CNN: Hamas reduce numărul de ostatici pe care este dispus să îi elibereze ca parte a unui acord de încetare a focului

A.F.
Internaţional / 16 aprilie

CNN: Hamas reduce numărul de ostatici pe care este dispus să îi elibereze ca parte a unui acord de încetare a focului

Hamas a redus cu mai mult de jumătate numărul ostaticilor pe care este dispusă să îi elibereze în prima fază a unui acord de încetare a focului, a declarat o sursă israeliană apropiată negocierilor, potrivit CNN.

În ultima sa contrapropunere, Hamas s-a oferit să elibereze mai puţin de 20 de ostatici în schimbul unei încetări a focului de şase săptămâni, reducând la mai mult de jumătate numărul de 40 de ostatici care a stat la baza negocierilor de luni de zile, ceea ce reprezintă un pas înapoi semnificativ în cadrul discuţiilor.

Un oficial de rang înalt al administraţiei Biden a confirmat că Hamas se concentrează asupra celor 20 pentru prima fază a unui potenţial acord de încetare a focului. Oficialul a confirmat, de asemenea, că Hamas le spune mediatorilor că mai are doar aproximativ 20 de ostatici rămaşi, care sunt femei sau bărbaţi bolnavi, răniţi şi în vârstă. Hamas a cerut, de asemenea, eliberarea mai multor prizonieri palestinieni în schimbul unui număr mai mic de ostatici, a precizat sursa, precum şi un număr mai mare de prizonieri care execută pedepse pe viaţă.

Sursa israeliană a declarat că ultima contrapropunere a Hamas semnalează faptul că Yahya Sinwar, liderul Hamas din Gaza, nu doreşte un acord, încercând să exploateze fisurile dintre SUA şi Israel cu privire la operaţiunile militare israeliene din Gaza şi presiunea internă asupra guvernului israelian. Basem Naim, un purtător de cuvânt al Hamas, a declarat că Hamas a propus "eliberarea a (trei) israelieni capturaţi în fiecare săptămână", dar a precizat că "nimeni nu vorbeşte despre cifre finale".

Dincolo de raportul prizonierilor palestinieni, Hamas continuă să ceară asigurări cu privire la o încetare permanentă a focului, retragerea trupelor israeliene din Gaza şi accesul nerestricţionat al palestinienilor pentru a se întoarce în nordul Gaza.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Noi vedem ca gradul de distrugere in Gaza ,unde se presupune ca ar mai fi aceasta rezistenta ,e de natura a face zona nelocuibila . Daca Israel a distrus toata infrastructura de comunicatii ,de apa ,electricitate ,supravegheza electronic ,din satelit si aerian zona ...unde ar mai putea sa vietuiasca cei pe care armata zice ca ii vaneaza si fara de care regimul Netaniahu nu se poate calma ! Ce drept au cativa palestiniei refugiati in exteriorul tarii ,la adapost de bombardamente ,foamete si sete sa pretinda ca ar participa la o targuiala ( pentru ostatici care poate nu au supravietuit) . E o farsa , e ca si cand evreii au reusit sa urce in organizatia hamas oamenii lor cu care sa indrume cursul evenimentelor astfel ca sa para victime ,cand de fapt sunt opresori .

    1. Toata infrastructura de acolo e facuta de Israel si restul lumii. Apa si electricitatea sunt furnizate de Israel! Hamasii au furat materiale si ajutoarele si si-au facut tuneluri, rachete si alte nenorociri prejudiciind exact acelasi popor pe care acum il baga la inaintare! N-am vazut nic macar un palestinian, o beduina ceva sa condamne ce a facut hamas in octombrie! Toti spun ca asa le trebe evreilor! Ei a venit vremea sa spuna si restul lumii ASA LE TREBUIE!

      Au aplaudat.Acum se jelesc tot cei fugiti prin strainatate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb