CÎŢU: "PSD este un pericol pentru sănătatea economică"

J.P.
Politică / 17 septembrie 2020

"PSD este un pericol pentru sănătatea economică"

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă, miercuri seară, că nu a exagerat cu nimic în momentul în care a afirmat că "PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României", referindu-se la amendamentele adoptate de comisiile reunite de buget. "PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020 şi în acelaşi timp să reducă gradul aprobat de indatoare cu 4 puncte procentuale", a afirmat Cîţu, precizând că pentru aceste mpsuri au votat şi doi foşti miniştri ai Finanţelor Publice. "Vă este clar acum de ce Romania este la coada Europei?", a mai declarat ministrul, conform news.ro.

"V-am spus că PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României. Nu am exagerat cu nimic. Astăzi a mai venit o dovadă. În comisia buget/finanţe PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020 şi în acelaşi timp să reducă gradul aprobat de indatoare cu 4 puncte procentuale", a cris, miercuri seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta susţine că "situaţia este de-a dreptul penibilă".

"Dacă vă spun cine a votat vă daţi seama că România nu avut nicio şansă să se dezvolte în ultimii 30 de ani. Aceste amendamente au trecut la propunerea şi cu votul a doi foşti miniştri ai finanţelor publice. Vă daţi seama cine s-a ocupat de banii românilor? Vă este clar acum de ce Romania este la coada Europei? Cu astfel de "experţi" subdezvoltarea era singurul rezultat", a mai declarat ministrul Finanţelor.

Acesta face din nou referire la documentul prin care "PSD recunoştea în faţa celor de la FMI (în genunchi?) că şi-a bătut joc de finanţele publice în ultimii ani şi că a minţit atunci când a promis creşteri iraţionale ale punctului de pensie".

"PSD trebuie să dispară, votul din Parlament de astăzi este cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer. Bineînţeles că aberaţiile votate de socialişti azi în Parlament nu vor trece niciodată. Nu vom permite acest lucru. Voi administra, ca şi până acum, precaut şi cu responsabilitate finanţele publice ale României", a mai declarat ministurl Finanţelor.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, miercuri, raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an.

Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii.

Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, dar şi USR au criticat adoptarea amendamentelor la rectificarea bugetară şi au vorbit despre faptul că acestea aruncă în aer finanţele publice ale ţării.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. draguta,

    la critici esti la egalitate cu cei doi sefi ai tai 

    la argumente vrei sa pari superior insa nu ti reuseste 

    de transparenta nu te intreb pt ca n-ai voie 

    dar la procentele de indatorare cred ca ar trebui sa taci chitic 

    cu cat te-ai imprumutat de pe piata preceputule? aceste procente te pun in mod evident in coada clasamentului in europa 

    ce demersuri ai/ati facut sa incurajati investitiile / economia in general, nu (cea subterana)? 

    cate locuri de munca noi ati infiintat? 

    ce mai aveti de instarinat din avutia nationala? 

    cum ati pregatit inceperea anului scolar? 

    etc 

    as ca mai bine dute la scola si mai invata ceva despre rolul finantelor intr-o economie care trebuei relansata si pe urma te ascultam

    pana atunci invata cel putin sa fii consecvent! 

    1. CATULE ,tu esti o calamitate!La ce te asteptai?La fel ai facut si tu cand era guvern P.S.D.!Ba mai rau.Lansai un viitor apocaliptic.Acum minti ca ai luat bani dela ministerul muncii(aproape noua miliarde de lei ,din care o suma record de doua miliarde la dispozitia primului ministru ),pentru a acoperi cheltuielile cu pandemia desi stii bine ca in functie de cazuri (un tratament cu paracetamol costa peste 10000 de euro pentru o internare de 10zile) U.E deconteaza.

    cui ati dat banii imprumutati nebunilor ? la banci la fel ca , celalalt nebun , petrov ? de ce te imprumuti cu dobanzi mai mari decat cer chiar bancile ?

    Bai oameni buni, Poataia asta latoasa chiar n-are nici un pic de rusine, cand afirma despre altii ca sunt "un pericol pentru sănătatea economică", in timp ce el, cioclul finantelor Romaniei, ne-a ingropat in datorii vreme de vreo 20 de generatii?

    Sunteti penibili, domnilor. Chiar ne credeti pe toti niste prosti? Noi nu vedem ca sunteti paraleli cu ceea ce inseamna o buna guvernare. Gata, ajunge, ati "guvernat"destul, dati-va deoparte ca duceti Romania de rapa.

    1. De incompetenta ta se stia inainte de fi numit ministru.Iesirile tale la rampa erau un delir de prostie si incompetenta.Te-au pus ministru pentra a conduce ei finantele.Esti......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb