CNVM nu a aprobat Piaţa "Rasdaq-STAR"

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 iulie 2008

CNVM nu a aprobat Piaţa "Rasdaq-STAR"

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu a aprobat proiectul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), privind reconfigurarea Pieţei Rasdaq în două segmente, respectiv categoria "Ras­daq-STAR" în cadrul pieţei reglementate şi Piaţa Alternativă, ca sistem alternativ de tranzacţionare.

CNVM a hotărât, pe 23 iulie 2008, constituirea şi adminis­trarea de către BVB, în calitate de operator de sistem, a sistemului alternativ de tranzacţionare numit Piaţa Alternativă.

Consiliul bursei a explicat că amendamentele aduse de CNVM regulamentului aprobat schimbă radical propunerea BVB, transformând în totalitate Piaţa Rasdaq într-un sistem alternativ de tranzacţionare.

Asociaţia Investitorilor Minoritari a remis un comunicat în care susţine că apreciază preocuparea CNVM pentru înfiinţarea unui nou segment de piaţă în cadrul BVB, însă pe acest segment de piaţă trebuie atraşi emitenţi noi de care piaţa de capital din ţara noastră are atâta nevoie. Potrivit comunicatului: "Piaţa Rasdaq este o piaţă reglementată, iar emitenţii tranzacţionaţi aici nu pot fi retrogradaţi pe o piaţă nereglementată printr-o decizie a CNVM sau BVB. O astfel de decizie s-ar expune unei contestări în justiţie de către acţionarii şi investitorii prejudiciaţi în drepturile lor, iar responsabilitatea despăgubirii materiale din banii publici ar cădea în sarcina acestor instituţii, fapt ce ar antrena piaţa de capital din România într-o criză fără precedent."

Bursa de Valori Bucureşti a decis, în cadrul şedinţei din 29 iulie, că va susţine în continuare, prin toate mijloacele legale şi ins­tituţionale, proiectul prin care companiile listate pe Piaţa Ras­daq, care îndeplinesc criteriile legale de eligibilitate pentru o piaţă reglementată, să fie admise de drept într-o categorie a pieţei reglementate administrată de către BVB, numită Rasdaq-STAR. Prin această reorganizare şi reautorizare firească a Pieţei Rasdaq, BVB urmăreşte valorificarea unui segment al pieţei care a captat adesea interesul investitorilor, rezultând în creşterea capitalizării pieţei reglementate, a lichiditaţii şi transparenţei, se arată într-un comunicat al BVB.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rusine dna Anghelache, dnul Miclaus si ceilalti numiti pe criterii politice! DEMISIA!!!

    1. Alcatuita pe criterii politice, clientelare si nu numai, in frunte cu ,,eminenta cenusie" ANGHELACHE, ar trebui platiti cu 100 000 EU/ luna pentru ca nu cumva, Doamne fereste, sa fie ,,racolati' de catre niscaiva fonduri de investitii , multinationale, sau alte asemenea si sa nu mai beneficiem de ,,serviciile/ tampeniile" lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb