Clifford Chance Badea a asistat oferte de obligaţiuni cu o valoare de aproape 4 miliarde Euro

B.D.
Piaţa de Capital / 6 februarie 2020

Cosmin Anghel

Cosmin Anghel

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistenţă juridică în legătură cu două emisiuni de obligaţiuni de aproape patru miliarde Euro lansate în prima lună din an - prima emisiune de eurobonduri suverane pe pieţele externe din 2020, în valoare de trei miliarde Euro, respectiv emisiunea RCS&RDS de obligaţiuni senioare garantate şi listarea pe Irish Stock Exchange (850 milioane Euro) - prima emisiune de tip 'high yield' lansată de un emitent român, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

Succesul celor două tranzacţii reflectă colaborarea eficientă şi transparentă dintre echipele de avocaţi şi clienţi, în baza unei relaţii profesionale care s-a consolidat în timp, pe parcursul proiectelor similare derulate în ultimii ani.

Astfel, echipa coordonată de Counsel Cosmin Anghel a acordat asistenţă consorţiului bancar format din BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Bank International AG, Societe Generale şi Unicredit Bank AG în cea mai recentă emisiune de obligaţiuni suverane lansată de Ministerul Finanţelor pe pieţele externe, cu o valoare totală de trei miliarde Euro. Aspectele de drept englez şi american au fost acoperite de biroul Clifford Chance din Londra, mai informează sursa.

Separat, o echipă coordonată de Counsel Radu Ropotă a asistat Citibank, ING Bank N.V. şi Unicredit Bank S.A în legătură cu lansarea şi listarea pe Irish Stock Exchange a emisiunii de obligaţiuni cu o valoare totală de 850 milioane Euro a RCS&RDS, garantată de Digi Communications şi de filialele RCS&RDS din Spania şi Ungaria - prima emisiune de obligaţiuni de tip 'high yield' lansată de un emitent român. Firma de avocatură Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP a acordat asistenţă pe aspectele de drept american şi englez.

În ambele tranzacţii, emitentul a fost asistat de avocaţii Filip & Company.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb