CONCURENŢA A URCAT LA 5,25 PE LOC  Candidaţi de la bănci pentru conducerea SIF Banat-Crişana

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2015

Candidaţi de la bănci pentru conducerea SIF Banat-Crişana

Fostul ministru Bogdan Drăgoi, numele cel mai sonor din lista de propuneri

Iniţiatorul creşterii pragului la SIF-uri la 5% participă la alegeri

Raiffeisen Bank şi Piraeus Bank sunt reprezentate în alegerile pentru locurile libere din Consiliul de Administraţie SIF Banat Crişana, Laurenţiu Ciocârlan şi respectiv Octavian Marcu urmând să se lupte, printre alţii, cu fostul ministru de finanţe Bogdan Drăgoi, care se pare că face echipă cu fostul său director de cabinet, avocatul Octavian Avrămoiu.

Un alt candidat surpriză este fostul senator Ovidiu Marian, celebru pentru că a propus creşterea pragului limită de deţinere la SIF-uri, la 5%.

SIF1 Banat-Crişana a publicat, ieri, lista finală a candidaţilor pentru alegerile programate pentru Adunarea Generală din 2 martie, care cuprinde, în total, 21 de persoane. Şapte persoane s-au înscris în concurs pe ultima sută de metri.

Laurenţiu Ciocârlan este director investment banking la Raiffeisen Bank şi a coordonat proiectele de listări ale unor companii de stat.

Octavian Marcu este director restructurări credite şi workout la Piraeus Bank, ocupându-se de strategiile de restructurare a creditelor corporate şi IMM.

Pe lângă cei doi bancheri şi Ovidiu Marian, numele noi faţă de situaţia publicată marţi, sunt Adrian Simionescu, directorul general al Vienna Investment Trust, Ana Bobircă, Chief Investment Oficer la Central European Financial Services, unde este şi partener alături de omul de afaceri Florin Pogonaru, Bogdan Vânătoru, administrator la Bev Oil SRL, şi Monica Ploscaru, director general al Blue Rock Financial Services.

Adunarea Generală are loc în contextul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a retras avizele lui Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, în urma arestării lor preventive, şi după ce Ali Lakis şi Adrian Petreanu au demisionat din Consiliul de Administraţie.

Pe lângă cei menţionaţi, un loc în CA-ul SIF1 mai doresc şi Grigore Chiş, directorul general al SSIF Broker, dar şi Mihai Buliga, preşedintele SSIF Broker.

Pe lista de candidaţi s-au mai înscris Augustin Dănilă, preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Energia Eoliană Montana, care spune că doreşte să reprezinte acţionarii minoritari în CA, Cătălin Dobrescu, manager tranzacţii la SIF Banat-Crişana, Laviniu Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital, Mircea Oancea, director general la Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, expertul judiciar Daniela Arieta Săbău, Mariana Cornelia Costinaş, manager sucursala Cluj a SIF Banat-Crişana, Dan Weiler, consultant independent şi preşedinte al Conpet, Adrian Henorel Niţu, fost deputat în perioada 2008-2012, Ionel-Marian Ciucioi, preşedintele Vrancart Adjud, şi Adrian Mitroi, director executiv financiar Nextebank România.

În referatul de arestare, anchetatorii au susţinut că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1, controlând, astfel, compania. Titlurile ar fi deţinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%).

Înainte de AGA, ASF va trebui să decidă dacă se impune limitarea dreptului de vot al grupului identificat de procurori că acţionează concertat.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Daca ziarul Bursa ar avea cea mai mica idee de ce si cum cu bursa sau cu aceasta aga nu ar fi o flasneta a tot felul de incompetenti. Noroc ca mediocritatea si-a gasit locul si cititorii aici. La mai mare (multi)!

    1. Ca de la anonim la anonimi te rog da-ne cateva idei cat de mici cu putinta, referitoare la aceasta aga!

      Dar sa stii ca o idee micutza cu privire la ceea ce s-a intamplat si se mai petrece acum la SIF1 si SIF4, ziarul BURSA a inteles-o perfect.  

      Care idee? ...ca SIF1 si SIF4 au fost praduite printr-un concert de metode, de catre o grupare infractionala, prezentata noua cu chipul lui Dragos Bilteanu.

      Si acum, stimati actionari si actionare, persoane juridice si fizice, zicem si in acest caz, "stop joc" si hai s-o luam de capat in mod cinstyit, sau ne prefacem ca dam un reset si il lasam in continuare pe "inteligentul si elegantul domn Bilteanu" sa continue cu managementul lui superprofesionist? 

      Minigrupul infractional al jupinului filimon pe mina cu asf se ocupa de aga. Candidati cu legaturi la filimon egal continuitate la japca.

      Daca Bilteanu are 25% nu se mai poate face "stop Joc". Chiar daca el voteaza doar cu 5% jocurile sunt cam facute. Singura sansa este ca unul sau mai multi din CA sa se razvrateasca ulterior si sa tina cont de interesele tuturor actionarilor. Ramane de vazut dar eu ma cam indoiesc.

    Domnilor candidati,

    Daca tot sunteti asa mari experti, de ce nu ati cerut vot cumulativ? Mergeti in continuare pe aranjamente in spatele usilor inchise? 

    1. Pentru cumulativ trebuie 5%. Candidatii e fripturisti hoti impostori sau dupa caz pupincuristi. Nu sunt actionari.

      Pentru solicitarea aplicarii votului cumulativ mai este timp, pana in 15.02.2015, cred. Daca nu se aplica votul cumulativ si grupul infractional este restrictionat la 5%, sunt sanse ca nici unul din cei 21 de candidati sa nu adune 50% din votul celor prezenti. Nu stiu daca se aplica la SIF1. Asa ca recomandare pentru campania electorala a candidatilor: adunati-va fortele si faceti de un 5% care sa ceara aplicarea votului cumulativ, sau trimiteti o cerere expresa in acest sens catre ASF.

      La ASF poti sa trimiti si 10 cereri ca nu se rezolva nimic.

      ASF le-a dat celor de la SIF3 o adresa in care spune ca la SIF-uri nu se aplica votul cumulativ. Nu mai incercati pe aceasta directie ca nu o sa se tina AGA cu vot cumulativ. Niciun SIF nu o sa tina AGA cu vot cumulativ.

      In ASF-ul idiotilor unde Ursache este rege sau rege consort, nu stiu, prostia guberneaza!!!! La SIF-uri votul cumulativ ar trebui sa fie la impuse....asa-i cand hotii se intalnesc cu prostii sa dea o spargere...stau actionarii si se mira

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb