CITR: 43,1% dintre companii intră în insolvenţă deoarece managerii lor nu au ştiut să diagnosticheze semnele la timp

F.A.
Comunicate de presă / 11 iulie 2013

Peste 40% dintre companii intră în insolvenţă pentru că managerii lor nu au ştiut să diagnosticheze semnele insolvenţei la timp şi să intervină eficient asupra cauzei, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, managing partner al Casei de Insolvenţă Transilvania, coordonatorul Departamentului de Pregătire Profesională al societăţii.

"Greşelile de management sunt una dintre principalele cauze pentru care companiile intră în insolvenţă. Din analizele noastre, 43,1% dintre companii intră în insolvenţă pentru că managerii lor nu au ştiut să diagnosticheze semnele insolvenţei la timp şi să intervină eficient asupra cauzei. În acest moment, societăţile iau măsuri abia după 18 luni de la apariţia primelor semne. Am început acest program naţional de educare în ceea ce priveşte insolvenţa tocmai pentru a îi ajuta pe manageri să înţeleagă mai bine pe de o parte procedura, pe de alta cum pot interveni la timp, cum pot reorganiza societatea în afara insolvenţei, astfel încât să crească şansele de redresare a afacerii. Impactul deciziilor corecte luate la timp nu se limitează doar la societatea ce întâmpină dificultăţi, ci şi la mediul de afaceri în sine, pentru că un număr mai mare de societăţi însănătoşite poate duce la creştere şi stabilitate economică", a precizat domnia sa, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Peste 1100 de manageri şi antreprenori din România au participat la seminariile organizate de Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), în cadrul programului naţional de educare şi informare a mediului de afaceri român, privind restructurările în şi în afara insolvenţei - "Redresarea business-urilor aflate în dificultate", informează un comunicat remis redacţiei.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb