CIUCĂ: "Lupta anticorupţie trebuie să fie un răspuns colectiv, la care trebuie să participe întreaga societate"

J.P.
Politică / 9 decembrie 2021

"Lupta anticorupţie trebuie să fie un răspuns colectiv, la care trebuie să participe întreaga societate"

Lupta anticorupţie trebuie să fie un răspuns colectiv, la care trebuie să participe întreaga societate, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, joi, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, conform Agerpres.

"Ziua de 9 Decembrie este Ziua Internaţională Anticorupţie. Această zi ne aduce aminte de faptul că România are o obligaţie internaţională, asumată ca stat democratic, să depună toate eforturile pentru a limita fenomenul corupţiei la nivelul societăţii. În acelaşi timp, însă, această zi reprezintă mult mai mult pentru România, ca stat de drept membru al Uniunii Europene şi al NATO. Suntem o ţară care a primit acum 30 de ani şansa de a lăsa în urmă un regim comunist criminal şi de a se angaja pe drumul ireversibil al democraţiei occidentale. Din acest motiv, lupta anticorupţie în România nu este doar o obligaţie pe care trebuie să o îndeplinim, rezultată din angajamentele europene. Lupta anticorupţie nu este doar un element al statului de drept, fără de care acesta nu ar putea exista. Lupta anticorupţie nu este doar un ansamblu de legi şi de instituţii locale, naţionale, regionale sau internaţionale. Lupta anticorupţie este toate acestea şi ceva în plus: o credinţă împărtăşită la nivelul întregii societăţi că drumul României nu poate exista în afara democraţiilor occidentale şi a valorilor democratice europene şi transatlantice", a afirmat Nicolae Ciucă.

Corupţia este un fenomen complex, care afectează destinul şi bunăstarea cetăţenilor, activitatea companiilor, instituţii şi chiar state, a adăugat premierul.

"De aceea, lupta anticorupţie trebuie să fie un răspuns colectiv, la care trebuie să participe întreaga societate, mediul de afaceri, organizaţiile neguvernamentale, precum şi toate instituţiile statului, în parteneriat cu organizaţiile regionale şi internaţionale", a subliniat Ciucă.

Totodată, Ciucă a punctat că Guvernul României are rolul de a gestiona eficient mecanismele executive de răspuns la fenomenul corupţiei, în deplin acord cu valorile proeuropene şi transatlantice ale unei democraţii constituţionale bazate pe statul de drept.

"Astăzi sărbătorim, aşadar, nu o obligaţie, ci un destin democratic pentru România, care nu se poate realiza decât prin accentuarea şi consolidarea luptei anticorupţie. În calitate de prim-ministru al României, reafirm angajamentul Guvernului pentru o bună guvernare care să garanteze independenţa sistemului judiciar şi să relanseze lupta anticorupţie, pentru a nu compromite oportunităţile de dezvoltare ale comunităţilor noastre şi a combate eficient sărăcia şi dezechilibrele social-economice", a mai spus premierul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. TILICARCU CU CURUROSU IA OCUPATE DE PROBLEMELE REALE ALE ROMANILOR, DUBLAREA ALOCAȚIILOR LA NEVINOVĂȚII COPII, MĂRIREA PENSIILOR CU 40% LA SCHELETELE DE PE NU IONARI CARE AU MUNCIT CINSTIT ȘI CORECT PINA LA ULTIMA PICĂTURĂ NU AU FURAT, ÎMPRUMUTAT, TRĂDĂT, TARA. TE FACI CA NU ȘTII. UNDE SUNT ACELE 55 DE MILIARDE DE EURO ÎMPRUMUTATE. NEVINOVĂȚII COPII NU ȘI AU PRIMIT ALOCAȚIILE DUBLE, DUPĂ LEGE. PENSIONARII NU ȘI AU PRIMIT PENSIILE MĂRITE CU 40%.UNDE SUNT BANII. TE FACI CA NU ȘTII, NU CUNOȘTI. NU NEO MAI SUGE CU LUPTA ANTICORUPȚIE CA MÂINILE VOASTRE SUNT PLINE DE CRIME, SÂNGE, TRANSPIRAȚIE DE LA MUNCA CINSTITA A ROMANILOR. NICI NU ȚI SA USCAT CERNEALA PE NUMIRE ȘI DE JA AI LUAT POZIȚIA INIȚIALĂ DE STAT ÎN GENUNCHI(DE SUPT PULELE LUNGI, GROASE ȘI BELITE ALE GAY LOR DE LABRUXELLES) ȘI CAPRA ÎN FATA LOR CA SA FII PUS PRIM MINISTRU DE FETITA STEARPA DE LA COTROCENI. HA, HA, HA, GHINION. O SA ȚI FACĂ GAY DE LA BRUXELLES CURUL POLIGON DE TRAGERE. DRAGA REDACȚIE BURSA SA NU ȘTERGI ACEST TEXT ȘI MESAJ CA SA L CITEASCĂ ȘI ACEST TILICARCU CU CURUROSU SLUGA CREDINCIOASA GAY LOR DE LA BRUXELLES UNELTELE LUI ANTICRIST. VA MULȚUMESC ANTICIPAT.

    Societatea participa, dar este obstructionata de clasa politica, asa incat nu este cazul sa pasam vina acolo unde ea nu exista. Toata responsabilitatea pentru esecul acestei lupte va apartine voua, politicienilor, in totalitate.;

    Ceea ce cadaeste societatea cu greu, strica clasa politica din interes meschin.

    Majorati drastic pedepsele, eliminati suspendarile din condamnari si reducerile de pedepse si abia apoi putem vorbi de eliminarea coruptiei. Altfel, nu avem nicio sansa de castig. 

    Adica, Ciucalatule, lupta anticorupţie sa fie doar pt romanii obisnuiti, in timp ce lupta voastra sa fie doar cu mormanele de bani publici! Se pare ca esti mai mult lat decat stilat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb