CORONAVIRUS: China autorizează un medicament preventiv al companiei AstraZeneca într-un oraş din sudul ţării

N.R.
Miscellanea / 6 iulie 2022

China autorizează un medicament preventiv al companiei AstraZeneca într-un oraş din sudul ţării

Cocktailul de anticorpi dezvoltat de compania AstraZeneca pentru prevenirea maladiei COVID-19 a fost autorizat într-o zonă de turism medical din provincia Hainan, situată în sudul Chinei, înaintea unei eventuale aprobări la nivel naţional, a anunţat ieri presa locală chineză, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

China permite utilizarea timpurie a unor produse medicale noi în zona specială a oraşului Qionghai ca parte a mai multor politici preferenţiale oferite acelei zone pentru a promova servicii medicale pentru vizitatori veniţi atât din ţară, cât şi din străinătate.

Cotidianul Hainan Daily, susţinut de conducerea filialei provinciale a Partidului Comunist, a raportat că un transport în valoare de 21,98 milioane de yuani (3,28 milioane de dolari) cu terapia bazată pe anticorpi Evusheld dezvoltată de AstraZeneca a trecut cu bine peste procedurile din vama locală şi se încadrează în categoria importurilor speciale.

Acest tratament conceput de AstraZeneca a fost deja autorizat în Statele Unite, Regatul Unit şi Uniunea Europeană pentru prevenirea infectărilor cu SARS-CoV-2 în rândul persoanelor ale căror sisteme imunitare sunt prea slăbite pentru a reacţiona la vaccinurile anti-COVID-19.

"Sperăm ca Evusheld să devină disponibil în mai multe ţări cât mai rapid posibil", a declarat un purtător de cuvânt al companiei AstraZeneca, fără să ofere alte detalii despre planurile privind utilizarea viitoare a acestui tratament în China.

Printre alte produse farmaceutice din Occident care nu au fost încă autorizate pentru a fi utilizate la scară naţională în China, dar care sunt în prezent disponibile în Zona Pilot de Turism Medical Internaţional Boao Lecheng din Hainan, se numără medicamentul Piqray dezvoltat de Novartis împotriva cancerului mamar şi medicamentul AmBisome conceput de Gilead pentru a combate infecţiile fungice.

Keytruda, un medicament oncologic de mare succes dezvoltat de grupul Merck, a primit autorizaţia de import în acea zonă a Chinei în 2016, înainte să fie autorizat pentru utilizare la scară naţională în 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb