Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" a fost dotat cu noi echipamente de ultimă generaţie, destinate intervenţiilor complexe de neurochirurgie şi chirurgie generală. Investiţia s-a ridicat la 2 milioane de lei, iar banii au venit la Consiliul Judeţean. În urma acestei investiţii, medicii de la spitalul din Galaţi pot elimina tumorile canceroase prin proceduri moderne de laparoscopie cu ultrasunete.
"La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" a fost achiziţionat un aspirator cu ultrasunete pentru Neurochirurgie - un echipament de înaltă tehnologie ce utilizează ultrasunete pentru a extirpa tumori cerebrale şi osoase, protejând ţesutul sănătos din jur şi permiţând intervenţii de mare precizie şi un sistem laparoscopic 4K cu lumină fluorescentă complet echipat pentru Chirurgie generală - un sistem inovativ care ajută la identificarea şi eliminarea tumorilor şi metastazelor, prin intervenţii minim invazive, cu riscuri reduse şi o recuperare mult mai rapidă pentru pacienţii bolnavi de cancer", a anunţat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
Instalarea echipamentelor a fost finalizată, iar personalul medical beneficiază deja de sesiuni de instruire pentru a asigura utilizarea lor în condiţii optime.
"Aparatura, în valoare de 2 milioane de lei, a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean Galaţi printr-un proiect cu fonduri europene, prin Programul Sănătate. Investiţiile în dotarea spitalelor vor continua, din grijă pentru pacienţi, pentru a avea, la Galaţi, servicii medicale la cele mai înalte standard", promite preşedintele CJ Galaţi.
Tot prin aceeaşi sursă de finanţare, respectiv fondurile europene atrase prin Programul Sănătate, recent, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi au ajuns şi unele dintre cele mai performante echipamente destinate intervenţiilor chirurgicale. Este vorba despre trei sisteme moderne de sigilare vasculară complet echipate - SPECTRUM, echipamente clinice utilizate pentru tăierea şi sigilarea/etanşarea vasculară rapidă şi eficientă în timpul operaţiilor.
"Utilizarea acestor echipamente de înaltă precizie înseamnă, practic, o şansă în plus la viaţă pentru pacienţi. Ne-am gândit în primul rând la pacienţii cu afecţiuni oncologice. La Spitalul Judeţean vin pentru intervenţii chirurgicale tot mai mulţi pacienţi bolnavi de cancer din Galaţi, dar şi din zonele învecinate. La Blocul Operator Urgenţe sunt efectuate zilnic numeroase intervenţii chirurgicale pentru patologii de cancer în stadii avansate (metastaze). Esenţiale în chirurgia oncologică, sistemele de sigilare vasculară oferă, prin tehnologiile medicale de ultimă generaţie, beneficii semnificative în controlul sângerării, reducerea timpului de operare şi minimizarea complicaţiilor postoperatorii", au anunţat reprezentanţii CJ.
Cele trei sisteme de sigilare a vaselor vor deservi cele două săli de operaţie din Blocul Operator Urgenţe şi o sală de operaţie din Blocul Operator septic.