CIOLOŞ, DESPRE OUG CERUTĂ DE PNL PRIVIND ALEGEREA PRIMARILOR ÎN DOUĂ TURURI: "Nu cred că e democratic"

Andrei Stan
Politică / 19 ianuarie 2016

Actualizare 16:13 Gorghiu: "Mă aşteptam ca premierul să-şi asume alegerea primarilor în două tururi, cerută de societate"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a scris pe Facebook, cu privire la refuzul premierului Cioloş de a reintroducere votul în două tururi pentru alegerea primarilor prin OUG, că nu se aştepta ca premierul să nu îşi asume această schimbare, având în vedere că era inclusă iniţial în programul de guvernare.

"Referitor la revenirea la scrutinul în două tururi pentru alegerea primarilor, mă aşteptam ca un guvern tehnocrat să dorească asumarea unei astfel de schimbări în legislaţia electorală. Asta, mai ales, având în vedere că în prima schiţă a programului de guvernare asumat de premierul Cioloş, susţinea reintroducerea votului în două tururi. Până la urmă, marţi,19 ianuarie, prim-ministrul a ales o poziţie de neimplicare, probabil şi din teama de a nu fi acuzat de partizanat politic", a scris copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Gorghiu a afirmat că modificarea cerută de PNL foloseşte, în primul rând, cetăţenilor, nu politicienilor şi că liberalii vor încerca, până la urmă să îl convingă pe premier şi dacă nu vor reuşi, poate societatea civilă o va face.

Copreşedintele PNL a mai spus că liberalii vor continua şi efortul de a schimba legea în Parlament, având în vedere că au depus un proiect de lege în acest sens, în sesiunea trecută, deşi sunt conştienţi că şansele sunt extrem de mici, câtă vreme PSD se opune.

"Nu am pornit acest demers cu mari aşteptări de succes, dar era de datoria noastră să încercăm tot ce ne stă în putinţă pentru a realiza această schimbare care, repet, a fost cerută insistent de către stradă", a conchis Gorghiu.

(S.A.)

----------

Premierul Dacian Cioloş a afirmat astăzi, referindu-se la solicitarea PNL privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că nu este democratic ca o lege adoptată de Parlament să fie modificată de Guvern prin OUG, transmit surse din presă.

"Este o decizie politică, mai ales că este vorba de alegeri. Este o lege pe care Parlamentul a votat-o.(...) Guvernul pe care îl conduc (...) nu este implicat politic şi nu cred că este democratic să modifice un Guvern prin OUG o lege politică", a spus Cioloş, la Palatul Parlamentului.

Prim-ministrul Dacian Cioloş participă la dezbaterea "Reprezentarea de gen în politică - provocări şi soluţii", organizată de PNL.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis ieri să-i înainteze premierului o propunere în sensul aprobării printr-o ordonanţă de urgenţă a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a anunţat copreşedintele liberalilor Alina Gorghiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb