Colinele Transilvaniei a primit certificarea de destinaţie ecoturistică de la Ministerul Turismului

F.D.
Miscellanea / 28 noiembrie 2022

Colinele Transilvaniei a primit certificarea de destinaţie ecoturistică de la Ministerul Turismului

Colinele Transilvaniei, noua destinaţie ecoturistică, a primit certificarea de la Ministerul Turismului, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, zona se întinde pe o parte din teritoriul judeţelor Braşov, Mureş şi Sibiu şi este delimitată geografic de râurile Târnava Mare, Olt şi bazinul Hârtibaciu. Certificarea, obţinută în urma unui proces de evaluare, recunoaşte "dezvoltarea destinaţiei Colinele Transilvaniei pe principii durabile" şi va putea fi folosită în promovarea experienţelor turistice în zonă pe o perioadă de trei ani.

WWF România lucrează în Podişul Hârtibaciului alături de parteneri locali de peste 10 ani pentru a menţine atât valoarea naturală cât şi culturală, gastronomică şi istorică cât mai intacte şi autentice ajutând comunităţile locale să se dezvolte în mod sustenabil, în armonie cu natura.

"Aventura de a avea o destinaţie ecoturistică în zona Transilvaniei a început acum peste 10 ani, când un grup local de iniţiativă a văzut ecoturismul ca o modalitate de a ajuta această zonă, cu valori naturale şi culturale bine păstrate, să se dezvolte echilibrat folosind aceste valori ca elemente principale de atracţie pentru turiştii. Şi asta a funcţionat, mai întâi pentru vizitatorii din străinătate, care au apreciat unicitatea experienţelor din Colinele Transilvaniei, apoi, în ultimii cinci ani, din ce în ce mai mult, şi pentru români. Este o mare bucurie pentru toate organizaţiile care s-au alăturat iniţiativei şi care contribuie, în multe comunităţi din zonă, la dezvoltarea locală bazată pe ecoturism. În acelaşi timp, pentru noi cei implicaţi, este o onoare care ne obligă să promovăm menţinerea unui standard ridicat al experienţelor şi al serviciilor turistice, pentru a păstra această certificare şi a rămâne autentici pentru turişti" povesteşte Cristina-Ana Iliescu, din Unitatea de Management a Destinaţiei .

Turiştii revin în Colinele Transilvaniei pentru cultura şi tradiţiile locale, care includ şi o gastronomie bogată, precum şi pentru vacanţe active în mijlocul naturii. În ultimii cinci ani procentul celor care vin în zonă de mai multe ori pe an a crescut de 4 ori, iar durata vizitelor de peste 3 nopţi s-a dublat. Astfel operatorii locali de turism, care promovează standarde ridicate, sunt încurajaţi să continue, iar comunităţile recunosc valoarea naturii şi a obiceiurilor pe care le păstrează, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb