Consiliul Concurenţei analizaează preluarea Millenium de către OTP Bank România

E.D.
Bănci-Asigurări / 27 august 2014

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de preluare a subsidiarei din România a băncii portugheze Millennium de către OTP Bank România, membră a grupului maghiar OTP, prin care se realizează o concentrare economică, arată un comunicat al autorităţii.

OTP Bank Româniaa semnat la finele lunii iulie un contract pentru achiziţia a 100% din acţiunile Millennium Bank România, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 39 milioane de euro.

Totodată, OTP Bank va restitui Millennium contravaloarea finanţării intragrup acordate de banca portugheză subsidiarei din România, de circa 150 milioane euro, pe care o va înlocui cu o finanţare de aceeaşi valoare de la banca-mamă din Ungaria.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei, transmite instituţia.

Astfel, în vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată şi va emite o decizie în termenele stabilite de lege.

Millennium Bank are un portofoliu de circa 80.000 de clienţi şi o reţea de 56 de sucursale şi 58 de ATM-uri. În urma tranzacţiei, OTP va avea aproximativ 400.000 de clienţi, aproape 150 de sucursale şi peste 160 de ATM-uri.

Banca preluată ocupa la finele anului trecut poziţia 22 în sistemul bancar, cu active de 2,83 miliarde lei (circa 635 milioane euro) şi o cotă de piaţă de 0,8%. Ca urmare, OTP Bank îşi va majora cota de piaţă la 2,1% şi va urca pe poziţia 11 în topul instituţiilor de credit.

Vânzarea subsidiarei din România a fost convenită de Millennium bcp în vara anului trecut cu reprezentanţii Comisiei Europene, în cadrul unui program de restructurare şi recapitalizare. Termenul limită pentru vânzare era iunie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb