Conducerea Bursei recunoaşte conflictul de interese în care se afla Dragoş Neacşu

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 august 2005

Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor a fost înlocuit marţi din consiliul de administraţie al societăţii "Bursa de Valori Bucureşti"

Ziarul "Bursa" a semnalat în urmă cu două zile situaţia de incompatibilitate a demnitarului Dragoş Neacşu care prin poziţiile deţinute, secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi administrator al Bursei de Valori, încălca atît regulamentul pieţei de capital, cît şi legea specifică ce defineşte conflictul de interese pentru demnitari.

Ca urmare a articolului apărut în ziarul "Bursa", Comitetul Bursei de Valori s-a întrunit marţi şi a luat în discuţie în afara temelor clasice de pe ordinea de zi şi problema secretarului de stat Dragoş Neacşu, administrator al instituţiei.

Membrii Consiliului de Administraţie al societăţii pe acţiuni "Bursa de Valori" Bucureşti împreună cu cenzorii instituţiei au constatat incompatibilitatea domnului Neacşu.

Ca urmare, membrii CA au hotărît eliminarea din funcţia de administrator al instituţiei pieţei nou create a demnitarului şi numirea altor trei persoane în consiliul de administraţie, respectiv: Siminel Andrei, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Societăţilor de Valori Mobiliare (ANSVM), Vasile Epure şi Elena Cizmaru.

Aceştia vor fi validaţi în calitatea de administatori în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Bursei de Valori care va avea loc la sfîrşitul lunii septembrie. Acum, privind retrospectiv, pare de neînţeles, cum s-a ajuns în situaţia de incompatibilitate a domnului Neacşu, în condiţiile în care membrii consiliului de administraţie sînt specialişti de renume în piaţa de capital, cunoscînd în detaliu prevederile regulamentelor CNVM.

Pe ordinea de zi au mai fost discutate aspecte care ţin de organizarea noii societăţi înfiinţate- Bursa de Valori şi s-au luat decizii cu privire la regulamentele Bursei.

Septimiu Stoica, vicepreşedintele BVB, ne-a declarat: "În prim plan s-a discutat obţinerea de către Bursă a autorizaţiei de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare de transformare în operator de piaţă pînă la sfîrşitul lunii septembrie. În cadrul viitoarei AGA trebuie stabilite tarifele pentru taxele şi comisioanele pe care instituţia pieţei la va percepe". De asemenea, Bursa are în vedere şi constituirea Depozitarului Central cît şi perfectarea noilor regulamente privind tranzacţiile în marjă şi în lipsă, susţine domnul Stoica.

Dragoş Neacşu a fost numit membru în CA al Bursei de Valori în ianuarie 2001. În prezent, domnia sa deţine funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului de Finanţe.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb