Constituirea blocului suveranist, spulberată de pretenţiile Dianei Şoşoacă

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 13 august

Constituirea blocului suveranist, spulberată de pretenţiile Dianei Şoşoacă

După ce a eşuat pe plan european, SOS nefiind primită în grupul politic al Suveraniştilor din Parlamentul European, deputatul european Diana Iovanovici-Şoşoacă a reuşit, ieri, să spulbere constituirea unui bloc suveranist pe plan naţional în vederea alegerilor prezidenţiale din această toamnă. Negocierile care urmau să aibă loc la Casa Capşa, mai precis la Cofetăria Capşa, s-au blocat din cauza pretenţiei lui Şoşoacă de a fi desemnată unicul candidat al viitorului bloc suveranist pentru alegerile prezidenţiale. Eşecul de ieri nu era prevăzut de nimic, mai ales după ce, sâmbătă, Diana Şoşoacă şi George Simion au fost "reconciliaţi" de un preot ortodox, la un eveniment ce a avut loc în ţară, preot care le-a recomandat să renunţe la orgolii şi să se iubească precum fraţii.

Frăţietatea celor doi s-a rupt ieri, când Şoşoacă a refuzat să discute cu trimisele lui George Simion, preşedintele AUR, despre constituirea blocului suveranist. Deputata Gianina Şerban, europarlamentara Georgiana Teodorescu şi Ramona Ioana Bruynseels - preşedintele organizaţiei de femei a AUR - au fost pur şi simplu nevoite să părăsească incinta Cofetăriei Capşa după ce Diana Şoşoacă a ameninţat că va chema Poliţia pentru a le da afară de la întâlnirea pe care ea urma să o aibă cu Cozmin Guşă şi George Simion.

Într-un comunicat emis de AUR se arată: "Prin refuzul de a primi delegaţia AUR la discuţiile de la Casa Capşa, prin ameninţările că va chema Poliţia pentru a da afară un deputat al Parlamentului României şi un europarlamentar, Diana Şoşoacă ne-a demonstrat că mai presus de interesele românilor se află orgoliile şi ambiţiile personale. Formaţiunea noastră politică a răspuns cu bună credinţă invitaţiei de a avea discuţii cu privire la unificarea forţelor suveraniste în speranţa unui dialog adevărat. Însă, Diana Şoşoacă a dovedit că totul era doar un exerciţiu de imagine. Aceasta nu a dorit un dialog, ci a vrut să se urce pe un segment important al populaţiei ţării noastre, cel suveranist, care nu are cum să fie reprezentat de aceasta".

Înainte de a încerca să discute cu Diana Şoşoacă, cele trei trimise ale lui George Simion au vorbit în faţa Cofetăriei Capşa cu Luis Lazarus, deputat european şi aghiotantul preşedintei SOS, căruia i-au transmis mandatul pe care îl au, şi anume ca viitorul candidat la prezidenţiale din partea suveraniştilor să fie desemnat în urma unor sondaje realizate de cele mai bune instituţii de sondare a opiniei publice din România. Gianina Şerban, Georgiana Teodorescu şi Ramona Ioana Bruynseels au afirmat că unul dintre cei trei politicieni - George Simion, Cozmin Guşă sau Diana Şoşoacă - care se va situa cel mai bine în sondajele respective, ar fi urmat să devină candidat la prezidenţiale. Mai mult, Ioana Bruynseels a afirmat că, în cazul în care o personalitate de rang înalt - cum ar fi preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop - ar onora invitaţia de a candida din partea suveraniştilor, atunci acesta ar fi desemnat candidat la prezidenţiale şi nu se va mai face niciun sondaj.

Numai că Diana Şoşoacă a considerat că doamnele trimise de George Simion nu au niciun mandat de negociere şi a spus că ea trebuie să fie candidatul la prezidenţiale al suveraniştilor, potrivit declaraţiilor de după aşa-zisa întâlnire ale Ioanei Bruynseels.

În consecinţă, AUR invită la discuţii, în 27 şi 28 august, la Parlamentul României, "toate formaţiunile politice suveraniste care chiar doresc unitate, în cadrul unui format agreat de toţi participanţii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb