Consiliul ASF a aprobat majorarea capitalului Euroins România Asigurare - Reasigurare

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 14 mai 2015

Consiliul ASF a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, majorarea capitalului social al societăţii Euroins România Asigurare - Reasigurare SA, cu suma de 93.374.874 lei.

Consiliul ASF a mai aprobat admiterea la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare administrat de BVB, în baza dispoziţiilor Legii nr. 151/2014, a acţiunilor unui număr de 8 societăţi: Mercur S.A. Craiova, Resib S.A. Sibiu, Amplo S.A. Ploieşti, Cicero S.A. Drobeta Turnu Severin, Simbeton S.A. Oradea, IFMA S.A. Mogoşoaia, Euxin S.A. Constanţa şi Bricomat S.A. Sibiu.

În şedinţa de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat Norma privind comercializarea prin mijloace electronice a contractelor de asigurare, prin care se doreşte o reglementare adecvată a vânzării produselor de asigurare în mediul online.

A fost, de asemenea, prezentat şi aprobat proiectul de Normă privind aprobarea Reglementărilor contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate aplicabile brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare.

A fost aprobat proiectul de Regulament privind procedura de soluţionare, de către entităţile reglementate şi supravegheate de ASF în baza Legii nr.297/2004, a petiţiilor referitoare la activitatea acestora pe piaţa de capital.

A fost discutat şi aprobat proiectul Normei de modificare şi completare a Normei nr.11/2011 privind investirea şi evaluarea activelor fondurilor de pensii private, cu modificările şi completările ulterioare. Modificările vizează actualizarea şi flexibilizarea cadrului de reglementare secundară aplicabil investirii activelor fondurilor de pensii în vederea diversificării portofoliilor acestora.

Consiliul ASF a mai aprobat proiectul Normei privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor facultative şi proiectul Normei privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor facultative administrate privat. Cele două proiecte urmăresc îmbunătăţirea cadrului de raportare a fondurilor de pensii, în beneficiul consolidării mecanismelor de supraveghere, dar şi al furnizării de informaţii suficiente, adecvate şi relevante participanţilor în cadrul sistemului de pensii.

A fost aprobat "Ghidul participantului la Sistemul de Pensii Administrate Privat Pilonul II" din seria publicaţiilor destinate educaţiei financiare. Ghidul prezintă funcţionarea concretă şi beneficiile Pilonului II, etapele aderării la un fond de pensii administrat privat şi modalităţile de plată a pensiei, precum şi măsurile concrete de asistenţă pe care ASF le pune la dispoziţia participanţilor.

Consiliul a fost informat în privinţa participării ASF la activitatea Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi a Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), în primul trimestru al anului 2015, instituţii internaţionale unde ASF are calitatea de membru cu drepturi depline.

În cursul întâlnirii au mai fost aprobate modificări ale actelor constitutive în cazul a 8 societăţi de asigurare şi brokeri, precum şi numiri în poziţii cheie şi de conducere în structura a trei societăţi de asigurare şi brokeri. A fost aprobată autorizarea a două noi societăţi de brokeraj - Gloria Broker de Asigurare Reasigurare S.R.L. şi OCEANIA Insurance Broker S.R.L.

A fost aprobată solicitarea de eliberare a Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de SSIF Broker S.A. Cluj-Napoca, Industria Sârmei Câmpia Turzii S.A., Mobest S.A., Românofir S.A. Tălmaciu şi Imocredit IFN S.A. Cluj-Napoca.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 171 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing a fondurilor de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 260 agenţi de marketing.

Au fost prezentate Consiliului ASF informări privind stadiul aplicării măsurilor stabilite în urma controalelor efectuate în cazul unor societăţi de asigurări.

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb