Colega noastră Lara Gurov, invitată la "Paris Fashion Week 2014"

LARISA ONOFREI
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 11 martie 2014

Colega noastră Lara Gurov, invitată la "Paris Fashion Week 2014"

"Paris Fashion Week".

Pentru majoritatea dintre noi, "Paris Fashion Week" sună extrem de "la modă" şi extrem de "parizian", dar şi foarte scump.

Este evenimentul la care toţi iubitorii de modă visează să ajungă.

În general, cei mai mulţi dintre noi ne limităm să privim la televizor o parte din show-urile care au loc în cadrul unei astfel de săptămâni "fashion"-iste.

Anul acesta, aerul franţuzesc ce a plutit, recent, la "Săptămâna Modei la Paris", a fost adus în redacţia BURSA de colega noastră Larisa Onofrei, care a fost acolo în calitate de invitat special al revistei Vogue Paris şi s-a bucurat de toată atmosfera evenimentelor la care a avut ocazia să participe.

Larisa şi-a "câştigat" invitaţia după cinci ani de muncă în care a colaborat cu revista Vogue, pe post de editor foto.

Masterand în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti, Larisa Onofrei lucrează la Ziarul BURSA de aproape doi ani.

Iubitoare de modă şi fotografie şi dorind să devină un bun analist în domeniu, colega noastră ne-a descris, aşa cum reiese din povestea de mai jos, cele mai frumoase momente pe care le-a trăit la "Paris Fashion Week 2014" şi modul în care a ajuns să fie invitată la un eveniment de o asemenea amploare.

În urmă cu cinci ani, mă înscriam, sub numele Lara Gurov, la un curs de fotografie la Şcoala Populară de Arte din Bucureşti, sub îndrumarea unui profesor scenograf de la UNATC.

Ajunsă acolo şi urmând cursurile, gratuit, pentru a obţine o diplomă în domeniu, am participat la un concurs naţional unde puteam câştiga un premiu de 1.600 de euro şi o bursă care consta în efectuarea unui stagiu de practică, timp de o lună de zile la Vogue Magazine Copenhaga şi o lună în Londra, tematica fiind Natura/Oraş în culoare. Cine s-ar fi gândit pe atunci că Larisa va fi fericita câştigătoare a acestui concurs?

Eu, clar nu.

Îmi amintesc şi acum că primul aparat foto pe care l-am primit a fost la vârsta de 12 ani - unul cu film de unică folosinţă -, mai târziu, în anul 2.000, urmând să primesc cadou din partea tatălui meu un aparat mai performant, după care am lucrat o întreagă vară pentru a-mi cumpăra, în 2009, un aparat foto de 4.000 de lei.

În prezent, mă pot lăuda că posed un "gadget" mult mai scump, care mă ajută să fac fotografii profesionale...

Revenind la Vogue, la început nu făceam altceva decât să servesc cafele, fiind un simplu ucenic, mai târziu mi-am făcut propriul portofoliu - mai mult decât apreciat de cei de la Vogue - aceştia recomandându-mă unei reviste de modă din Danemarca la care am colaborat ulterior.

Anual, am mers în Anglia sau Danemarca la "Fashion Weeks", timp de 2 săptămâni, de două ori pe an, pentru a fotografia fabuloasele evenimente.

Am călătorit, câştigat, perfecţionat şi cunoscut oameni cu renume, chiar şi vedete internaţionale cum sunt Penélope Cruz, Blake Lively, Camille Jones, Outlandish, Aqua, Medina, Kato, Karl Lagerfeld, Anna Wintour, Avicii, Armin Van Buuren etc.

Am colaborat şi la o revistă de profil de la noi, unde m-am perfecţionat şi am cunoscut mult mai multe personalităţi din modă, muzică şi film.

Surpriza mare a venit, însă, în toamna anului trecut, când, peste noapte, m-am trezit zburând la Milano pentru a asista la "Gucci Fashion Week", de data aceasta în calitate de invitat.

Prezentarea a fost un adevărat succes!

Totul a fost fabulos!

În urmă cu o săptămână m-am trezit ţipând de bucurie când m-au sunat cei de la Vogue să mă anunţe că sunt invitată la toate evenimentele din cadrul "Paris Fashion Week 2014-2015".

Puteam să-mi aleg să merg la Spring/Summer collection, Haute Couture etc. Am ales să merg la prezentări ca Givenchy, Christian Dior, Chanel, Valentino şi Alexander McQueen.

Am plecat cu un avion privat şi, ajunsă la Paris, am fost cazată la hotelul de cinci stele "Pullman Paris Tour Eiffel", de unde Turnul Eiffel poate fi privit în toată splendoarea sa - lucru care avea să mă surprindă mai târziu.

După ce am intrat în cameră, Raluca - corespondent Vogue România, mi-a spus că mă va aştepta o surpriză.

Într-adevăr, pe pat mă aştepta o foarte frumoasă rochiţă Givenchy, o blăniţă de la Chanel şi un pulover-rochiţă Valentino pentru a le purta la cină şi la prezentările ce urmau să vină, alături de un super meniu aşezat în mod parizian pe o masă din sticlă, ornată cu croissante, macarons, vin roze, ceai, fructe şi alte minunăţii, creme şi make-ups. Abia după ce i-am mulţumit Ralucăi pentru toate acestea, mi-am dat seama de adevărata surpriză: părându-mi-se cald în cameră, am tras draperia şi...m-am simţit ca-ntr-o poveste - în faţă se înălţa grandios Le Tour Eiffel, luminat de sus până jos.

Am ieşit pe terasă (balcon este prea puţin spus) şi am început să ţip.....cât am putut de tare!!

Nu-mi venea să cred că sunt cazată într-un asemenea loc!

Nu conteneam să-mi spun cât de norocoasă sunt.

Cum credeţi că se simte o persoană cazată la un astfel de hotel?

Eu mă simţeam ca o mică prinţesă răsfăţată într-un castel din poveste şi-i mulţumeam Divinităţii pentru aceste sentimente.

A doua zi, am servit micul dejun (omletă ca la mama, croissante pufoase etc.) la Restaurantul Les Ombres, care are, de asemenea, o vedere splendidă către Turnul Eiffel, după care am plecat plină de emoţii către fastuoasele evenimente.

Prezentările Givenchy şi Christian Dior, din cadrul Fall/Winter 2014-2015, au fost un adevărat succes.

Cu rochiile sale delicate, foarte fine şi alungite, show-ul Givenchy din Paris a fost, cel puţin în opinia mea, mult mai în spiritul "couture" decât oricare altă prezentare la care am participat până acum.

În cadrul aceastei prezentări de colecţie, care a scos în evidenţă o poveste proeminentă, designerul ne-a dat o direcţie clară în a simţi energia ce ne înconjoară, bucurându-ne de natură.

În cadrul show-lui Christian Dior, Rihanna a fost paleta de culoare şi ne-a făcut să ne dăm seama că viaţa trebuie trăită în toate culorile ei.

Ajunşi în faţa Grand Palais, am avut ocazia să evaluez, vizualizez, discut şi să pozez doamnele prezente la show-ul Chanel, dar şi domnii bine îmbrăcaţi de acolo. Deşi afară ploua, nu era foarte cald, dar nici frig, doamnele erau îmbrăcate ca vara.

Aerul parizian îşi punea amprenta.

Înainte să plecăm de la hotel, am fost sfătuită (cei de la Vogue chiar au insistat) să-mi pun cizmele de ploaie, nu foarte înalte, cu mult sub genunchi. Mi s-a spus chiar că voi avea o supriză.

Zis şi făcut.

Aşadar, purtam pantaloni de piele, blăniţa de la Chanel combinată cu puloverul Corai de la Valentino şi cizmele mele de ploaie.

Cred că arătam... "super fashion"!

Ajunsă la prezentarea ce stătea să înceapă, am fost abordată de diverse persoane şi fotografi care m-au tot pozat şi m-au întrebau cine mă îmbracă şi de unde am cizmele. Mi s-a spus că am fost foarte inspirată să le iau şi că, în Paris, genul de cizme "de mers la porci", cum am avut ocazia să mi se spună de unele persoane din Bucureşti, "out of style and fashion", sunt un "musthave", cel puţin în acest sezon, la Paris.

Am văzut multe persoane purtând aşa ceva.

Per total, m-am simţit o mică vedetă.

În cadrul show-ului Chanel, găzduit de Grand Palais (avenue Winston Churchill), la intrare am avut supriza să ne simţim ca într-un supermarket, deoarece totul era decorat în acel stil. Probabil designerul Karl Lagerfeld a vrut să ne menţină fresh pe tot parcursul prezentării pline de culoare şi extrem de "couture".

Inclusiv aşa-zisele alimente erau denumite cu brand-ul Chanel, produse pe care, după prezentare, le-am luat acasă.

Am discutat puţin cu Karl şi l-am felicitat pentru show. Rihanna era şi ea acolo, rozalie toată, asigurând muzica din timpul defilării. A stat lângă noi şi, evident, am pozat-o.

În cadrul aceluiaşi show a fost prezentă şi actriţa Keira Knightley, care este aproape anorexică, împreună cu soţul ei. Aceasta zâmbea doar la poze, în rest era tot timpul gânditoare. Keira este considerată una dintre muzele lui Lagerfeld şi a stat în primul rând la show-ul Chanel.

Spre comparaţie, Rihanna a fost foarte degajată, a vorbit cu toţi invitaţii, purtându-se perfect normal.

Am plecat şi de la acest show, am mers să luăm prânzul la Restaurantul Jules Verne din Turnul Eiffel.

Ce privelişte am avut şi cum mi-au fost atinse papilele gustative?

Mai bine să nu ştiţi...m-aş repeta să spun că totul a fost ca într-un vis...

Am mers la Valentino Fall/Winter 2014-2015, show ce a avut loc la Espace Ephémere Tuileries, Jardin des Tuileries şi am avut ocazia să îi întâlnesc pe Will Smith, Ciara, Olivia Palermo and Jessica Hart şi Marjorie Bridges and Steve Harvey.

Am avut acces în backstage, unde am făcut cunoştinţă cu designerii frumoaselor creaţii ce aveau se defileze. Aceştia au fost foarte impresionaţi că port o pereche de ochelari de vedere creaţie de-a lor, din acest an. Am fotografiat manechinele ce purtau un machiaj cât se poate de natural. Oricum, frumuseţea lor era cât se poate de naturală, iar coafura - unică: părul prins peste şi după urechi şi cărare pe mijloc.

Se pare că anul acesta se poartă naturaleţea, culorile cât mai şterse, dantela şi rochiţele cu volane şi flori, tunicile, dar şi combinaţiile cizme până la genunchi asortate cu fuste cloş midi din piele, fuste balon midi, rochii vaporoase până în pământ din dantelă care urcă uşor spre gât, dar şi rochii de prinţesă scurte sau până la genunchi. Ca şi anul trecut, se poartă paltonul supradimensional, masculin şi fără mâneci.

Alergând cu paşi rapizi către Alexander McQueen, locaţie necunoscută, deoarece casa de modă doreşte să suprindă de fiecare dată, mă simţeam de parcă eram într-o navă spaţială, iar costumele uşor excentrice, pantofii a la Alexander McQueen Style ne-au captat atenţia. Se poartă penele, roşul, albul, negrul şi albastrul, "pantofii răgace" - aşa cum îmi place să-i alint.

Prezentarea a fost ok, dar nu m-a impresionat foate tare.

Am plecat de la aceste impresionante show-uri, unde am primit o mulţime de cadouri (şi mai urmează să primesc) şi am mers la un afterparty cu parisienii.

Concluzia este clară: Parisul este un oraş ce trebuie vizitat, iar minunatele macarons nu trebuie ratate.

Ce am învăţat din această mini excursie? Că trebuie să mă bucur de viaţă şi de culorile ei, să fiu mereu energică şi plină de idei şi să am încredere în mine.

Dacă mărţişoarele mele vor continua să fie invitaţii la fashion week-urile parisiene, înseamnă că sunt şi eu cineva pe-acest pământ...

S-auzim de bine!

alias LARA GUROV

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Larisa Onofrei, alias Lara Gurov, scrie despre "colega noastra Lara Gurov"???!!!!???Personalitate multipla?

    1. Articolul conţine o introducere explicativă.

      vrem dovezi foto!:D

    asta e un articol scris in gluma

    Niste poze facute de ea are si talentata Lara? Astea stim ca sunt luate de pe internet (google let's you image search by uploading, tuff luck... tare sa ti pui watermark pe pozele altora. Also kinda illegal - and unethical.)

    1. exact asa !

    Dar niste text are si ea?!?!?! chiar nu si-a facut nimeni timp din redactie sa supervizeze subiectul, forma, continutul...sau v-ati reprofilat pe science fiction?!?!?! nu gustam :(

    Oare stie cineva ce inseamna sa muncesti din greu?? Sa vrei sa fi cineva in asta viata??

    Cred ca stim cu toti....ce inseamna sa lucrezi din greu....sa stii sa faci ceva din toate....sunt oameni talentati si oameni mai putin talentati sau oameni orientati pe un singur lucru.....In acest articol ziarul BURSA nu are nicio colaborare cu Revista Vogue, doar ne mandrim cu ceea ce colega noastra a reusit....Hainele nu i-au fost data, ci imprumutate sa le poarte la evenimente, simplul fapt ca a muncit din greu si a fost invitata acolo...nu in calitate de "invitat special", ci doar ca invitat...asta inseamna ca a muncit din greu.....pentru a ajunge pana aici....unii oameni au noroc, alti mai putin...Important este sa avem incredere in noi si atat.  

    1. ia o felie de paine. vocalele nu tin de foame

    cred ca cineva din redactie putea sa o ajute si sa ii editeze textul pt ca aceasta fata nu scrie, ci face poze, din cate inteleg. daca i-ati fi editat textul si indrumat pe ici pe colo cum sa isi construiasca ideile, ar fi fost atragator si lizibil. asa, nu avem decat niste tushe

    1. vrem poze de la bikini contest, de la bikini contest sa le vedem!cu lara & larisa show..

    Nu volumul de munca ne intereseaza, ci calitatea informatiei, pe care o oferiti. Daca chiar ar fi avut experienta ca fotograf (nu dovedeste insa in articolul de mai sus) la evenimentul in cauza, puteati opri subiectul acolo. Lasati impresiile despre experiente in domeniu si tendinte capabililor de astea, fie ei bloggeri, stilisti, Vogue de Romania etc.. Cat despre text, m-am distrat copios la cafea... PENIBIL. Garantez ca nu a trecut pe la redactorul sef ;)

    niste rautacioase care nu pot aprecia munca altcuiva. Prea sterse, prea ca de la tara. In clipa cand si voi veti fi invitate la un astfel de eveniment, si va trebui sa scrieti despre el, d-abia atunci parerea v-stra devine relevanta. In rest, niste ţaţe care s-au uitat prea mult la telenovele.

    1. Ai decis ca merita sa iti dozezi efortul si sa salvezi timp prescurtand "voastra" cu "v-stra". Daca asa functioneaza logica la tine, gandeste-te daca ce ai postat nu putea cumva sa lipseasca...

    Vogue Romania?!

    Trecand peste puerilitatea textului, sunt cateva detalii incerte si care se bat cap in cap. Nu inteleg cum a reusit sa fie prezenta la prezentarea Alexander McQueen Spring/Summer 2014 din SEPTEMBRIE 2013!! in timp ce ni se spune clar ca aceasta escapada "fabuloasa" a avut loc in MARTIE 2014. (pozele din show-ul Mcqueen puse in colaj nu sunt din ultima colectie) Pana si descrierea colectiei este inadecvata: "mă simţeam de parcă eram într-o navă spaţială"; clar nu vorbeste de ultima colectie, iar daca ar fi fost cu adevarat invitata, ar fi stiut asta. 

    Ma indoiesc de veridicitatea informatiilor. 

    pai daca a lucrat ca foto editor poate va invata si pe voi sa nu mai furati poze

    1. vai fetelor, dar cata invidie. Recunosc, nu sunt pasionata de fashion, dar nu inteleg ce reprosati articolului si autoarei. Am retinut doar invidia. Si regretul ca nu ati fost acolo. :)))

    De acord cu tine, Dana! Multe persoane prefera sa critice si sa invidieze decat sa munceasca pentru a obtine ceva..

    Fetelor, acesta este avantajul sa nu fii o simpla bloggerita si sa lucrezi pentru un ziar puternic.

    1. Si care ar fi ziarul acela "puternic"? Cat am lucrat acolo, nu am simtit nicio putere, mai degraba "putoare" sau "putori"...

      octavian, tu esti???????? care sa, care sa fie???? poate esti tu, stefania....mîh....o lista cam lunga ai iesitlor prin spate de la Bursa. Invidieeeeeeeeeee

      Nici unu, nici alta. Si serios?! Invidie? Amuzant... Mai degraba un om cerebral. P.S.: Un mic sfat, rescrie comentariul, poate de data asta apar cuvintele scrise corect. Uite o mana de ajutor: "a iesitilor".

      Care e avantajul? Sa iei poze ale altora si sa te semnezi sau sa realizezi articole-gluma?

      vai de capu meu, toti oamenii buni au fugit de acolo mancand pamantul si voi spuneti pe usa din spate? bine ca nu au iesit cu picioarele inainte ca la cat munceau in timp ce voi citeati stirile si va intretineati in sedinte inutile, puteau sa crape de oboseala. acum ca au plecat, mai munciti si voi

      pare-mi-se o reuniune a fostilor angajati Bursa. Gata, facem masa rotunda, virtuala...ca la psiholog....SPUNEŢI TOT.

    niste POZE, POZE... are si domnisoara asta de la toate evenimentele la care se presupune ca a fost prezenta?! nu de alta, dar o poveste de asta pot face si eu...

    Braaavo, Bursa!!! Tine-o tot asa!!! Si neaparat publica un articol si despre cuvintele pe care nici Dictionarul Limbii Romane nu le cunoaste , nu de alta, dar zilele trecute chiar vedeam pe Facebook un cuvant in limbajul "Burseistelor" ("psihopupu", si nici macar nu era semnalizat prin ghilimele)...

    P.S.: Cu astfel de articole la pieire tot inainte, MAAARS!  

    Autoarea articolului ar trebui sa traga un semnal de alarma in momentul in care un numar considerabil de mare de persoane o "acuza" de ceva. Ar trebui sa explice, sa arate dovezi ca intr-adevar ea a realizat fotografiile, etc.

    Pe de alta parte, "armata de catei/catele" care o apara cu atata efervescenta, ar trebui sa vina cu argumente pertinente, si nu cu franturi de idei precum "invidie".

    Pierderea e a voastra, nu a noastra (cei care comentam contra, deoarece noi dormim destul de bine si fara "Bursa"). 

    1. Cum adica dormi f bine si fara Bursa? Pai vad ca intri si citesti articole. Si chiar te deranjezi sa comentezi....Cer coerenta!

      "Cer coerenta, va rog"! Sa avem si putine maniere, desi la "Bursa" stiu ca lipsesc cu desavarsire. Am fost destul de coerent/a, faptul ca dorm foarte bine fara pretentia de ziar, nu exclude in niciun mod faptul ca pot da comentarii pertinente, mai ales cand este cazul. Cand am zis ca cei care sunt contra dorm foarte bine, m-am referit la alte aspecte, dar se pare ca au fost mult prea ascunse pentru voi. Si-asa, e destul de greu sa reusiti sa iesiti din "universul" vostru imaginar...

    There is no such thing as bad publicity, spune o vorba. Asa ca indiferent de cum, cand, ce si unde a pozat si scris, este surprinzator ca traficul redus al acestui site a crescut gratie acestei aparitii si, mai mult, ca a adus noi cititori de si alte subiecte decat bursa, banci, crize etc. Ar fi pacat sa nu recunoastem ca ceea ce se intampla acum aici, ca fenomen social, este simpatic si amuzant :) Ce ramane important, in esenta, e ca o fata a vazut Parisul asa cum putini au ocazia. Daca trebuia sau ca acest story sa fie abordat in Bursa - are Shakespeare o vorba la final de Hamlet. Unii poate o stiu.

    Foarte foarte trist. Make chiar nu intervii absolut deloc? Nici o vorba de duh pentru cei care iti citesc ziarul si au dat cu ochii de...ce o fi asta de mai sus?

    draga mea oana, cand incerci sa faci pe

    interesanta ne plictisesti, dar ne plictisesti rau nu asa! fa ti treaba linistita si nu te mai da mare ca scrii articole, ca faci poze,,,,stii si tu : cu un aparat performant oricine face poze, stai calma, nu incerca sa faci prea multe ca nu esti in stare sa duci nimic la buni sfarsit.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb