Clienţii companiilor de telefonie vor beneficia din 2010 de un comparator de preţuri

AGERPRES
Companii / 5 februarie 2009

Clienţii operatorilor de telefonie mobilă, fixă şi Internet în bandă largă vor beneficia de un comparator de preţuri, prin care să afle care sunt cele mai bune tarife de pe piaţă, urmând ca site-ul să fie gata la începutul anului viitor, a anunţat, joi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANC), Liviu Nistoran.

"Vom avea un portal web, un comparator de preţuri, sub forma unui site. Unul dintre numele la care ne-am gândit este costtel.ro, care va permite compararea tuturor preţurilor de pe piaţă pentru aceste servicii. Clienţii vor putea să intre şi să compare cât costă 100 de minute de convorbire internaţională, 50 de minute de convorbire în reţea fixă, costuri de Internet. Va fi atât o comparaţie cantitativă, cât şi calitativă, iar operatorii vor putea intra pentru a introduce aceste tarife", a spus Nistoran.

Preşedintele ANC a precizat că instituţia va aloca circa 200.000 de euro pentru crearea acestui site, şi că, în opinia sa, acesta va duce la reducerea tarifelor de pe piaţă.

"Tarifele vor fi pe masă şi nu va mai putea fi posibil să păcăleşti clientul. De aceea, cred că tarifele vor evolua în jos", a explicat preşedintele ANC.

Un astfel de site, stabilit de ANC printr-o decizie de protejare a intereselor consumatorilor, adoptată joi, este deja aplicat în 10 state din Uniunea Europeană sau Europa, precum Irlanda şi Norvegia.

Nistoran a spus că unii operatori au solicitat anularea acestei decizii din cauza faptului că nu există un studiu sociologic pe această temă, iar comparatorul acţionează pe baza unor criterii cantitative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb