CIUREZU NU PIERDE TIMPUL Conducerea SIF Oltenia a cooptat trei membri în locul demisionarilor

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2014

Aceştia trebuie avizaţi de ASF

Consiliul SIF5 Oltenia a cooptat, vineri, trei administratori provizorii, pe locurile rămase libere în urma demisiilor lui Petre Ghibu, a Danielei Toader şi a Anei-Barbara Bobircă - consideraţi apropiaţia ai omului de afaceri Florin Pogonaru.

Noii administratori, care trebuie să primească avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară, sunt Victor Căpitanu, Nicolae Stoian şi Carmen Popa.

Victor Căpitanu, partener la casa de investiţii Capital Partners, era singurul care îşi depusese candidatura pentru ocuparea locului rămas vacant în urma alegerilor de anul trecut.

Nicolae Stoian este reprezentantul Compartimentului de Control Intern al SIF Oltenia, iar Carmen Popa este avocat la casa de avocatură Tumbar Cega&Popa.

Demisiile celor trei administratori, consideraţi apropiaţi ai lui Florin Pogonaru, au venit în urma unui conflict deschis cu preşedintele SIF5 Oltenia, Tudor Ciurezu, în special legat de pachetul de 6% deţinut la BCR.

În acelaşi timp, un grup de acţionari, format din Gheorghe Iaciu şi fonduri ING, a cerut dividende de 0,21 lei/acţiune, reprezentând 93,72% din profitul net din 2013, după ce, anterior, conducerea propusese 0,16 lei/acţiune.

Întreaga piaţă este cu ochii pe SIF Oltenia, căreia i-a venit rândul pentru o confruntare pentru putere între acţionari. Rămâne de văzut cum vor fi făcute alianţele, între acţionarii care fac jocurile numărându-se, potrivit unor surse, şi alte SIF-uri, după ce, Autoritatea de Supraveghere Financiară a permis deţinerile încrucişate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu cred ca ASF este de acord cu pozitia de forta a lui Ciurezu. Vad ca ciurezu de la un timp este adeptul cantitatii nu calitatii( nu fac referire la Capitanu) Ma intreb cand a fost ca timp posibilitatea de cooptare din moment ce abia luni s-au dat publicitatii demisiile iar vineri Ciurezu ii si coopteaza. Se vede ca ASF-ul doarme in bocanci.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb