Corlăţean a avut o întrevedere cu ambasadorul Ciprului

F. A.
Politică / 20 iulie 2012

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a avut, astăzi, o întrevedere cu Kalliopi Avraam, ambasadorul Ciprului la Bucureşti, ţară care deţine preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă.

În cursul discuţiilor, ministrul Justiţiei a prezentat concluziile recentului raport al Comisiei Europene publicat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, concluzii legate de aspectele tehnice evaluate şi de evoluţiile înregistrate în domeniul Justiţiei din ţara noastră în cei cinci ani scurşi de la aderarea la Uniunea Europeană, precum şi recomandările Comisiei Europene în urma evoluţiilor politice recente din România.

Titus Corlăţean a subliniat angajamentul Guvernului României de a respecta normele şi principiile statului de drept, precum şi independenţa Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a informat asupra întrunirii în cursul săptămânii viitoare a Comisiei inter-instituţionale instituite pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare, care va elabora un plan coerent, integrat pentru stabilirea măsurilor şi responsabilităţilor instituţionale, precum şi a unui calendar cu termene precise pentru aplicarea acestor măsuri, în vederea implementării recomandărilor formulate de Comisia Europeană.

Titus Corlăţean a subliniat necesitatea respectării dreptului ţării noastre de aderare la Spaţiul Schengen în condiţiile îndeplinirii criteriilor stabilite, precum şi a dreptului cetăţenilor români de a beneficia de acelaşi tratament cu cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

Ministrul Justiţiei a solicitat sprijinul Preşedinţiei cipriote a Uniunii Europene pentru o analiză obiectivă a elementelor prezentate în raportul Comisiei Europene, precum şi a recomandărilor făcute în acest document.

Ambasadorul Ciprului a salutat reacţia rapidă a Guvernului României în direcţia aplicării recomandărilor Comisiei Europene şi a arătat că va informa autorităţile cipriote în legătură cu demersurile autorităţilor române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb