CONTROVERSE LEGATE DE NOILE PUTERI ALE EXECUTIVULUI: Boc: "Guvernul nu încearcă să înlocuiască Parlamentul"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 16 iunie 2009

Boc: "Guvernul nu încearcă să înlocuiască Parlamentul"

Premierul Emil Boc a declarat că "Guvernul nu încearcă să înlocuiască Parlamentul", prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 61/2009 - act normativ ce permite Execuvitului să abroge sau să modifice actele normative înainte de adoptarea lor de către Legislativ, în situaţii temeinic justificate.

Boc a justificat necesitatea respectivei ordonanţei, într-o intervenţie la postul public de radio, informează Agerpres.

Premierul a dat drept exemplu Codul penal elaborat de fostul ministru al Justiţiei, Rodica Stănoiu, care, deşi a fost adoptat de către Parlament, nu a intrat în vigoare.

Emil Boc a declarat: "Ordonanţa prin care s-au completat normele de tehnică legislativă cu o nouă ipoteză dă posibilitatea Parlamentului să poa­tă găsi o soluţie legată de codurile juridice. Astăzi există un Cod penal al lui Stănoiu, adoptat pe vremea Rodicăi Stănoiu şi care este amânat de câţiva ani buni la intrarea în vigoa­re. Deci, el este adoptat de Parlament, dar nu a intrat în vigoare. Acum avem un nou Cod penal, discutat de actualul Parlament, la propunerea Guvernului, asupra căruia urmează să ne asumăm răspunderea săptămâna viitoare".

Astfel, Emil Boc a arătat că OUG 61/2009 a fost adoptată pentru a fi evitată situaţia de a avea două Coduri penale total diferite.

"Nu este vorba de o tentaţie a Guvernului de a înlocui Parlamentul, dimpotrivă, n-am făcut altceva decât să asigurăm cadrul juridic prin care Parlamentul să poată abroga un cod adoptat, dar neintrat în vigoare, ca noul cod pe care acum ne angajăm răspunderea să intre în 2011 în vigoa­re fără niciun fel de probleme", a explicat Emil Boc.

Premierul a adăugat că a făcut aceste precizări şi în şedinţa de ieri dimineaţă a conducerii coaliţiei de guvernare şi şi-a exprimat speranţa că, de acum înainte, vor fi mai puţine discuţii pe marginea acestui subiect.

Emil Boc a declarat: "Cred că s-a înţeles definitiv că nu avem de-a face cu nicio tentaţie sau cu nicio intenţie sau cu nicio dorinţă a Guvernului de a abroga, de a anula vreo lege adoptată de Parlament, dar neintrată în vigoare. Ceea ce se va întâmpla, dacă va reuşi procedura asumării răspunderii - şi n-am motive să mă îndoiesc că nu va reuşi - atunci va fi un proiect de lege de aprobare a intrării în vigoare a noului Cod penal, unde se va prevedea că se abrogă vechiul cod al lui Stănoiu. Astăzi nu avem prevederi legislative care să dea posibilitatea să se abroge un cod adoptat, dar neintrat în vigoare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb