Ciucă: "PNL va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor nu doar la modul declarativ"

F.D.
Politică / 13 noiembrie 2023

Ciucă: "PNL va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor nu doar la modul declarativ"

PNL va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor nu doar la modul declarativ, a afirmat, luni, liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, relatează Agerpres.

"Am avut o şedinţă a executivului Partidului Naţional Liberal, am avut o întâlnire şi cu miniştrii Partidului Naţional Liberal, iar acum ne pregătim să mergem la întâlnirea de coaliţie. Partidul Naţional Liberal, aşa cum am anunţat, va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor nu doar la modul declarativ. Ştiţi foarte bine că am mărit pensiile în ultimii trei ani de trei ori efectiv, pe mandatul meu, de la 1.265 de lei punctul de pensie la 1.785 de lei", a spus Ciucă, la finalul reuniunii conducerii liberalilor.

El a arătat că PNL susţine introducerea măsurilor de digitalizare şi combatere a evaziunii fiscale.

"Ca atare, începând cu 1 ianuarie vom aplica acel procent de indexare a pensiilor cu raţia inflaţiei de 13,8% şi noua lege a pensiilor de la 1 septembrie şi vom lua măsurile necesare astfel încât, aşa cum am declarat şi astăzi de dimineaţă (...), să introducem măsurile de digitalizare şi combatere a evaziunii fiscale cel puţin pe TVA, care, în momentul de faţă, se ridică la valoarea de 45 de miliarde lei", a afirmat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a adăugat că este vorba de măsuri de digitalizare şi de funcţionare a tuturor structurilor ANAF, atât la cele centrale de la sediul Ministerului de Finanţe, cât şi cele din teritoriu.

"Urmează ca acum, la coaliţie, să discutăm toate aceste lucruri", a precizat Ciucă, menţionând că toate detaliile vor fi făcute publice după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă există banii pentru majorarea pensiilor astăzi, Nicolae Ciucă a răspuns: "Aşa cum sunt prezentate sumele astăzi, discutăm de aproximativ 15 miliarde impactul indexării cu rata inflaţiei şi de 10 miliarde suma necesară de la 1 septembrie, în total 25 miliarde, iar în anul 2025 impactul este de 33 miliarde". "Trebuie să vedem cum va arăta bugetul atunci şi să vedem care va fi procentul din anvelopa pentru pensii la valoarea celor 33 de miliarde", a adăugat Ciucă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Macar, mai pe ocolite, nu sustine ca sunt bani, ca salbaticiunile alea psd-iste!

    Inechitatile flagrante in calculul pensiilor contributive (cum sunt cele necontributive ...stim ) au fost create prin OUG uri sau modificari ale Legii 263 si alte ordonante etc . Ele au aparut pt ca au fost grupuri de lobby care vizau sa si creasca pensia ,indiferent de consecinte si de protestele altora . Evident ca reducerea acestor inechitati ,simultan cu promisiunea ca nu scade nici o pensie ...nu se poate face decat in sus ,matematic vorbind . Dar ,asta inseamna hiper inflatie ,in termen de cativa ani pensionarii vor fi saraci lipiti si o multime de firme mici vor falimenta : deci sa tinem minte anul ,cei care au facut legea si cine o asuma ,ca sa revenim intr un viitor apropiat la avertismentul de bun simt al ministrului Bolos :nu e sustenabila ! Dar asa nesustenabila cum e legea nu se compara cu achizitiile a 32 de avioane F35 sau 32 de tancuri Abrams (despre care producatorul zice ca sunt f complexe ,greu de invatat si ...au nevoie de un combustibil special ,care evident si el e f f scump si produs in exclusibitate etc .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb