Clinton a cerut FBI să dea publicităţii "faptele complete" din ancheta care o vizează

S.I.
Internaţional / 30 octombrie 2016

Clinton a cerut FBI să dea publicităţii "faptele complete" din ancheta care o vizează

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a cerut vineri FBI să dea publicităţii "faptele complete" din ancheta privind folosirea unui server privat de email în timpul mandatului său de secretar de Stat, după ce autorităţile au anunţat că au redeschis ancheta în acest caz, relatează agenţia DPA, citată de News.ro.

"Votul este în curs în ţara noastră, deci poporul american merită să afle faptele depline şi complete imediat", a spus Clinton într-o conferinţă de presă scurtă, organizată la Des Moines, Iowa.

Clinton a precizat că nu ştie ce includ noile mesaje obţinute de FBI. "Acum, ştiu la fel de multe lucruri ca şi voi şi cred că este bine", a spus ea.

Candidata democrată s-a declarat, însă, încrezătoare că, "indiferent ce includ (e-mailurile - n.r.), nu vor schimba concluzia la care s-a ajuns în iulie" - o referire la recomandarea poliţiei federale ca democrata să nu fie urmărită în justiţie.

La rândul său, Casa Albă a precizat că nu a fost informată anterior de faptul că FBI redeschide ancheta vizând-o pe Clinton, scrie Reuters. Un purtător de cuvânt al Preşedinţiei SUA a dat, însă, asigurări, că acest lucru nu influenţează susţinerea lui Barack Obama pentru Clinton.

FBI a anunţat că revizuieşte noi e-mailuri care ar putea fi relevante pentru ancheta privind modul în care Clinton a administrat informaţii secrete. Mesajele au fost descoperite după ce FBI a confiscat dispozitive electronice care le aparţin lui Huma Abedin, o colaboratoare apropiată a candidatei democrate la preşedinţie, şi soţul ei Anthony Weiner, anchetat într-un scandal sexual.

Dezvăluirea vine cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale în care Clinton îl înfruntă pe republicanul Donald Trump, care a pus sub semnul întrebării integritatea democratei din cauza scandalului e-mailurilor, aminteşte DPA.

Anchetatorii au "aflat de existenţa unor e-mailuri care par pertinente pentru anchetă", a spus Comey.

"Am fost de acord ca FBI să facă paşii adecvaţi pentru investigaţie, pentru a le permite anchetatorilor să analizeze aceste e-mailuri şi să stabilească dacă acestea conţin informaţii clasificate, precum şi să evalueze importanţa lor pentru ancheta noastră", a adăugat el.

Trump a reacţionat imediat la anunţul FBI. "Corupţia lui Hillary Clinton este la scară pe care n-am mai văzut-o până acum. Trebuie să n-o lăsăm să-şi ducă mecanismul infracţional în Biroul Oval", le-a spus el susţinătorilor săi strânşi în New Hampshire. Aceştia i-au răspuns scandând "Să fie închisă!".

După ce a luat în derâdere Biroul săptămâni de zile în care l-a denunţat drept "inept" şi "corupt", Trump a lăudat poliţia federală.

"Am un mare respect faţă de faptul că FBI şi DoJ (Departamentul Justiţiei) vor acum să aibă curajul să îndrepte oribila greşeală pe care au făcut-o", a spus candidatul republican. "A fost o gravă eroare a justiţiei, pe care poporul american o înţelege deplin. Toată lumea speră că este pe cale să fie corectată", a continuat el.

Şi candidatul republican la vicepreşedinţie, Mike Pence, a cerut FBI să publice imediat e-mailurile descoperite.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb