Connections a înregistrat un profit net de 4,6 milioane lei în primul semestru din 2024

S.B.
Piaţa de Capital / 12 septembrie 2024

Connections a înregistrat un profit net de 4,6 milioane lei în primul semestru din 2024

Connections Consult (CC), companie de digitalizare listată la BVB, piaţa AeRo, anunţă creşteri notabile la nivelul performanţei financiare în prima jumătate a anului 2024.

Astfel, profitul net a depăşit cu 200% creşterile bugetate pentru anul acesta, ajungând la 4,67 mil. lei, cu 29% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2023. Veniturile companiei sunt, de asemenea, în curbă ascendentă, înregistrând o majorare de 15% faţă de semestrul 1 al anului precedent şi o dinamică a liniilor de business care asigură dezvoltarea echilibrată.

"La începutul anului 2024, la Connections ne-am propus să ne concentrăm pe creşterea eficienţei de business, iar primele 6 luni ne arată că putem face asta cu succes: profitabilitatea este în creştere pe toţi indicatorii, atât la nivel de rezultat brut, cât şi net, cât şi marja de profit - o performanţă cu atât mai relevantă cu cât piaţa de IT trece prin provocări dificile şi are scăderi constante trimestru după trimestru. Rezultatele pe care le raportăm astăzi confirmă că managementul eficient generează valoare sporită, iar CC este un pilon de stabilitate pentru acţionarii noştri", spune Bogdan Florea, fondator şi co-CEO al companiei.

Efectele negative ale contextului de piaţă nu au afectat rezultatele companiei decât la nivelul aşteptărilor iniţiale - cifre realizate versus bugetate - însă Connections raportează creşteri de două cifre faţă de anul precedent pe indicatorii relevanţi, inclusiv scăderea gradului de îndatorare, şi continuă să mizeze pe un semestru doi şi mai bun.

"Primul semestru a fost, per ansamblu, unul în care jucătorii din piaţa locală au fost rezervaţi în lansarea de noi proiecte de digitalizare, concentrându-se mai degrabă pe o analiză atentă a competenţelor furnizorilor din IT. Nivelul avansat de expertiză este unul dintre punctele noastre forte, aşadar Connections are premise mari să înregistreze creşteri semnificative şi proiecte cu relevanţă în a doua parte a anului. Mulţumim întregii echipe, căci talentul şi capabilităţile lor sunt diferenţiatorul major", menţionează Radu Marcu, co-CEO al companiei.

Pe lângă venituri realizate cu 15% mai mri faţă de primul semestru din 2023 (47,1 milioane lei), Connections Consult a avut, de asemenea, şi creşteri ale cheltuielilor, acestea fiind legate în principal de majorări ale costurilor salariale. În aceeaşi perioadă, compania a lansat intern şi programul Stock Option Plan (SOP), prin care primii 50 de angajaţi au devenit şi acţionari, astfel încât, aşa cum precizează Bogdan Florea, să se arate "concret oamenilor din echipă că succesul Connections este direct legat de performanţa lor".

În paralel cu creşterea eficienţei de business, Connections îşi consolidează partea de bună guvernanţă, prin dezvoltarea unui nou sistem de management al resurselor şi fluxuri de lucru, în curs de operaţionalizare, care să asigure premise solide de dezvoltare pe termen mediu şi lung.

"Evoluăm cu paşi fermi către o viziune multianuală clară", menţionează fondatorul companiei, "iar în a doua jumătate a anului în curs ne vom extinde eforturile spre atragerea de finanţări pentru cercetare în zona de securitate cibernetică şi artificial intelligence. Avem, probabil, unii dintre cei mai educaţi şi competenţi colegi din piaţă în zona de inteligenţă artificială, cu experienţă şi rezultate experimentale dovedite în ultimii 2 ani, cu mult înainte ca efuziunea pieţei globale să erupă".

Compania va intensifica şi eforturile de a câştiga teritorii şi proiecte externe, care în primul semestru au generat 30% din venituri, şi mizează de asemenea pe accelerarea proiectelor de digitalizare finanţate prin PNRR şi alte fonduri europene.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Bune rezultatele.Nu am inteles partea de bugetare cu care fac ei comparatie.Adica au avut anul trecut marja 11%,anul asta 12% dar bugetasera la semestru venituri aprope duble cu marja de numai 2%.Daca ei sunt constanti la marje cum oare au bugetat 2% la venituri mult mai mari?

    Alta nedumerire e ca scrie in raportare ca se bazau in bugetare pe venituri din contracte cu statul dar licitatiile nu au fost demarate.e cam aiurea sa faci buget cand vizezi licitatii la care participa mult si nici macar nu ai sub control calendarul licitatiei.Nu-i ajuta cu nimic sa umflw vwniturile bugetate si sa subdimensioneze masiv marja asteptata si apoi cand se dau rezultatele cifrele ies invers,venituri nerealizate dar marje mult superioare bugetului. 

    Predictibilitatea le-ar aduce avantaje,poate de aia ii ocolesc unii investitori desi se prezinta bine financiar,intra la nivelul Bento si Ast la astea IT care nu deziluzioneaza.

    Imi place cum au pivotat in nici 2 ani de la peste 60% BPO,ramura spre deces,la alte activitati mult mai rentabile si stabile.E foarte mare lucru ca altfel erau terminati ca firma. 

    1. Comentariu grozav!

      Un lucru nu-l știu: ce înseamnă BPO ?

      Cu marja din BVC de doar 2% n-am fost atent! 

      BPO = Business Process Outsourcing

      Mulțumesc

    asa da, stiam ca puteti!! hai cu depasire bvc anul asta

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb