CNVM blochează pentru încă două săptămâni tranzacţionarea noilor titluri SIF Transilvania

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 februarie 2008

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) blochează pentru încă două săptămâni, începând cu 2 februarie, tranzacţionarea acţiunilor nou emise de SIF Transilvania în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social, potrivit comunicatului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Decizia arbitrului pieţei de capital vine ca urmare a litigiului pe care societatea de investiţii îl are cu administratorul firmei Cocor SA, Daniel Stoica, care solicită nulitatea absolută a majorării capitalului social, iar următorul termen al procesului este staiblit pentru 16 ianuarie.

Pachetul de 546 milioane de noi acţiuni SIF Transilvania (SIF 3) emise în urma majorării de capital sunt blocate de la tranzacţionare din data de 21 iulie, de când au fost încărcate în conturile clienţilor de către Depozitarul Central.

Acţionarii Societăţii de Investiţii Financiare Transilvania (SIF3) au renunţat în aprilie la dividendul brut de 0,0630 lei pe titlu, în favoarea primirii unei acţiuni gratuite, în cadrul majorării capitalului cu 54,6 milioane lei, până la nivelul dublu, de 109,21 milioane lei.

Întârzierea majorării capitalului social a survenit pe fondul proceselor intentate de către firma Cocor Turism Bucureşti, acţionar la SIF Transilvania, şi de Daniel Stoica, administrator al Cocor, şi Teodor Moise, acţionar minoritar la societatea de investiţii, care au contestat modul de majorare a capitalului social.

Tribunalul Braşov a conexat pe 28 noiembrie dosare care conţineau cereri de anulare a majorării capitalului social de la SIF Transilvania (SIF3), formulate de Cocor SA şi Daniel Stoica, şi a amânat pentru de data de 12 decembrie 2007 pronunţarea în acest sens.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb