Consiliul Europei se declară îngrijorat de xenofobia din Ungaria

S.B.
Internaţional / 9 martie 2023

Consiliul Europei se declară îngrijorat de xenofobia din Ungaria

Consiliul Europei şi-a exprimat joi "îngrijorarea" cu privire la discursul instigator la ură şi "xenofobia tot mai prezentă în discursul politic" din Ungaria, care vizează solicitanţii de azil, romii, musulmanii şi minorităţile sexuale, informează news.ro.

"Personalităţile publice, inclusiv politicienii din toate partidele, sunt puternic încurajate să ia o poziţie rapidă, fermă şi publică împotriva discursului instigator la ură", afirmă Comisia împotriva rasismului şi intoleranţei, un organism al Consiliului Europei, în prezentarea unui raport care acoperă perioada 2018-2022.

Comisia este "îngrijorată" de adoptarea unor legi care "subminează grav" drepturile solicitanţilor de azil, precum şi ale persoanelor LGBT, în special în timpul stării de urgenţă introduse pentru a face faţă pandemiei de Covid. Organismul Consiliului Europei deplânge segregarea populaţiilor rome, care rămâne "larg răspândită" în sectorul educaţiei, şi denunţă "continuarea evacuărilor forţate" a acestora, adesea fără "nicio soluţie de relocare".

"Au fost raportate, de asemenea, acte rasiste care îi vizează pe musulmani, în principal sub forma unor atacuri verbale împotriva femeilor care poartă simboluri religioase vizibile", notează raportul.

Comisia face mai multe recomandări autorităţilor maghiare, inclusiv ca acestea să "efectueze o revizuire independentă" a măsurilor adoptate în timpul stării de urgenţă pentru a evalua conformitatea acestora cu drepturile omului. Comisia mai solicită consolidarea serviciilor responsabile de identificarea şi tratarea "infracţiunilor rasiste" şi a celor împotriva minorităţilor sexuale, precum şi adoptarea unei "strategii de integrare a migranţilor".

Pe de altă parte, organismul Consiliului Europei salută "eforturile serioase" depuse în Ungaria pentru a primi persoanele care fug de războiul din Ucraina, precum şi adoptarea în 2019 a unui protocol pentru a îmbunătăţi anchetele poliţiei privind infracţiunile "motivate de ură".

Comisia împotriva Rasismului şi Intoleranţei este un organism specializat care se ocupă de problemele de discriminare în Europa. Este unul dintre numeroasele organisme tematice ale Consiliului Europei, organizaţie ce reuneşte la Strasbourg cele 46 de state semnatare ale Convenţiei europene a drepturilor omului.

În septembrie 2022, Parlamentul European a adoptat un raport în care se afirmă că Ungaria, condusă din 2010 de premierul naţionalist-conservator Viktor Orban, nu mai este o democraţie adevărată, ci un "regim hibrid de autocraţie electorală".

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Iar eu sunt ingrijorat de cativa ani de rusofobia din Consiliul Europei. Prin urmare privesc cu multa dispretuire ceea ce comunica aceasta institutie total neserioasa.

    1. Tu,kgb-istule ,ar trebui sa recunosti ca esti ingrijorat de esecurile nebunului de la kremlin,restul e doar propaganda!;-))))

      FĂRĂ MINTE ȘI CULTURĂ, AȘA CUM BĂNUIESC CĂ EȘTI, PĂREREA TA NU POATE JIGNI UN OM REALIST, DEȘI O LUĂM ÎN SEAMĂ ! CA PE O BANALĂ ȘI NAIVĂ INEPȚIE ! E PLINĂ ROMÂNIA ȘI OCCIDENTUL ÎMBUIBAT DE ISTEȚI CA TINE ! FERICIȚI DE CEI SĂRACI CU DUHUL, CĂ EI VOR MOȘTENI ÎMPĂRĂȚIA ROMÂNIEI ȘI OCCIDENTULUI ! ... DAR SFÂRȘITUL VOSTRU ESTE APROAPE ! ...

    CONSILIUL EUROPEI ȘI PARLAMENTUL EUROPEI AR TREBUI SĂ SE AUTODIZOLVE . ODATĂ CU UNIUNEA EUROPEANĂ ! ACEASTĂ ASOCIERE NEFERICITĂ URMEAZĂ ALTOR ASOCIERI ANTERIOARE CARE TULBURĂ PACEA LUMII ȘI VIAȚA POPOARELOR . DACĂ NU SE AUTODIZOLVĂ, ÎN MOD SIGUR, VOR FI ... DIZOLVAȚI DE ALȚII ... ! INDIRECT . PRIN IZOLAREA COMPLETĂ A ACCESULUI LA MATERII PRIME . INCLUSIV A SUA ȘI ALTOR ACOLIȚI AI EI ! DE CĂTRE CEI CARE VOR SINCER O LUME DREAPTĂ ȘI MORALĂ . BAZATĂ PE DEZVOLTARE ȘI LIBERĂ COOPERARE . O LUME A PĂCII, CU STATE SUVERANE ! ... !

    1. Delir kgb-ist!

      Ai înțeles ceva din comentariul meu ? Nu ai și alte argumente ? Slugoi naiv și fără minte ! ...

    Desigur ca sunt suparati cei di consiliul europei,normal ,....acolo este cuibul pedofililor,homosexualilor si alti pervertiti.

    1. La moscova e clubul violatorilor,al criminalilor de civili nevinovati,al oligarhilor zburatori,etc,etc

      NOROC DE TINE CĂ AI TELEFON ... MODERN ȘI TELEVIZOR ! DOAR ELE SUNT VIAȚA TA SPIRITUALĂ ! ÎN REST, EȘTI O FIINȚĂ MOARTĂ ! ...

      Ai uitat ca si rusii au pedofilii lor, plus castratorii, mutilatorii...

      Practici și tu aceste îndeltniciri ? ...

      ... în mintea ta proastă și bolnavă . ceea ce ți-a rămas de pe tf. și tv. ! în rest ești mort ...

      Slava LBGTQ

      Ai ceva de impartasit ori de marturisit ? ...

    NATO ar trebui să doneze Ungaria Ukrainei

    Xenofobie in Ungaria,ce gluma proasta si minciuna ordinara,

    in Germania locasele de cult evreiesti trebuie aparate permanent 

    de politie ca altfel e scandal mare,membrii LMBTQ+ des batuti in 

    strada de islamisti,in "no go zone" dupa inserate nu mai intra albii, 

    dar nici politia prea des .............................. ..................

    si astia se leaga de Ungaria,sa le fie rusine 

    1. Asta seara in Hamburg la Centrul Martorii lui Jehova,

      a fost un atentat cu impuscaturi - 6 morti si 8 raniti 

      A fost un act de xenofobie?

      Normal,

      dar dupa tine probabil o "minora criza de nervi" 

      BBC: The reasons behind the shooting were "still completely unclear".

      Dar trolii stiu, pe surse, direct de la "organizatori"... 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb