CIOLOŞ: "UE - factor de menţinere a păcii, dar trebuie să construim şi instrumente care să ducă la prosperitate"

L.B.
Politică / 28 august 2016

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, după întrevederea avută cu omologul polonez Beata Szydlo, că Uniunea Europeană este un factor de menţinere a păcii şi de stabilitate, dar trebuie construite şi instrumente care să ducă la prosperitate.

"Pacea este foarte importantă şi, în mod clar, Uniunea Europeană este un factor de menţinere a păcii şi de stabilitate, dar, dincolo de aceasta, trebuie să construim şi instrumente care să ducă la prosperitate, la creşterea prosperităţii în UE şi care să ne permită să facem faţă provocărilor care stau în faţa Uniunii. Am discutat despre combaterea terorismului, despre migraţie, sunt subiecte care nu vor putea fi ocolite în discuţiile privind viitorul Uniunii Europene. (...) Credem că sunt măsuri care pot fi luate în perioada imediat următoare fără modificarea tratatelor europene, măsuri care să ducă atât la o îmbunătăţire a funcţionării instituţiilor europene şi să aducă procesul decizional, instituţional, european mai aproape de cetăţeni, dar şi măsuri care să ducă chiar la o regândire a unor politici comunitare, politici europene care să ţină mai bine cont de realităţile actuale", a spus premierul Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă comună cu omologul său polonez, la Gura Humorului, citat de Agerpres.

Potrivit lui Cioloş, continuitatea proiectului european este un element esenţial. "Pe de altă parte, trebuie să avem o abordare care să fie mai mult decât în trecut legată de aşteptările cetăţenilor privind Uniunea Europeană. Trebuie să ne concentrăm pe modalităţile de lucru, de pregătire a deciziilor şi de aplicare a unor politici care să ţină cont în primul rând de aşteptările cetăţenilor europeni şi de decizii care să ducă la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din Uniunea Europeană", a precizat Cioloş.

El a mai spus că România şi Polonia sunt interesate ca în viitor să existe o politică de coeziune şi o politică agricolă comună.

"Sunt două politici care acoperă o parte consistentă a bugetului european. Credem că trebuie să începem să ne gândim de acum în cel fel redefinim aceste politici pentru ca ele să răspundă mai bine realităţilor de astăzi şi din punct de vedere al nevoilor pe teren, (...) investiţii pe teren, dar şi din punct de vedere al utilizării mai eficiente a bugetului", a explicat Cioloş.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb