parteneri egali, care ştiu să se respecte unul pe celălalt, pentru că aşa a decis electoratul. Nu suntem acolo ca să facem înţelegeri secrete, suntem acolo ca să facem ce ne cer cetăţenii. Nu cred că este ceva de negociat la acest capitol. România a fost paralizată de politizarea tuturor instituţiilor, ceea ce a dus la corupţie endemică şi la traseism politic. Înainte de a trece la reforme, trebuie făcută curăţenia generală, care înseamnă depolitizare. Nu ştiu care este poziţia PNL pe acest subiect, dar ştiu care este poziţia noastră şi a cetăţenilor României exprimată în toate felurile, de la studii sociologice la manifestaţii de stradă. În rest, cred că mai putem aştepta cu toţii zece zile până la ziua votului şi să lăsăm cetăţenii să decidă cum va arăta viitoarea majoritate parlamentară şi în jurul cui se va forma noul guvern", a conchis el."

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. SI TU DACIANE!DACA VREI CEVA ONEST , ATUNCI TINE CONT DE MATEMATICA REZULTATULUI ELECTORAL.

    UN VECIN DIN ARDEAL! 

     

    1. I-ai zis-o! La ăsta matematica funcționează așa: eu sunt PLUS si am 1% dar ,că parteneri egali cu USR avem 18%,iar intr-o alianță cu PNL că " parteneri egali " avem majoritate ,voi liberalii aveți Președintele, iar eu Ciolos deci prim ministru, iar Primul Ministru decide tot !

      Parteneriat...!? 

      Dragul de Ciolos. USR l-a bagat in parlamanetul european, ca n-ar fi trecut veci pragul electoral. Este trai si viata la Bruxelles. Salarii impozante si curge banii garla. Toti e dati cu parfum fin si miroase frumos. Merita. Poate ajung si eu acolo intr-o alta viata sa las ceva cheag la urmasi. Multumim frumos, domnule Barna. Pt mine USR a insemnat Nicusor Dan.

      L-as intreba si domnul presedinte nervos Iohannis. A meritat ? S-a erodat ”partidul meu”? Se repeta lectia 2016 ?  

    poate ca ca va veti stradui sa fiti asa cum enunti insa te asigur ca tot pnl in frunte cu un sasul lor va va marginaliza INCEPAND DE A DOU ZI, GARANTAT

    asta daca veti castiga! 

    Ciupitura de varsat si gandacii lui, in cel mai pur stil bolsevic, ar vrea sa fie parteneri egali cu PNLeprele, chiar de ar avea 0,1% din voturi! Bine i-a mai invatat Marx, Lenin, iar mai nou, Popper si Soros!

    1. ce le mai amesteci, unde tie mintea vere ,aia ai lui lenin si marx sunt pe celalalt eshicher politic,dar nu o recunosc nici morti, astia de care spusai erau dupa voi, slugi occidentale ,ce fel de legatura vezi tu intre una si alta ,sau tu in turbarea ta, spui ceti vine la gura numai de rau sa fie fara pic de discernamant,de fapt ce mai bat tastatura degeaba ,cam asa procedeaza toti sustinatorii psd

      Anonimule, mai intai invata sa scrii si sa te exprimi in limba romana! Dai impresia ca te exprimi in limba rromani! Apoi, ca sa nu mori prost, te informez ca Ciupitura asta, desi cum ai spus si tu, e un slugoi al vesticilor, in schimb agenda lui politica e de stanga extrema, fapt care-l face adept al lui Marx, Lenin, Engels, Gramsci, Soros, etc

    Nu-ti mai bate capul de securist. Nu o sa ajungi nici acum la ciolan.

    Singurul motiv pentru care nu mi as dori ca USR sa castige alegerile este ca acest incompetent notoriu, impus de servicii USR ului , sa ajunga prim ministru. Ar fi un dezastru. Au obtinut o paritate inacceptabila la USR, evident impusa, iar acum crede ca va merge asa mereu, eu cu un vot, tu cu 20 egal paritate! Ce obraznicie!

    1. Serviciile impun serviciilor?

      USR cam pute a Secu, cu sau fără Cioloș. 

    CIOLOŞ:

    "Din negociere va rezulta un guvern în care vom fi parteneri egali" 

    Opinie: daca ar stii toti votantii tai ca unchiuletul tau drag si iubit este nimeni altul decat Virgil Ardelean - (fost) faimos General la " 2 si-un sfert" ati obtine Zero voturi si ai negocia Zero functii 

    familia voastra de "Salvati " ? sunteti altceva decat niste "distrusi" si cu asta ne contaminati si ne santajati in stilul caracteristic "negocierilor" pe care (cine oare v-a invatat sa) le "purtati" dupa marea indobitocire in masa propavaduita de voi si de PSD sa mai pacaliti naivii de "bunele voastre intentii" ?  

    "PSD este un partid nascut din genocid" Traian Basescu

    "alianta USR cu PSD este o prostie politica ce va bloca Romania" Traian Basescu 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb