CONFORM UNUI STUDIU AL SUPRAVEGHETORULUI PIEŢEI BRITANICE Cei mai mulţi investitori tineri cred că monedele digitale sunt produse reglementate

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 octombrie 2021

Cei mai mulţi investitori tineri cred că monedele digitale sunt produse reglementate

Majoritatea traderilor de criptomonede cu vârsta de sub 40 de ani compară investiţiile în astfel de active cu jocurile de noroc, potrivit organismului de supraveghere din Marea Britanie

Cei mai mulţi investitori în criptomonede cu vârsta de sub 40 de ani cred că acestea sunt produse reglementate, conform autorităţii de supraveghere financiară din Marea Britanie (FCA), informează CNBC.

Criptomonedele nu sunt reglementate în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că, dacă fondurile oamenilor sunt pierdute din anumite motive, de pildă în urma unor furturi dintr-un exchange, aceştia nu sunt protejaţi de legile privind protecţia consumatorului.

Dar, conform unei cercetări publicate de supraveghetorul britanic, 69% dintre tinerii care investesc în criptomonede nu ştiu acest lucru, crezând că acestea sunt reglementate, arată sursa menţionată.

Potrivit studiului, când vine vorba de criptomonede sau alte produse riscante, trei sferturi dintre investitorii mai tineri sunt stimulaţi de "concurenţa" cu prietenii şi familia. Iar 68% dintre respondenţi au comparat investiţiile în astfel de active cu jocurile de noroc, conform sondajului FCA. Potrivit reglementatorului britanic, sondajul a fost efectuat pe 1.000 de respondenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, care au investit într-unul sau mai multe produse cu risc ridicat, menţionează CNBC.

Peste jumătate (58%) dintre respondenţi au spus că au fost motivaţi să facă o investiţie cu risc ridicat după ce au auzit despre astfel de active la ştiri sau pe reţelele de socializare, conform supraveghetorului britanic.

Bitcoin, cea mai populară monedă digitală din lume, a atins ieri un nou maxim istoric, după ce, marţi, ETF-ul cu activ suport contracte futures pe criptomonedă a fost lansat la New York Stock Exchange. Preţul monedei este extrem de volatil, în acest an înregistrând o scădere de la peste 64.000 de dolari la sub 30.000 de dolari, declin pe care acum l-a recuperat. În 2021, preţul Bitcoin s-a dublat.

Susţinătorii monedei digitale spun că Bitcoin este un mijloc de acumulare a bogăţiei pe termen lung, dar FCA a constatat că doar 21% din persoanele sub 40 de ani din Marea Britanie au spus că vor să deţină ultima investiţie în criptomonede pentru mai mult de un an, arată publicaţia menţiontă.

Sarah Pritchard, director executiv responsabil de pieţe la FCA a spus: "Vedem mai mulţi oameni care urmăresc randamente mari. Dar randamentele ridicate însemna riscuri mai mari".

La începutul acestui an, reglementatorul britanic a avertizat investitorii în criptomonede că ar trebui să fie pregătiţi să-şi piardă toţi banii, repetând practic un avertisment similar venit din partea guvernatorului Băncii Angliei, Andrew Bailey, conform CNBC.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Astia sunt in stare sa voteze si BITEXIT, la cat de ingramaditi sunt!

    Astia nu sunt analfabeti functionali?

    1. Ba da, sunt, si-s cetatenii viitorului: e cazul sa ne obisnuim cu aceasta realitate. Macar aia sunt vaccinati pe cand ai nostri ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb