COMISIA JURIDICĂ:  Amendamentele PNL la Legea de respingere a OUG 55, care vizau pierderea mandatelor, respinse

Elena Deacu
Politică / 17 februarie 2015

Deputaţii jurişti au respins, marţi, cu majoritate de voturi, amendamentele depuse de PNL la Legea de respingere a OUG 55 privind migraţia aleşilor locali, care prevedeau ca aleşii locali care au trecut de la un partid la altul să-şi piardă mandatul.

Un alt amendament respins de Comisia juridică prevedea că schimbarea partidului de către aleşii locali în baza ordonanţei 55 constituie abuz în serviciu. Amendamentele au fost respinse cu 13 voturi împotrivă, 7 pentru şi două abţineri.

Secretarul comisiei, deputatul PNL Gabriel Andronache, a declarat în cadrul dezbaterilor că ceea ce a decis comisia nu este în acord cu cerinţele Curţii Constituţionale.

"Considerăm o modalitate nefericită cea în care consideraţi dumneavoastră, majoritatea parlamentară, să reglementaţi această situaţie şi credem că nu reprezintă punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale. Pe cale de consecinţă, în măsura în care formula pe care o veţi adopta nu corespunde deciziei Curţii, ne rezervăm dreptul de a ataca din nou la Curte ceea ce veţi reglementa dumneavoastră", a spus Andronache.

Membrii Comisiei juridice au respins de asemenea un amendament adoptat în Comisia de administraţie, cea care a făcut un raport prealabil prin care se interzice Guvernului de a emite ordonanţe "ale căror efecte pot încălca principiile constituţionale ale statului de drept şi deciziile Curţii Constituţionale".

"Este o aberaţie juridică. E de la sine înţeles acest lucru şi tocmai de aceea există o curte Constituţională care să cenzureze eventualele derapaje. E ca şi cum se interzice românilor să săvârşească infracţiuni", a precizat preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

Comisia juridică urmează să se întâlnească în cursul zilei de marţi cu membrii Comisiei de administraţie pentru a finaliza un raport comun pe această ordonanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb