Consiliul ASF, votat de Parlament

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2013

Consiliul ASF, votat de Parlament

Parlamentul a validat, ieri, componenţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, după ce aceasta primise, recent, avizul Comisiilor de specialitate.

Reprezentaţii PDL, au refuzat să participe la vot, consderând că ASF este subordonată politic USL.

Din Consiliul ASF fac parte Dan Radu Ruşanu (preşedinte), Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte), Mircea Ursache (vicepreşedinte piaţa de capital), Corneliu Modoveanu (vicepreşedinte asigurări), Ion Giurescu (vicepreşedinte pensii private), Marian Sârbu, Albin Biro, Gheorghe Marcu şi Marian Mîrzac.

Consiliul ASF va avea un mandat de 5 ani.

Anterior votului, Andreea Paul a anunţat, de la tribună, că democrat-liberalii nu participă la vot deoarece nu vor să gireze "abuzul de putere al USL de a subordona politic ASF", potrivit Mediafax.

"Acuzăm abuzul de putere al USL de a subordona politic integral ASF, care s-ar fi vrut un organism independent şi profesionalizat, de la procedură pornind până la viteza galopantă cu care aţi hotărât dumneavoastră ocuparea acestor posturi prin decizii pur politice (...). Este indamisibil ca Biroul permanent, pe care dumneavoastră îl conduceţi, domnule preşedinte, să încalece politic o instituţie, care se vrea independentă", i-a spus Andreea Paul preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

"Eu nu călăresc, că nu ştiu! Şi noi respectăm textul din proiectul de lege şi ordonanţă, care ne-a obligat în 15 zile să cerem comisiilor să facă aceste audieri", a replicat Valeriu Zgonea.

Potrivit legislaţiei, iniţal, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducând numărul acestora la 9. Modificarea ordonanţei privind ASF a impus reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii instituţiei.

Daniel Dăianu, membru titular al Academiei Române

Economiştii Lucian Liviu Albu şi Daniel Dăianu au devenit membri titulari ai Academiei Române, iar medicul Irinel Popescu a devenit membru corespondent, potrivit unei decizii luate în adunarea generală a membrilor forului cultural şi ştiinţific, informează un comunicat de presă.

Lucian Liviu Albu şi Daniel Dăianu au fost aleşi membri titulari în secţia de Ştiinţe economice, juridice şi sociologie.

Totodată, medicul Irinel Popescu a devenit membru corespondent la Secţia de Ştiinţe medicale.

Daniel Dăianu, născut pe 30 august 1952, în Bucureşti, a fost ministru al Finanţelor între 1997 şi 1998, profesor universitar la Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti, iar, în 2001, a fost ales membru corespondent al Academiei Române. În iunie 2011 a devenit membru al Consiliului European pentru Relaţii Externe (ECFR).

Academia Română este cel mai înalt for ştiinţific şi cultural al României, care reuneşte personalităţi marcante din ţară şi din străinătate din toate domeniile ştiinţei, artei şi literaturii. În prezent, Academia Română îndeplineşte trei roluri majore: este for de consacrare, este un pilon important al cercetării din România şi este un participant activ în viaţa societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb