CIOLOŞ: "Relaţiile bilaterale româno-poloneze sunt foarte intense, putem lucra împreună pentru a le întări"

Laura Boico
Politică / 27 august 2016

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Actualizare 14:12 Cioloş: "Este important să se menţină dialogul între UE şi Turcia, inclusiv privind angajamentele legate de migraţia ilegală"

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la finalul întrevederii avute cu omologul polonez Beata Szydlo, că este important să se menţină dialogul între Uniunea Europeană şi Turcia, inclusiv privind angajamentele pe care aceasta din urmă le-a luat legat de chestiunea migraţiei ilegale spre UE, potrivit Agerpres.

"Am salutat rezultatele vizitei recente pe care miniştrii de externe din Polonia şi din România au efectuat-o la Ankara, în Turcia. Credem că e important să se menţină dialogul între Uniunea Europeană şi Turcia. Şi pentru noi evoluţia din Turcia este foarte importantă, nu doar în perspectiva relaţiei pe care Turcia o are cu Uniunea Europeană, a rolului pe care Turcia îl joacă în menţinerea securităţii şi stabilităţii la Marea Neagră, dar şi angajamentele pe care Turcia le-a luat legat de chestiunea migraţiei ilegale spre Uniunea Europeană. Şi din această perspectivă menţinerea relaţiei cu Turcia este importantă", a spus premierul Dacian Cioloş, în declaraţia de presă comună cu omologul său polonez, la Gura Humorului.

(L.B.)

---------

Premierul Dacian Cioloş a declarat astăzi, la Gura Humorului, la începutul întrevederii cu omologul său polonez, Beata Szydlo, că relaţiile bilaterale dintre România şi Polonia sunt foarte intense şi există toate premisele pentru întărirea lor şi pentru coordonarea punctelor de vedere pe problematica europeană, citat de Agerpres.

"Suntem într-o perioadă în care relaţiile bilaterale între Polonia şi România sunt foarte intense şi cred că avem toate premisele să putem să lucrăm împreună, atât pentru a întări schimburile dintre noi, dintre România şi Polonia, dar şi pentru a ne coordona punctele de vedere pe problematica europeană. Cu Polonia, dincolo de relaţiile istorice pe care le avem, avem şansa să avem în România o comunitate de polonezi pe care o vedem ca o punte de legătură între ţările noastre", a spus premierul Cioloş, la începutul convorbirilor în plenul delegaţiilor română şi poloneză, potrivit unei înregistrări publicate pe site-ul Guvernului.

Premierul Cioloş se află în judeţul Suceava, cu ocazia vizitei de lucru pe care Beata Szydlo o efectuează în România.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe premierul român fac parte şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat pentru afaceri europene în Cancelaria premierului, Cristian Bădescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb