Clienţii Forte Asigurări se pot adresa Fondului de Garantare a Asiguraţilor, pentru plata daunelor

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 iulie 2016

Creditorii de asigurări ai societăţii Forte Asigurări pot solicita Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) plata sumelor cuvenite după ce Decizia de declanşare a procedurii falimentului asigurătorului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit unui comunicat al FGA, după data publicării deciziei, Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurări ai companiei Forte Asigurări, la deschiderea dosarelor de daună pentru evenimente întâmplate între data publicării deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară şi cea a denunţării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului (art. 12 din Legea nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraţilor).

FGA precizează că în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Deciziei nr. 1332/05 iulie 2016 privind stabilirea stării de insolvenţă, declanşarea procedurii falimentului şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii "Forte Asigurări Reasigurări' SA, compania este obligată să predea Fondului de Garantare a Asiguraţilor evidenţa contractelor de asigurare în vigoare la data publicării Deciziei, evidenţa completă a dosarelor de daună şi evidenţele tehnico - operative şi contabile aferente contractelor şi dosarelor.

FGA va desemna în termen de 30 de zile o Comisie Specială, formată din proprii specialişti, în vederea aprobării sumelor solicitate la plată din disponibilităţile sale. După preluarea evidenţelor companiei Forte Asigurări, FGA va publica pe site-ul propriu, www.fgaromania.ro, lista potenţialilor creditori de asigurări ai companiei.

Plata dosarelor se va putea realiza de către FGA doar după ce instanţa de judecată stabileşte, definitiv, falimentul Forte Asigurări, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. În vederea încasării indemnizaţiilor/despăgubirilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.

Prin decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară, nr. 1332/05 iulie 2016, societatea este obligată să-şi informeze clienţii asupra posibilităţilor de denunţare a contractelor încheiate cu Forte Asigurări, cât şi cu privire la dreptul acestora de a recupera primele de asigurare achitate, aferente acestor contracte, proporţional cu perioada cuprinsă între momentul denunţării şi cel al expirării duratei lor de valabilitate.

La finalul lunii iunie, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Forte Asigurări Reasigurări, ca urmare a constatării stării de insolvenţă a societăţii, şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, conform Legii 85/2014.

De asemenea, ASF a respins proiectul de achiziţie prezentat de societatea BBP Bandenia PLC în vederea dobândirii, în mod direct, a unei participaţii calificate din capitalul social al FORTE Asigurări Reasigurări.

În aprilie, ASF a anunţat că asiguratorul nu a realizat, până la termenul limită de 31 martie 2016, măsurile asumate prin planul transmis în urma exerciţiilor de evaluare a activelor şi pasivelor companiilor din domeniu, derulate în prima jumătate a anului 2015.

La finalul anului 2014, ASF a interzis temporar companiei Forte să vândă poliţe de garanţii până când compania va face dovada deţinerii unui sistem adecvat de control intern şi management al riscurilor.

Tot atunci, ASF a retras autorizaţiile pentru Carmine Capezzone, preşedintele Consiliului de administraţie al "Forte Asigurări Reasigurări, pentru Elena Grecu, director general, şi pentru Isabela Burduşel şi Emanuel Teodoru, membri ai Consiliului de Administraţie.

BBP Bandenia PLC este un grup ce oferă servicii de management, principalele activităţi incluzând investiţiile, finanţarea, cardurile şi schimb valutar.

Acţionarii Forte Asigurări sunt LGS Holding Limited, cu o participaţie de 99,9747% şi Petrom, cu un pachet de 0,0253%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb