Conducerea Bucur Obor rămâne pe poziţie, după AGA

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 decembrie 2016

Conducerea Bucur Obor rămâne pe poziţie, după AGA

Acţionarii "Bucur Obor" au avut două Adunări Generale, la finalul lunii noiembrie, în urma cărora Consiliul de Administraţie a rămas pe poziţie, iar propunerea lui Gelu Manea, care are 16,05% din companie, de atragere a răspunderii administratorilor, a fost respinsă.

La AGA din 28 noiembrie, acţionarii au decis să reconfirme mandatul actualului Consiliu de Administraţie, format din Cristinel Rotaru, Gabriel Ţiripa şi Anca Sorina Popescu Cruceru.

Două zile mai târziu, la o altă AGA, însă, acţionarii au decis revocarea membrilor Consiliului de Administraţie, şi i-au ales tot pe Cristinel Rotaru, Gabriel Ţiripa şi Anca Sorina Popescu Cruceru, pentru un mandat de patru ani.

Ulterior, Cristinel Rotaru a fost numit preşedintele CA, iar mandatul său de director general a fost prelungit.

Recent, Adunarea Generală convocată, pentru aprobarea unei soluţii pentru despăgubirea acţionarilor Bucur Obor furaţi în 1998-1999 nu s-a ţinut, din lipsă de cvorum.

Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie ca acţionari un număr de 1344 de persoane, care deţin, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, cu un număr de 735 de titluri fiecare. Soluţia nu a putut fi pusă în practică, deoarece, timp de 16 ani, s-au făcut tranzacţii de bună credinţă.

Pe ordinea de zi la Adunarea Generală a Acţionarilor din 20/21 octombrie erau propunerile de soluţii privind despăgubirea acţionarilor furaţi în 1998-1999 - un program de răscumpărare, în urma căruia să fie împroprietăriţi păgubiţii, sau o majorare de capital.

După ce i-a fost refuzată completarea ordinii de zi din octombrie, Gelu Manea a solicitat convocarea unei noi AGA, însă la cea convocată în noiembrie numai o propunere i-a fost trecută în agenda şedinţei.

Pe lângă aceasta, el mai propunea acţionarilor o a treia variantă pentru despăgubirea celor furaţi - respectiv mandatarea Consiliului de Administraţie al Societăţii pentru a efectua toate diligenţele necesare preluării cu titlu gratuit de la acţionarul Amadeus Group SRL a numărului de 973.943 acţiuni proprii prevăzut de Sentinţa penală şi transferării directe de către societate a acţiunilor dobândite, cu titlu gratuit, către acţionarii societăţii fraudaţi menţionaţi în Sentinţa penală şi care nu au obţinut acţiunile sustrase până la respectiva dată, transfer efectuat în scopul soluţionării de către Societate a situaţiei generate de Sentinţa penală şi asigurării executării acesteia.

La precedenta solicitare similară, conducerea "Bucur Obor" a precizat că Amadeus Group SRL nu are nici o legătură cu Sentinţa penală şi nici vreo obligaţie faţă de persoanele păgubite, astfel că cererea acţionarului rămâne fără obiect.

Gelu Manea este în conflict, de vreme bună, cu Laurenţiu Postovaru, care deţine, în nume propriu şi prin firma lui, Amadeus Group, 49,9% din Bucur Obor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb