CIRCA 30 DE SENTINŢE DEFINITE PE ÎNGHEŢAREA FRANCULUI ELVEŢIAN  O judecătorie din Bucureşti îngheaţă CHF la cursul istoric, plus 20%

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iulie 2016

O judecătorie din Bucureşti îngheaţă CHF la cursul istoric, plus 20%

Judecătoria sectorului 4 din Bucureşti a decis, marţi, într-un dosar de credit încheiat cu Piraeus Bank, să îngheţe francul elveţian la cursul istoric, plus 20%.

Decizia, postată pe portalul instanţei, arată: "Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţi în contradictoriu cu pârâta şi intervenienţii. Constată caracterul abuziv şi nulitatea clauzelor (...) din Contractul de credit (...). Obligă pârâta să convertească în RON creditul acordat reclamanţilor prin Contractul de credit (...) şi să emită un nou grafic de rambursare, cu începere de la data contractării creditului până la sfârşitul perioadei de contractare, la cursul valutar de 2,2695 Ron/CHF (reprezentând 1,8913 + 20% CHF/Ron de la data contractării creditului). Obligă pârâta să plătească reclamanţilor suma de 750 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Judecătoria Sector 4 Bucureşti".

Potrivit surselor noastre, până în prezent, peste 100 de decizii de îngheţare a cursului CHF/leu au fost pronunţate în favoarea clienţilor, în jur de 30 fiind definitive.

Sentinţele definitive au fost pronunţate împotriva Bancpost (8), Piraeus Bank (5), OTP Bank (5), Credit Europe Bank (4), Volksbank (4), Băncii Româneşti (3), Raiffeisen (2).

Dintre hotărârile adoptate pe fond, 17 vizează contracte de credit cu Bancpost, alte 17 cu OTP Bank, 15 - cu Piraeus Bank , 13 - cu Volksbank, 11 - cu Raiffeisen, 6 - cu Banca Românească, 5 - cu Credit Europe Bank şi una cu Milenium Bank.

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, cazurile respinse anul trecut în primă instanţă sunt în apel sau atacate cu apel.

Domnia sa a precizat, ieri, pe pagina de Facebook: "Există şi câteva dosare definitiv pierdute. În aceste cazuri nu mai există decât trei soluţii potenţiale:

(i) o revizuire, în cazul în care răspunsul la întrebările preliminare adresate ÎCCJ de Tribunalul Dolj va fi favorabil consumatorilor şi nu băncilor;

(ii) conversia la curs istoric va fi votată de Parlament şi promulgată de Preşedinte;

(iii) băncile vor fi de acord să reducă povara".

Domnia sa continuă: "Deşi au trecut deja trei ani de când am lansat ideea proceselor colective pentru îngheţarea cursului la francul elveţian, iar rezultatele din toamna lui 2014 şi din 2015 (...) au fost dezamăgitoare, lucrurile s-au schimbat total în 2016, şi nu în favoarea bancilor, ci a noastră. Reamintesc că şi proceselor pe clauze abuzive le-au fost «necesari» 4-5 ani pentru soluţii sedimentate în favoarea consumatorilor".

Câteva proiecte legislative pentru conversia creditelor contractatte în CHF se află în Parlament, cea mai înaintată fiind iniţiativa deputatului PSD Ana Birchall, care se află la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor. Pentru modificarea acestui proiect de lege, deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir a depus un amendament care presupune conversia împrumuturilor la cursul din ziua contractării lor.

Opinia Cititorului ( 132 )

  1. ÎncepE sa curgă cu decizii favorabile clienților pe aceasta speta a denominarii/înghețării cursului.

    Seminariile de la Sinaia sunt istorie.  

    1. Acele seminarii de trista amintire organizate de CSM pentru "instruirea" judecătorilor în care oficiali BNR explicau cam cum sta treaba cu finanțele au făcut mult rău.

      BNR-ul nu face seminarii ca sa lupte impotriva voastra :))))) BNR e o institutie a statului, e normal sa colaboreze cu alte institutii, in atributiile BNR-ului nu exista dadaceala alora care nu au citit nici macar o litera din contractul de credit pe care l-au semnat.

      Mie prin acele seminarii imi suna mai mult a incercare de a influenta justitia, ceea ce e penal, decat educatie financiara. Ce nu inteleg (...) postaci bancari care fac copy paste aici de aiurea este ca problema creditelor in chf a trecut de mult granitele economice sau financiare si a trecut in domeniul dreptului, al eticii, si bineinteles, a ceea ce e drept si ce e nedrept. Nu trebuie sa fii profesor la ase, desi astia tind sa fie printre cei mai conformisti si batuti in cap, ca sa judeci o speta intre o banca care a actionat cu rea credinta jupuindu.si clientul si un client ajuns neom. Cretinilor bancari le recomand sa citeasca negutatorul din venetia. Va fi evident un soc sa constate ca bancherul este impiedicat de judecator sa taie din pieptul negutatorului cata carne ii datora

      Ce e drept maitre? Sa faci un credit intr-o anumita moneda si sa faci scandal cand creste cursul?

      Lasa vremurile Revolutiei sau cele ale lui Shakespeare, ca pici in penibil, nu demonstrezi vreun impresionant bagaj cultural. Imi place ca mereu faceti referire la vremuri tulburi ale istoriei, voi chiar va vedeti niste victime, e deja ceva patologic. Toata lumea va dusmaneste, profesorii de la ASE sunt "batuti in cap", aia care fac scandal pentru ca nu vor sa fie fortati sa va plateasca datoriile sunt vanduti bancilor. Bai baieti, treziti-va. Sunteti niste insi care au luat niste credite intr-o anumita moneda, cu fluctuatii mai mici sau mai mari de curs, atat. Nu sunteti nici eroi, nici victime, sunteti doar niste insi care au facut o afacere proasta, ca daca era buna si acum un chf era 1 leu, va uitati cu superioritate la aia cu credite in ron sau euro. In esenta, lasati lacrimogeneala ca nu merge figura, ca va gasiti cativa populisti care sa va exploateze ca bazin electoral e una, dar de aici pana unde vreti voi sa ajunga lucrurile e mult. 99% dintre voi n-au citit o litera din contract. Unii au luat in chf pentru in lei sau euro luau mai putin si ei vroiaua casa aia, in secunda aia. Au obtinut-o, stau unii dintre voi prin centru, Piata Victoriei, Piata Progresu sau Titan nu va "imbracau" bine. Si atunci de ce va vaitati baieti? Unii dintre voi alergati cu limba de-un cot sa luati credite, le-ati luat, acum ce mai vreti? Era un scelerat care plangea ca a luat credit in chf cu avans pe 3(TREI) credite de consum, acum urla ca se imbraca din vecini, pai, a cui e vina?  

      Ce au facut bancile? Au dat niste credite intr-o moneda cunoscuta mondial ca fiind una extrem de stabila

      ===================== ============== 

      The Swiss franc is the currency and legal tender of Switzerland and Liechtenstein; it is also legal tender in the Italian exclave Campione d'Italia. The Swiss franc is denoted by acronym CHF which stands for the not very often used Confoederatio Helvetica Franc. The Swiss franc has historically been considered a safe-haven currency with virtually zero inflation and a legal requirement that a minimum of 40% be backed by gold reserves.Switzerland is a strong, stable, and a progressive economy – and that’s the foremost reason why traders, various economies, economists, every one approves of the country as a safe zone. It continues to display its strength even during crises situations and traditionally low interest rates phase. 

      ====================== =============

      Deci, banca ti-a dat un credit intr-o moneda considerata de toti foarte stabila, cu ce te-a inselat? Banca Elvetiei nu a luat nicio masura de crestere a chf pana in 2011 iar investitiile in chf care au propulsat cursul au inceput abia in 2009, nicidecum in 2006-7. In cazul in care nu esti absurd sa pretinzi ca banca putea prevede viitorul , nu vad cu ce te-a inselat banca oferindu-ti un credit intr-o moneda considerata extrem de stabila inca din 1920...? Riscul de curs valutar vine cu orice credit in alte monede decat cea nationala, numai pe cei cu chf i-am auzit insa facand scandal. Cand cursul euro a fluctuat din cauza promulgarii DIP nu am vazut pe nimeni dintre cei cu rate sau chirii in euro iesind in strada sau cerand cursuri istorice... 

      te- a obligat cineva sa iei in franci?

      Pana nu citesti Shakespeare, taci, baiete! Habar n-ai despre ce e vorba, dar te-ntinzi sa-i inveti pe ceilalti. vezi-ti de saracia sufletului tau si incearca sa-ti depasesti limitele de gandire. Numai ce incerci sa gandesti si te-ai si izbit de ele.

      Vezi ca de unde ai copiat scrie și ca e moneda de refugiu în perioade de criza.Și Banca Elvețieni avertiza din 2007.

      De ce băncile au continuat sa dea credite?

      Parcă erau prudente cu banii clienților.  

      Si Brexit nu prea.

      Miloage sunt bancile, mereu cu mana intinsa ca sa ia niste ajutoare de stat, din banii mei. Vezi ce a zis seful societe generale azi

      Vino cu argumente filologule nu cu literatura. V-ati plictisit de "The big short", acum o dati pe Shakespeare, ca sa pareti educati? Poate "ma intind" eu sa ii invat pe altii dar macar nu am pretentia sa imi plateasca altii datoriile ;)

      Nu mai rumega povestea cu moneda de refugiu. Stim articolul "Francul elvetian, note de subsol". Problema fundamentala a acelui articol este incompetenta. Nu caracterul de moneda de refugiu duce la actuala situatie. Acele studii pe care le citeaza si Banca Centrala, si articolul, citeaza crize de ore, zile, saptamani, poate luni: atentate, crize politice, conflicte armate, toate de scurta durata. Iar studiile apoi arata ca francul revine.

       

      Situatia de astazi este rezultatul altui fenomen care nu putea fi prezis. Faptul ca FED si ECB s-au angajat in QE, eliberand trilioane noi in piata. In timp ce Banca Centrala a Elvetiei nu a facut acest lucru. Aprecierea francului nu este data de supralicitarea lui ca urmare a unei crize de incredere, deci moneda de refugiu. Ci este datorata cantitatii mari de dolari si euro cu care este inundata piata de catre cele doua banci centrale. Cam greu de stiut in 2008 ca se va intampla QE. 

      repet: te-a obligat careva sa iei in chf?

      Buna observatie.

      esti un observator miop

      Se poate, pc la noi, nu ti se pare mana intinsa, cersit pe romaneste?

      La inceput poate ca da PC a fost o mana intinsa, acum e cam singura modalitate de acces a tinerilor la un credit si singurul mod prin care se reduce numarul celor obligati sa plateasca datoriile pomanagiilor chf.

      Bravo

      Inseamna ca preturile sunt preamari sau salariilepreamici. 

      Prețurile dormitoarelor ceaușiste n-au niciun fundament. Nu există clienți solvabili care să acceseze credite ipotecare.

      Prima Casa este ajutor al statului pentru băncile cu capital străin. Contribuabilii români își asumă riscurile, iar capitalul străin, profitul. 

      Hop, a intrat in schimb postacul Pavel Lucian Vasile.

      N-a intrat. Esti tu agent imobiliar cu pensie de la stat si-i tot repeti numele aluia toata ziua. :))))).

      Ce repede sari in sus latraule :))))))

      Perfecta dreptate ai !!!!!!!!!!

    "Intamplator" tocmai judecatoria pe raza careia isi are vila de 800.000 euro Piparosul:)))))) Baietii astia cad din penibil in penibil:))))))))) Sa vedem la apel la Tribunalul Bucuresti. Ala conteaza, fumigene din astea platite de pe la Cisnadie via Utah vedem zi de zi

    1. Ce prizezi?

      Tu ai citit articolul?  

      E vorba despre sentințe de înghețare curs nu aberațiile tale. 

      Înainte de a scrie inepții te rog sa te gândești ca pentru ca tu sa poti sa faci bani defăimand prin comentariile tale ,niște oameni mai buni ca tine au murit acum 26 de ani. 

      Mulțumesc

      :)))))))))) Ati dat-o in din astea siropoase voi postacii GCCC :))))) Cu Revolutia si alte chestii :)))))) Bani din comentarii faceti voi, asta e clar, asa ca hai sa lasam morala de scara de bloc. Cam ciudat ca se dau hotarari pro-GCCC pe la judecatorii pe la care au influenta unii stabi ai grupului, adica sector 6, Buzau sau altele. De Dolj nu vorbim, ca acolo iti spun aia ca albul e negru daca dai "mezanplasu'". Acum sector 4, pe raza caruia isi are domiciliul un "mare"...avocat :))))) Mai rasfirati baieti, mai rasfirati !

      Multumesc 

      De ce esti asa amuzat? Mie-mi pare că vă plouă cu vești proaste, din afară sistemul bancar e înghețat de frica unui bail-in al băncilor italiene, în România piața imobiliară nu există, iar activele băncilor se vor deprecia, sentințele judecătorești vin în valuri, iar tu te amuzi postând aceleași gogomânii.

      Eu am scris opinia de mai sus în care făceam apel la decenta .

      Am uitat ca orice opinie reflecta in mare parte caracterul persoanei care o emite. 

      Nu mă așteptam ca oameni ca tine sa citească Bursa sau ,în fine,sa citească ceva. 

      Morala e incompatibila cu ce faci tu pe aici. 

      Părerea mea.

      Vaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiii, vorbe despre morala din partea unui GCCC-ist care batea din palme pana ii cadeau mainile cand sefii de grup linsau si amenintau oameni, persoane publice sau tineri de 20-21 de ani, care ii "suparau" pe initiatori cu vreo parere contrara. Acelasi GCCC-ist care dadea like-uri la lamentarile de oameni furati de banci ale lui Hadarean, cu 3 case date in chirie, ale lui Stanescu, cu apartament de lux in Herastrau sau ale lui Voevozeanu, cu vila si Range Rover. Ce s-ar face omenirea asta fara postacii GCCC, n-ar mai exista un strop de morala daca n-ati fi voi :))))))

      Slabut script ti-a dat Necula postacule, printre cele mai slabe de pana acum. Da-i un SMS si spune-i sa il schimbe pana maine, are timp destul daca nu doarme in noaptea asta.

      Am una și mai slabă, legea conversiei creditelor va fi adoptată în parlament. Provizioanele bancare figurează la investiții străine. În plină criză vor crește investițiile străine. :))))))

      Offf, ce frumos visati voi mai copii...

      Bravo! Esti demn si inteligent.keep walking:)

      Keep walking and don't look back, you might see yourself in a mirror and get scared :)))))

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

    Instanțele fac curat și în contractele de imprumut în franci elvețieni.

    Așa a fost și cu clauzele abuzive,comisioane de risc,dobânzi în funcție de fazele lunii și alte asemenea minuni. 

    1. Fac abuzuri, nu curat

      Iau spagi ca sa faca abuzuri, orice mila data golanilor chf e platita din banii altora. Ce bine ar fi ca ala fiecare bancomat sa fie o placuta pe care sa scrie:

      "Stimate client, ne bucura ca ai ales banca noastra. Vrem sa iti spunem ca iti vom opri un leu comision din urmatoarea tranzactie pentru debitorii CHF".  

      Corect

    Asta pare a fi prima instanta care aplica ceea ce spuneam eu ieri. Aplica directiva ce da optiunea de conversie clientului cand cursul sare cu 20%, directiva aparuta de putini ani, ca si cum legea era aplicabila pe vremea cand a fost dat creditul, probabil 2006-7. Onorata instanta a facut dreptul la fara frecventa. Tara asta nu mai are medici, nu mai are judecatori, nu mai are nici ziaristi.

    1. Dar are hoti, snapani si cersetori din belsug, vreo 23.000 dintre ei si-au facut chiar grup de Facebook

      Are destui mizerabili ca tine in schimb. Sunteti cu precadere in banci si iluminati de la Bnr.

      Stai linistit ca Redactia o sa iti cenzureze mesajul, mizerabilule

      Este mai mult decat atat. Daca citim si stirea despre Polonia care confisca pensiile private obligatorii intelegem mai multe. Incepe fuga statului dupa proprietatea privata. Primele tintite sunt bancile si asiguratorii. Urmeaza si altii.

      Ce-i cu tine mai minerule? N-ai avut cap sa termini un liceu sau o facultate cu nume? Destinul tau este sa fii vesnic calcat pe cap, pana la transformarea ta in mancare pt biosfera planetei.

      Populistii de genul asta, plecand de la Duda din Polonia, Zeman din Cehia si mergand in istorie la Hoxha, Kadar sau Gottwald, nu puteau face nimic fara masele de manevra "misecuveniste" de genul astora cu chf. Adu-ti aminte discursul astora din ianuarie:"da' de ce sa-si ia domne tinerii case, sa stea in chirie sau sa plece din tara din tara, ca si noi o sa stam in chirie daca dam in plata". Cu din astia isi fac treaba populistii, din astia care inca n-au invatat ca nu e nimeni obligat sa isi imparta munca cu ei, sa le plateasca datoriile, sa ii tina de mana la "greu". Din astia care se cred mereu furati de toata lumea, de asociatia de proprietari, de aia de la gaze, de vecinu' de palier care le fura din spatiul comun ca si-a pus 3 ghivece de flori pe scara, etc. Era un postac GCCC care facea spume ca o vecina de la el din bloc are niste bani la o banca si "hraneste sacalii", deci, ce vorbim...Vasile Roaita de la Cisnadie urla in fiecare zi sa moara chiaburii, sa sangereze "sacalii", astia de genul asta nu stiu ca orice pomana primita e muncita de altii si daca ar stii ar crede ca e normal ca munca altora sa se imparta si cu ei. Astia sunt aur pentru populisti.

      Ce-i dragutule, bail-in si bail out sunt in regula, dar confiscarea fondurilor de pensii, nu?!

      Hai, da-ne citate din legea bail-in, cum ca bail-in nu exista! 

      Daca este directiva de ce nu e pusa in legislatia noastra?

      Nici bancheri nu avem, avem doar palmasi in tara. 

      Statul a ajutat bancile sa nu pice ca secerate, deci statul e mai bun administrator decat privatul.

      Ungaria a nationalizat pensiile private demult. 

      Dupa caderea Lehman Brothers si din bani mei.

      Nu. Este determinarea statelor de a lupta impotriva principalilor concurenti, corporatiile bancare. Acum cateva decenii erau gigantii petrolieri care incepusera sa santajeze statele si aveau puterea sa le falimenteze. Acum sunt bancile. Lacomia nu e buna

      O, da, pe tine o sa te scuipe in cosmos planeta asta. O naveta cu bancheri care sa colonizeze marte

      Polonia si Ungaria nu au confiscat fondurile de pensii private obligatorii, ci le-au nationalizat scapand de problema infringementului pentru deficit excesiv.

      Romania nu a facut acest lucru din cauza slugilor tehnoretardate. Administratorii de fonduri nu au facut decat sa cumpere titluri de stat, o povara in plus pe buget, o povara pentru contribuabili. 

      Vai ce tehnoretard esti tu. Ba au confiscat castigurile viitoare, transformand o investitie intr-o cheltuiala. Adica, dintr-o valoare personala, intr-un cont personal, investita si ale carei castiguri imi revin personal la pensie, s-a transformat in contributii la pensiile actualilor pensionari, in sistemul de stat.

      Daca virezi contributia de la bugetul statului in contul fondului de pensii privat iti creste deficitul artificial, iar fondul oricum nu face altceva decat sa cumpere titluri de stat, la care se adauga povara serviciului datoriei publice. Toate astea pentru ca un parazit sa incaseze comision. :))))

      Pentru comunistul de la 4.13. Ungaria a speriat lumea printr-o masura are a fost apoi declarata neconstitutionala si populatia nu si-a mutat contul din pilonul 2 in cel privat, al 3-lea. Niste ticalosi precum Zamfir si alti parlamentari care dau legi neconstitutionale.

       

      In 2011, Hungary’s policy of pension reform sent shock waves across Europe. In order to reduce its budget deficit, it collapsed the second pillar of its pensions into the state scheme and appropriated all private funds.  

      Since then, fears have grown that cash-strapped governments might plunder their pensions systems in order to shore up their creaking fiscal positions.  

      Over the same period, Poland, Slovakia and Romania have all tapped into the private elements of their – largely compulsory – second pillar structures to increase revenues to their respective treasuries. 

      The decision by the Hungarian government was highly controversial and justified by the need to cut the budget deficit. However, the controversy was fuelled by the government’s announcement at the eleventh hour that the suspension would be permanent and the second pillar would be removed altogether, says Daniel Gera, an associate in the employment team at French legal firm Gide Loyrette Norel’s Budapest office.  

      Consumers were given the option to transfer their account into the existing private sector third pillar, he says, but this was made difficult and the deadline was very short. And there was worse to come. 

      “If you wanted to keep a private account, there was a risk you would not receive your state pensions entitlements accrued to that date. Although this was ultimately declared unconstitutional, by then only 3 per cent remained outside the first pillar,” says Gera. 

      The impact of this measure was far reaching. It effectively ended the private provision of pensions in Hungary and greatly knocked public confidence. Private provision is important to investors in these countries, because it is one of the few tax-efficient means of accumu-lating wealth that may be passed on through inheritance.  

      So now in Hungary, not only is there no second pillar pension system, there is little trust among the average consumer in saving at all. There is certainly no interest from providers to create a financial services market.  

      “The government uses incentives for employers to use the third pillar but there have been no new market players in since the change,” says Gera. “Pension funds operating in the second pillar wanted to keep as many clients as possible, but simply couldn’t survive. Even the largest bank, OPT, had to dissolve its fund recently.” 

      The financial markets in central and eastern Europe are “hetero-geneous and fragmented” and the crisis in 2008 affected the asset management business in a negative way, says Schroders deputy head of sales, central Europe, Lydia Malakis.  

      “In Hungary, the institutional business is dead and it is impossible to raise assets. While in other markets, the business is very locally concentrated,” she says. 

      This makes it difficult for a financial services market to develop and the same is true in other countries in the region. A number have already greatly restricted the amount that can be paid into the private sector, though have held back from dismantling the three pillar system, largely based upon the World Bank’s model. 

      Poland, which has around €50 billion of assets, reduced the amount that could be paid into second pillar pensions from 7.3 per cent to 2.3 per cent for the next five years, though has made plans to increase it to 3.5 per cent by around 2017. 

      Slovakia similarly cut the maximum contribution from 9 per cent to 4 per cent, with a gradual uplift to 6 per cent by 2017/18. 

      Romania, one of the smaller markets with around €2 billon of assets, reduced the maximum contribution to second pillar pensions to 2.5 per cent from 6 per cent in 2010. It too put in place an annual 0.5 per cent increase which has raised the limit to 3.5 per cent in 2012. 

      Nu-i asa ca simti ca te sufoci? :))))

      Popa nu predica de doua ori pentru o baba senila si surda ca tine

      nu-i asa ca iti curg balele de comunist, etatist si debitard?

      Fondurile de pensii au titluri de stat doar in proportie de 65% din active. Restul sunt depozite bancare si actiuni (20%).

      Da, nu administrez fonduri private la care se contribuie OBLIGATORIU, nu cumpar titluri de stat si nu incasez comision din contributiile contribuabililor, deci sunt etatist. :)))))))))))))))

      doar un invidios psihopat

      Romania inca nu a nationalizat fondurile de pensii private asa cum au facut statele civilizate aflate in aceeasi situatie, infringement pentru deficit excesiv.

      Anul asta deja creste deficitul. Oare ce va urma curând, parazit mic?

      Infornațiile astea arată clar cum acționează o mafie financiară într-un stat, deci sunt invidios psihopat. :))))))) 

      Vina nu este la banci, psihopatule. Ci la parlamentul populist care fura de la privat si voteaza legi pe care idioti ca tine le aplauda. Deficit mai mare, vesti bune pentru banci. Statul se va imprumuta mai mult. Adica vreo 5 mld euro. Calculam cam 150 milioane euro pe an dobanda pentru sistemul bancar. Uraaa. Mori de invidie, psihopat consumator debitard.

      Deficitul bugetar ar putea fi de 3,6% din PIB în 2017, potrivit unei prognoze, ca urmare a măririlor date de Parlamentul actual, a declarat, marți, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, într-o conferință de specialitate. 

      Corect. Debitardul nu intelege si faptul ca statul se va imprumuta de la banci cu dobanzi mai mari, din cauza legilor populiste. Dobanzile mai mari vor fi platite toti cetatenii pentru ca debitardul sa castige cativa firfirei de pe urma legii populiste. Dar pe debitard nu il intereseaza, atat timp cat castiga 2,3 lei si poate trece de la berea Noroc la Hosten, el e fericit.

      Sa se imprumute si sa tipareasca Bce bani ca pt Grecia.

    Deci instanta a pus lacomia unui rauplatnic in spatele alora buni platnici. Bun asa!

    Sau un raspuns cat mai urgent de la Iccj.

    100 de decizi sunt multe deja.

    Toti care au credit in chf trebuie sa deschida un astfel de proces. 

    1. Scria cineva acum cateva zile ca sunt intre 1.800 si 1.900 de decizii impotriva ingehtarii cursului la data acordarii, din care peste 500 definitive.

      In 2017 pe vremea asta cred ca o sa fie atatea.

    Bancile, la modul cum functioneaza azi, nu mai satisfac statutul normal al uneu institutii de credit.

    Cea mai rationala masura ar fi desfiintarea lor si crearea unor noi institutii cu redefinirea rolului pe care trebuie sa-l aiba in societate. 

    Nu e normal ca o banca sa riste banii depunatorilor facand investitii aiuritoare si, apoi, piezand banii, sa faca bail-in sau bail-out, furand din banii incredintati.

    Si, in ciuda rezultatelor dezastruoase, angajatii sistemului bancar sa aiba cele mai mari salarii din economie! 

    1. Este anormal, in capitalism, intr-o economie de piata sa fie " too big to fail"adica sa fie scutite de faliment, spre deosebire de oricare alte entitati economice.

      Ce gandire buna, de acord 100%.

      E inventia Bancilor Centrale.

      BC au creat comunism pentru banci in democratie cu acordul politicului. Cand ajunge votul la cetatean se intampla Brexit, omul simplu le spune bancherilor si politicienilor ca sunt cu capul in nori. 

      Exact. De vazut legea anti trust a americanilor desennata sa faramiteze si sa reduca puterea gigantilor petrolieri. La fel trebuie procedat si in cazul bancilor

    Poate ar fi cazul sa ne spuneti domnilor redactori si cate solutii favorabile au primit bancile, pentru a putea face un raport. Este foarte important. Daca 30 sunt favorabile si 2 nefavorabile este ceva, dar daca sunt 30 favorbaile si 2000 nefavorabile este cu totul altceva.

    1. Cam asta e procentajul

      Arb-ul poate sa ofere cifrele Bursei sau Vasilescu, ii rugam sa o faca!

    Mai rasfirati baieti, mai rasfirati, luea s-a saturat de "experti" si specialisti ca voi. Nu s-a iplinit nici o previziune din cele enuntate dupa intrarea in vigoare a Legii DIP. Justitia incepe sa fac curatenie in sectorul bancar daca bancile si Bancul National al Romaniei n-au facut-o. Doar vor scadea profiturile obscene ale bancilor realizate pe seama cresterii cursului valutar, atat si nimic mai mult. A si bineinteles, vor scadea bonusurile bancherilor si vor disparea postacii acestora, gen marele specialist Cristi C., care fara stimulente vor ramane niste anonimi frustrati. Hai baieti, combateti, pana mai puteti, luati cu sifon.

    1. In afara de faptul ca esti un analfabet, nici nu realizezi ca profiturile bancilor vor ramane la fel pentru ca iti vor creste comisioanele la orice pana iti iese borsul pe nasul acela prea mare pe care il ai, mai nesimtitule.

      Din cauza LDP nu mai exista clienti captivi. Bancile nu mai pot creste orice oricum pentru ca raman fara clienti.

      V-a fost taiat nasul. :D 

      clientii nu au unde sa plece, nu isi ridica nimeni banii in punga

      In cazul acesta vom renunta la "serviciile" lor monser, vai ce-mi place cum chitaiti ca sobolanii pe-aici...dar stati, ca inca nu ati vazut totul!

      In afara de amenintari puerile nu mai aveti nimic.

      hai, renunta, scrie-ne cum este sa fii primul om cash-only... consumator retard de produse etnobotanice

      mai fraierule, nu este niciun angajat al bancilor pe aici, ziarul asta este de nisa, pentru cititori semidocti, comunistoizi si anti-banci

      Nu cred ca esti un cititor reprezentativ pentru Bursa.

      ai dreptate, nu sunt

      Poate renuntati voi, dar cei cu creier in cap care nu vor renunta, de ex. patroni de firme sau angajati care isi iau salariile prin banci, vor plati, volens-nolens pentru "desteptaciunea" voastra

      renunta numai aia fara bani, vrei sa spui... daca wlad este un oarecare cu 1500 lei/luna salar, nu are nevoie de banca, nu are economii, plateste cash si biletul de tramvai dar si benzina (cand are bani de ea).

      Așa este 80 la suta din populație.

      Vin vremuri grele pentru bancheri și slugile lor . 

      O sa trebuiască sa munciți .

      Dar voi va rupeti ceva daca va duceti la munca sa va platiti sa va platiti datoriile in loc sa cereti milogeala din banii altora?

      La mine un bancomat Volksbank s-a transformat in vitrina oare din cauza dip-ului?

      Salar minim pe economie si apartament de 60-80 000de euro, bancherilor nu e o ruptura?

      Nu. Te-au vazut pe tine prin cartier si au mutat bancomatul de frica sa nu ramana fara el sa sa-l gaseasca spart.

      iar voi sa platiti comisioane grase ... hahaha

      Ok sasaitule.

      Lacat dupa lacat pun bancile, sediu de banca in second, Raiffaisen.

      Otp plecat de tot de ani de zile. 

      Le platim daca trecem pragul daca nu ei staucu limba scoasa dupa clienti. Praktikar a facut asa in criza nu gaseai doar produse foarte scumpe, nu am mai trecut pela ei de atunci.

      ha ha ha

      las ma ca este mai bine cu banii la purtator... se intorc hotomanii de buzunare de la paris si o sa plangi

      Dupa cum scrii nici pe la scoala n-ai mai trecut de prin clasa a doua.

      Bancile, afacerile in general, isi inchid anumite sucursale/sedii daca acelea consuma mai mult decat produc. Daca o banca sau mai multe banci isi inchid sau muta anumite sedii asta nu inseamna ca "dau falimen"t, ci ca isi optimizeaza planul de functionare regionala. Dar cand esti un postac chf ce nu gandeste mai departe de scriptul dat de Necula, e normal sa spui tot felul de cretinitati.

      Mai bine aceia decat cei cu cravata Bigotti si Mercedes.

      Asa ie bo$$. Sa ti traiasca famelia haladitule!

      Inseamna ca si Bcr care are ditamai sediu in centru a inchis 50% din cladire, nu a inchiriat , a disponibilizat oameni si-a optimizat afacerea ca nu au clienti?

      Pot sa creasca comisioanele pana la cer, eu am decis sa ocoloesc bancile cu mult timp in urma. Am facut cerere sa imi primesc salariul in mana si mi am inchis cardurile. Economiile le bag in titluri de stat sau actiuni la bvb.

      Am facut 300 de lei anul trecut din cashback pe cardul de credit care vine si cu asigurare de calatorie gratuita de o suta de mii de euro. Randamentul fondului de obligatiuni a fost de peste 3%. N-am platit niciun comision. Ce sa nu imi placa la banca mea?

      Cred ca pe tine te doare-n c..daca cresc comisioanele pana la cer, dar pe aia care nu au rahat fiert in cap, asa cum ai tu, s-ar putea sa ii afecteze la buzunar.

      In plus, au inceput sa apara banci de nisa, gen ideabank, banci care nu sunt bagate in mizerii cu chf si civilizate cu clientii lor

      Eu am creditul la credit europe bank. Aceasta banca si a inchis sedii din orase municipiu din tara, ceea ce mi se pare destul de surprinzator, incat atunci cand nu am fost in bucuresti, am constatat ca efectiv nu mai am unde sa imi achit rata. In plus, in locul volksbank de pe 13 septembrie functioneaza acum un coafor, in timp ce fosta sucursala ceb de vis a vis de marriot este scoasa la inchiriat. Aceste exemple sunt graitoare

      mai parazitule, vezi ca este unul pe aici ;))))) care considera ca esti parazit daca imprumuti statul, bancardule ce esti

      treci si munceste iar daca ai economii, pune-le in afaceri, parazit social ce esti ;))))))) 

      Milogeala e la banci. Nu ai vazut ca seful societe generale vrea ajutoare de stat, ca bancile italiene au probleme?ce ar fi bancile daca nu le ar proteja statele? Cereti ajutoare de stat din banii contribuabililor si bateti campii cu economia capitalista. Bancile trebuie distruse si reconstituite, lasate sa dea faliment, sa se curete, si abia apoi sa active din nou pe piata

      ideabank = rib

       

      Banca Nationala a Romaniei a aprobat vineri, 31 august 2007 normele de creditare pentru persoane fizice propuse de RIB, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. 

       

      Noile norme de creditare prevad modificari importante legate de gradul maxim de indatorare, avansul minim pentru creditul imobiliar si creditul pentru achizitionarea de autoturisme si categoriile de clienti care pot accesa creditele bancii.  

      Cea mai importanta modificare pentru clientii si viitorii nostrii clienti se refera la gradul de indatorare care a crescut pana la 70%. Gradul de indatorare se determina ca pondere a angajamentelor totale de plata decurgand din credite sau alte finantari rambursabile in veniturile eligibile, din care s-au dedus cheltuielile minime de subzistenta ajustate in functie de numarul membrilor de familie, categoria solicitantului, precum si zona geografica de resedinta. Gradul de indatorare pe categorii de clientela se determina automat prin intermediul unui model dinamic de scoring pentru persoane fizice. RIB se alatura astfel grupului bancilor care ofera credite cu cel mai mare grad de expunere din sistem: 70%.  

      Bancile care imprumuta statul sunt paraziti.ele sunt mari si au capacitate de santaj. Eu am 1800 de lei economii cu care o sa cumpar titluri de stat tocmai pt ca vreau ca statul sa se imprumute cu 1800 de lei de la mine si mai putin cu 1800 de lei de la o banca parazit. Evident ca eu sunt unul si nu contez, dar asa protestez eu fata de monopolul bancar. Si asa imi educ copii si cunoscutii, si stiu ca ecale lunga, dar ma lupt.

      nu este graitor nimic despre volksbank

      dupa fuziunea cu bt, au inchis multe sucursale pentru ca erau redundante

      volksbankul de pe 13 sep are visavis un bt, de ce nu ai platit rata la bt-ul original, mai papagalule 

      Si cel mai important este ca suma asta derizorie de 1800 de lei nu o sa fie plasata intr un depozit la o banca pecare o detest si de unde as retrage la scadenta 1700 de lei

      bah, ar trebui distrusi si oamenii pentru ca au mentalitati comuniste

      hai sa distrugem toata averea privata, sa o luam de la zero, doar cu hainele de pe noi, fara nicio avere, doar cu ce avem in cap. 

      Pt ca rata mea este la ceb, de aia. Nu am motive sa o platesc la bt, daaaa. Papagalii sunt pasari foarte frumoase cand nu sunt in colovie, sper sa ajungi sa vezi unul liber

      ehe, atunci imi pare rau pentru tine

      sa alegi ceb ca banca.... asta spune multe despre tine (cum este turcu' - adica cebul - si pistolu') 

      Mai fara credit, nu este cale lunga, ci infinita. Oamenii obisnuiti au alte preocupari, sa mearga la mall, la padure, la pescuit.

      Nu spun ca faci bine ce faci, doar nu pune pasiune pentru ca te consumi degeaba. Orice investitor "solo" este de succes daca incepe cu sume semnificative, de la cateva zeci de mii de dolari/euro. Altfel, marginile de castig sunt prea mici si rare incat sa merite zbaterea iar timpul investit este acelasi, indiferent ca iti administrezi un portofoliu de 5000 de lei, fie ca ai unul de peste un milion de lei. 

      Pune sumele mici in fonduri monetare si iei 3% pe an, avand timp sa te relaxezi.

      Iar santajul despre care vorbesti este o aberatie economica. Se numeste tensiunea cerere-oferta si din ea rezulta echilibrul pretului corect. Statul va fi mai rezervat din a se imprumuta daca este "santajat" bine. 

      Bravo.

      Da cum tranzactionezi pe bvb fara un cont curent? 

      Daca iti plateste ca Raiffaisen e clar.

      Si-a rupt femurul unul nu i-a dat bani ca 1000 de motive, am renuntat multi la el. 

      Da avem nevoie de banci noi, alti actionari.

      Banci ca Volksbank si obiceiul lor trebuie sa dispara. 

      Da.

      Coaforul produce bani adevarati nu tipariti de Bce. 

      Din 2008 gandesc ca tine dupa caderea Lehman Brothers si o sa ajunga acolo dar fara aceeasi politicieni si sefi de banci.

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      K.O. Postacul GCCC prins cu minciuna este rugat sa se retraga pana la finalul zilei. Necula si Calin ii vor taia 6 ore de pe statul de plata !

      Banquerule eu l-am prins! 6 ore o sa ii taie?

      M ai inteles gresit.nu detin de sume importante ca sa tranzactionez. Am cumparat o data actiuni de pana in 1000 de lei, o suma nesemnificativa.am preferat sa iau cateva actiuni in ideea ca o sa acumulez in timp din dividende. Nu am vandut nimic pt ca nu ma intereseaza sa tranzactionez ci sa tezaurizez. Am mentionat ideabank, e o banca neimplicata in porcariile cu chf. O preferam in trecut cand era rib pentru cursul mai ok la chf.

    Fata de cat a platit pana acum?

    Mesaj eliminat, conform regulamentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb