Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor active ale "Petrom" de către "Oltchim"

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 ianuarie 2010

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor active ale "Petrom" de către "Oltchim"

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată de societatea "Oltchim" Râmnicu-Vâlcea, prin dobândirea controlului unic asupra activelor aferente activităţii de petrochimie, deţinute anterior de "Petrom", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Activele achiziţionate se află pe platforma industrială "Arpechim", unde sunt situate şi activele aferente activităţii de rafinare, care rămân la "Petrom" SA.

Începând cu luna noiembrie 2008, activitatea de producţie ce se desfăşura în activele achiziţionate de "Oltchim" a fost oprită. Instalaţiile au intrat în conservare, urmând ca activitatea de producţie să fie reluată după preluarea acestora de la "Petrom".

Această concentrare economică reprezintă o integrare verticală a activităţii desfăşurate pe platforma petrochimică "Arpechim" cu activitatea "Oltchim" pentru că produsele ce urmează să fie fabricate în cadrul activelor achiziţionate constituie materii prime pentru anumite produse ale combinatului Oltchim (PVC, polioli-polieteri, oxo-alocooli). De altfel, activitatea de petrochimie de pe platforma "Arpechim" a fost proiectată, încă de la înfiinţare, pentru a funcţiona ca un sistem integrat cu activitatea combinatului "Oltchim".

Potrivit comunicatului citat, "Autoritatea de concurenţă a analizat compatibilitatea operaţiunii notificate cu un mediu concurenţial normal şi a ajuns la concluzia ca aceas-tă operaţiune nu are ca efect restrângerea semnificativă, înlăturarea sau denaturarea concurenţei".

"Oltchim" SA are ca activitate principală "Fabricarea altor produse chimice organice, de bază". De asemenea, "Oltchim" este cel mai mare producator de produse clorosodice din România şi singurul producător intern de policlorură de vinil (PVC), polioli, oxo-alcooli, dioctilftalat (DOF) şi anhidridă ftalică (AF).

Societatea este şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa produselor chimice din Europa Centrală şi de Est.

Combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a finalizat, la 18 decembrie 2009, negocierile cu producătorul de ţiţei şi gaze Petrom, căruia îi va achita 13 milioane euro pentru transferul activităţilor petrochimice din cadrul Arpechim, iar datoriile istorice de 112,4 milioane lei vor fi reeşalonate în trei ani.

Cei aproximativ 560 de salariaţi din cadrul activităţii de petrochimie din Arpechim vor fi transferaţi la Oltchim. Aceştia vor continua să beneficieze de prevederile Contractului Colectiv de Muncă încheiat la nivel Petrom, pentru cel puţin un an, în conformitate cu prevederile legis-laţiei privind protecţia angajaţilor în cazul transferului de întreprindere sau părţi din aceasta.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb