Copa-Cogeca solicită CE să suspende importurile de citrice din Africa de Sud

F.A.
Internaţional / 13 septembrie 2013

Cel mai puternic sindicat al fermierilor europeni, Copa-Cogeca, a solicitat astăzi Comisiei Europene să sisteze importurile înspre UE a citricelor cu provenienţă Africa de Sud, pentru "a nu risca contaminarea cu un patogen extrem de periculos", se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

Această cerinţă vine ca urmare a detectării la graniţă a 5 containere de citrice cu provenienţă Africa de Sud, contaminate cu patogenul Guignardia Citricarpa.

Secretarul-General al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen a declarat: "Sectorul citricelor are o importanţă capitală în Europa, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere social. În momentul de faţă, această boală nu există în UE. Comisia UE a cerut în mod repetat Africii de Sud să ia măsuri de prevenire a răspândirii acestei boli în Europa, după ce Autoritea Europenă pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a emis avertismente în ceea ce priveşte riscul ridicat de contaminare. În momentul de faţă, 5 containere de fructe contaminate au fost reţinute la graniţă, în condiţiile în care Comisia a promis că va lua măsuri drastice în cazul în care un asemenea lucru s-ar fi întâmplat. Prin urmare, am trimis o scrisoare Comisiei, solicitând insistent suspendarea imediată a importurilor înspre UE, până când boala va fi fost eradicată. Trebuie să protejăm sectorul UE de apariţia bolii cauzate de Guignardia Citricarpa, întrucât momentan nu există măsuri de control în această direcţie."

Secretarul-General a adăugat: "Sectorul furnizează produse de înaltă calitate şi cu o importantă valoare nutritivă unui număr de 500 de milioane de consumatori din UE, asigurând locuri de muncă pentru milioane de persoane din zonele rurale, atât în amonte cât şi în aval, îndeosebi în ţările din sudul continentului. Nu putem să ne asumăm riscul de a importa această boală. Impactul ar fi unul dezastruos pentru producătorii de citrice din UE, mai ales în condinţiile în care ţările sudice sunt deja grav afectate de o profundă criză economică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb